?>

Azerbaycan, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan bölgelerde geçici özel idareler kuracak

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan bölgelerde geçici özel idareler kurulması yönünde karar imzaladı.

Genel - 5 yıl önce

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan bölgelerde geçici özel idareler kurulması yönünde karar imzaladı.

Karara göre, idari bölge bölümüne uygun olarak her bölge için geçici özel idare teşkilatı kurulacak, idari teşkilatların yöneticilerini İçişleri Bakanlığı atayacak.

Geçici özel idare teşkilatları faaliyetlerini Savunma Bakanlığı ve Devlet Sınır Hizmeti ile eş güdümlü şekilde yürütecek.

Ulaşım ve telekomünikasyon altyapı tesislerinin, enerji ve su temini sistemlerinin, su depolarının ve çevre için yüksek tehlike kaynağı olan özel tesisler dahil olmak üzere, önemli tesislerin güvenliğinden geçici özel idare teşkilatları sorumlu olacak.

Karara göre, geçici özel idare teşkilatları kamu düzeni ve güvenliğinin korunmasından, tespit edilen askeri teçhizatın, silahların, mühimmatın, zehirli ve patlayıcı maddelerin toplanması, envanteri ve korunması işlerini de üstlenecek.

Geçici özel idare teşkilatları ilgili diğer kurumlarıyla birlikte arazilerin mayınlardan temizlenmesi, terör, casusluk ve sabotaj gibi eylemlerin önlenmesi, arazi ve gayrimenkulün, kültür varlıklarının, maden ve doğal kaynakların envanterinin çıkartılması gibi faaliyetleri de yürütecek.

Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'de başladığı operasyonda, 4 kent merkezi, 3 kasaba ve 180 civarında köy ile bazı önemli tepeleri Ermenistan'ın işgalinden kurtarmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Hollanda'da 'kuş gribi' paniği

2020-10-23 11:51 - Dünya

TÜBİTAK desteğiyle Antep fıstığı kabuğundan süper kapasitör yapmayı hedefliyor

2020-10-23 15:16 - Teknoloji

Toplu beslenme sistemlerinde ulusal menü planlama ve uygulama rehberi hazırlandı

2020-10-28 14:36 - Sağlık

Dizel ve benzinle farkı kapatan elektrikli araçlar, Avrupa'da rekabeti kızıştırıyor

2020-10-25 16:29 - Genel

UEFA Avrupa Ligi'nde haftanın oyuncusu Yusuf Yazıcı

2020-10-23 20:06 - Spor

Rusya, Avrupa'daki toprağına '9M729' füzesi konuşlandırmaktan vazgeçmeye hazır

2020-10-26 21:06 - Dünya

Erdoğan: Berlin’de inanç hürriyetini tümden yok sayan polis operasyonunu şiddetle kınıyorum

2020-10-24 01:26 - Gündem

Elektrik direğindeki kaçağı haber veren akıllı sistem geliştirildi

2020-10-24 13:41 - Ekonomi

NATO'da Türkiye-Yunanistan mekanizmasına güçlü destek

2020-10-22 22:21 - Dünya

Yeni Malatyaspor evinde kazandı

2020-10-25 18:46 - Spor

İlgili Haberler

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Dışişleri Sözcüsü: Sivil bir gemiye yönelik saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz

18:33 - Gündem

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, Özgürlük Filosu Koalisyonu'na saldırıyı kınadı

18:28 - Gündem

Arjantin'in güneyinde 7,4 büyüklüğünde deprem

18:23 - Dünya

Irak'ın kuzeyinde teröristlerce kullanılan bir mağara imha edildi

18:03 - Gündem

Hatay'da depremde yıkılan iki caminin yerine yenileri inşa edildi

17:12 - Gündem