Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü Moskova'da coşkuyla kutlandı

Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü Rusya'nın başkenti Moskova'da coşkuyla kutlandı

Özel Haber - 4 yıl önce

MOSKOVA - ÖZEL

Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü (28 Mayıs 1918) Rusya'nın başkenti Moskova'da coşkuyla kutlandı. 
Azerbaycan'ın Moskova Büyükelçiliği'nde düzenlenen ve Azerbaycan Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu ve diğer Azerbaycan diplomatlarının misafirleri ağırladığı etkinliğe, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ve diğer yabancı diplomat, Rus uzman, konuklar ve Azerbaycan diasporası temsilcileri de katıldı. 

Etkinliğin açılışını yapan Büyükelçi Polad Bülbüloğlu yaptığı konuşmada, 104 yıl önce, 1918'de Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Konseyi'nin, halkın asırlık devlet geleneğini sürdüren Bağımsızlık Bildirgesi'ni imzaladığını kaydetti. Büyükelçi Bülbüloğlu, "Sadece 23 ay var olan Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti, Müslüman Doğu'da demokratik geleneklerin oluşumunda önemli bir etkiye sahip idi" dedi. 
Büyükelçi Bülbüloğlu, modern Azerbaycan gerçeğinin ve ülkemizin bağımsızlığının korunmasının Azerbaycan halkının milli lideri Haydar Aliyev'in adıyla bağlantılı olduğunu da vurguladı. Bülbüloğlu, "Daha sonra  Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ülkelerimiz arasındaki devletlerarası ilişkilerin güçlendirilmesinde büyük rol oynadı. Son on yılda, en üst düzeydeki sürekli siyasi diyalog sayesinde, Azerbaycan-Rus işbirliği, ekonomik ve insani alanlarda karşılıklı yarar sağlayan birçok özel projeyle doldurularak gözle görülür şekilde güçlendi ve genişledi." diye kaydetti.
Büyükelçi, 2020 yılında Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve Başkomutanı İlham Aliyev'in komutasındaki şanlı Azerbaycan Ordusu'nun ülkenin tarihi bölgesi Karabağ'ın Ermeni işgalcilerinden kurtardığını da önemle vurguladı. 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Rudenko da yaptığı konuşmasında, modern Azerbaycan'ın dinamik olarak gelişen, siyasi ve ekonomik alanlarda etkileyici başarılar elde etmiş, Cumhuriyetin bölgesel ve uluslararası ilişkilerdeki otoritesini güçlendirmede başarılı bir devlet olduğunu kaydetti. 
Rudenko, "Haydar Aliyev, Cumhuriyetin bugünkü başarılarının temellerini attı. Bu büyük devlet adamı ve politikacının hatırası Rusya'da derin saygıyla anılmakta ve Haydar Aliyev'in iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesine yaptığı katkılar takdir edilmektedir. Bugün ulusal lider tarafından ana hatları çizilen politika, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından onurlu şekilde sürdürülüyor" dedi.

Etkinlikte konuşan Rus parlamentosu alt kanadı Duma Milletvekili, Duma Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı, Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Leonid Slutski de, Haydar Aliyev'i saygı ve sevgiyle andıklarını vurgularken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva'nın çalışma ve faaliyetlerini yüksek değerlendirdi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ordu-Giresun Havalimanı yaklaşık 6 milyon yolcuya hizmet verdi

2022-05-24 16:07 - Çevre - Seyahat

Göztepe Süper Lig'e en farklı yenilgisini alarak veda etti

2022-05-23 12:41 - Spor

Trabzonspor, Abdullah Avcı ile kötü gidişatını değiştirerek başarıya ulaştı

2022-05-24 11:06 - Spor

İzmir'in Urla ve Dikili ilçelerinde ormanlık alanlarda yangın çıktı

2022-05-22 16:29 - Asayiş

Üç bakanlık artan kira fiyatları için bir araya geliyor

2022-05-24 12:16 - Ekonomi

AK Partili Kurtulmuş, Diyarbakır'da 'Fetih Yürüyüşü'ne katıldı

2022-05-27 08:24 - Gündem

ABD'lilerin yüzde 51'i, Ukrayna krizi yerine ekonomiye öncelik verilmesini istiyor

2022-05-24 18:21 - Dünya

Başkentte Vişegrad Dörtlüsü ülkelerinin doğal güzelliklerini anlatan sergi açıldı

2022-05-24 19:02 - Kültür Sanat

Trabzonspor'un UEFA Şampiyonlar Ligi yolculuğu

2022-05-27 13:44 - Spor

İzmir'de FETÖ'nün hücre evlerine yönelik operasyonda 21 kişi yakalandı

2022-05-26 10:28 - Asayiş

İlgili Haberler

Rus siyasetbilimci Bovt: Türkiye Karadeniz’de moratoryum konusunda Rusya ve Ukrayna’ya baskı yapabilir

00:32 - Özel Haber

Rusya’da ChestnyZnak Global şirketinden iş dünyasına altın gibi öğütler

19:06 - Özel Haber

Sadıgzade: Mekke Anlaşması, yeni güvenlik mimarisinin oluşumuna işaret ediyor

00:02 - Özel Haber

Rus Ekonomist Yermilova: Türkiye’nin boğazlardaki kısıtlamaları küresel gıda fiyatlarını artırabilir

17:08 - Özel Haber

Rusya Ekonomi Üniversitesi Dekanı Seleznyov: Boğazlar’daki kısıtlamalar Ukrayna ekonomisini olumsuz etkiliyor

16:48 - Özel Haber

Günün Manşetleri

AB'de ömrünü tamamlayan araçlara yönelik yeni kurallar yürürlüğe giriyor

15:37 - Ekonomi

Dört büyüklerin toplam borcu 85 milyar liraya ulaştı

15:22 - Ekonomi

VDK'nin yapay zeka destekli risk analiz sistemi "MİHENK" devrede

15:17 - Ekonomi

DSÖ: Kolombiya'daki depremde şu ana kadar 24 sağlık tesisinde hasar bildirildi

15:13 - Dünya

Katılım sigortacılığında kurumsal yönetim ve şeffaflık güçleniyor

15:07 - Ekonomi