?>

Azerbaycan, Türkiye’deki depremzedeler için 18 tonluk yardım malzemesi gönderdi

Azerbaycan, Kahramanmaraş’taki depremzedelere 175 klima, 1500 ısıtıcı ve 1000 set üstü elektrikli ocak ile 6 bin 200 yorgan ve battaniyeden oluşan yardım malzemesi gönderdi.

Dünya - 1 yıl önce

Bakü

Azerbaycan, Türkiye’de 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından başlattığı yardım seferberliğini sürdürüyor.

Azerbaycan Diaspora Komitesi Destek Fonunun hazırladığı 18 tonluk yardım malzemelerini taşıyan tırlar, başkent Bakü’den yola çıktı.

Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, yardım malzemeleri gönderilmeden önce yaptığı açıklamada, iki ülkenin 6 Şubat’taki depremlerden sonra "Tek millet, iki devlet" anlayışı gereği, tek yürek olduğunu vurguladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva’ya ve ekibine teşekkür eden Bağcı, "2 bin tondan fazla insani yardım, 500’den fazla tır, 25 vagonluk bir tren Malatya’ya kadar yardım ulaştırdı. Azerbaycan’dan Türkiye’ye 2 bine yakın çadır, 200’e yakın konteyner gönderildi. Akabinde de iş insanları ve sivil toplum örgütleri çok kez depremzedelere desteklerini ulaştırdı." dedi.

Azerbaycan Diaspora Komitesi Destek Fonu aracılığıyla Türkiye'ye daha önce üç kez yardım sevk edildiğini belirten Bağcı, "Azerbaycan’ın bu davranışı çok anlamlı ve değerlidir. Kardeşliğimiz güçlenecek. Bugün toplam 18 tonluk yardım gönderiliyor. Yardım malzemeleri 175 klima, 1500 ısıtıcı, 1000 set üstü elektrikli ocak, 6 bin 200 yorgan ve battaniyeden oluşuyor. Bu yardımlar AFAD Kahramanmaraş İl Müdürlüğüne teslim edilecek." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan’ın toplu konut şirketi MİDA aracılığıyla Kahramanmaraş’ta Azerbaycan Caddesi'ne yakın bölgede Azerbaycan Mahallesi kurulduğunu anlatan Bağcı, şunları kaydetti:

"100 milyon dolarlık bir hibe anlaşması geçen aylarda Ankara’da imzalandı. Bu belge TBMM ve Milli Meclis’te onaylandı ve yürürlüğe girdi. Geçen günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki buna ilişkin bilgileri Azerbaycan Başbakanı ve Milli Meclis Başkanı'na iletti. Proje onaylandı. Yer tespiti yapıldı. Son derece güzel bir proje hızlı bir şekilde uygulanacak. 1000 konutluk son derece güzel bir Azerbaycan Mahallesi projesi kapsamında Haydar Aliyev Kültür Merkezi’nin yanı sıra park, okul ve çok sayıda sosyal donatı kurulacak."

Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev, Türkiye’de meydana gelen yıkıcı depremler sonrası tüm Azerbaycan’ın yardım için seferber olduğunu belirterek "Daha önce Kahramanmaraş ve Hatay’a yardım gönderdik. Bu kez soğuk kış ayları öncesi çadırlarda kalan kardeşlerimize yardım ulaştırmaya hedefledik. Klima, ısıtıcı, kışlık yorgan ve battaniyeler gönderiyoruz." diye konuştu.

Hacıyev, "Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de söylediği gibi güçlü ve beraber olduğumuz sürece yardımlarımız ve desteğimiz karşılıklı olarak sürecek. Kardeşliğimizin ve dostluğumuzun yeni bir göstergesidir. Azerbaycan olarak her zaman Türkiye’nin yanında olacağız." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

EURO 2024'te gruplar, yarın belli olacak

2023-12-01 14:58 - Spor

Galatasaray-Manchester United maçını İspanyol hakem Jose Maria Sanchez yönetecek

2023-11-27 14:11 - Spor

Yalova'da fırtınanın savurduğu çatı parçaları 2 kişiyi yaraladı

2023-11-25 19:33 - Asayiş

Hem antrenörü hem sporcusu olduğu branşta bileği bükülemeyen gençler yetiştiriyor

2023-11-27 13:42 - Spor

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi

2023-11-29 19:37 - Ekonomi

BM, Filistin'deki sağlık tesislerine yönelik saldırılardan "endişe duyduğunu" bildird

2023-11-30 22:28 - Dünya

Beyaz Saray, Gazze Şeridi'nde serbest bırakılan esirlerden birinin ABD vatandaşı olduğunu duyur

2023-11-30 11:52 - Dünya

Cezayir, sömürge döneminde Fransa’ya kaçırılan 2 milyon tarihi belgeyi almaya hazırlanıyor

2023-11-28 20:52 - Dünya

Trabzon'daki fırtınada dalgalara kapılan 2 lise öğrencisini arama çalışmalarına ara verildi

2023-11-30 17:03 - Gündem

Bazı atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

2023-11-25 10:37 - Gündem

İlgili Haberler

Trump, göçmenlerin "ABD dışına ücretsiz uçuş" yapmalarına izin veren kararnameyi imzaladı

13:43 - Dünya

Arnavutluk'ta 3,5 milyondan fazla seçmen yarın sandık başına gidiyor

12:48 - Dünya

Trump'ın yabancı film tarifesi sinema sektöründe ortak yapımların geleceğini tehlikeye atıyor

11:43 - Dünya

ABD Savunma Bakanı Hegseth, Trump'ın Orta Doğu gezisi için İsrail ziyaretini erteledi

11:37 - Dünya

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 5'i aynı aileden, 7 kişi hayatını kaybetti

11:25 - Dünya

Günün Manşetleri

Sinop'ta öğrencileri taşıyan otobüs ile otomobilin çarpışması sonucu 28 kişi yaralandı

14:52 - Gündem

Ankara'da çok sayıda işletmeye yönelik vergi denetimi yapıldı

14:48 - Ekonomi

28 il için "sarı" meteorolojik uyarı

14:43 - Gündem

Boğaziçi Üniversitesi Finans Zirvesi 2025 başladı

14:37 - Ekonomi

TCMB Başkanı Karahan: Sıkı para politikası duruşumuzu sürdüreceğiz

14:28 - Ekonomi