?>

Azerbaycan Başsavcılığından FETÖ soruşturması

Azerbaycan Başsavcılığı, FETÖ üyelerinin Türkiye’deki irtibatlarının belirlenmesi için Türkiye Başsavcılığına başvurdu.

Dünya - 9 yıl önce

Azerbaycan Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan’da faaliyet gösteren FETÖ üyelerinin Azerbaycan dışındaki ülkelerde özellikle de Türkiye’de bulunan ortaklarıyla ilişkilerinin ve finansman kaynaklarının belirlenmesi amacıyla Avrupa Sözleşmesi’ne uygun olarak Türkiye Başsavcılığı’na başvurulduğu bildirildi.

Azerbaycan Başsavcılığı daha önce FETÖ’nün Azerbaycan’daki üyelerinin yasa dışı eylemlerinin önlenmesi amacıyla soruşturma başlatmıştı. Azerbaycan’da, cep telefonu abonelerinin, kişisel bilgilerini, arama ve konum bilgilerini yasa dışı yollarla elde elden 4 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananların evlerinde yapılan aramada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in konuşmalarının yer aldığı kağıtlar, FETÖ üyelerinin ve imamlarının isimlerinin yazılı olduğu listeler ele geçirilmişti.

Mobil iletişim hizmeti veren şirketlerin başvurusu üzerine başkalarına ait kişisel bilgileri yasa dışı yollarla elde eden kişilere yönelik soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmada, mobil iletişim hizmeti veren şirketlerde baş mühendis görevini yürüten Şahin İsrayılov, çağrı merkezinde operatörü olarak çalışan Fuad Ahmetli ve müşteri hizmetlerinden görev yapan Etibar Musayev’in, çok sayıda abonenin kişisel bilgilerini, arama ve konum bilgilerini yasa dışı yollarla elde ederek Vügar Kasımov isimli şahsa gönderdiği tespit edilmişti. Zanlıların dördü de çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Tutuklananlardan, Azerbaycan Halk Cephesi Partisi Hatai İlçesi Gençlik Kolları Başkanı da olan Fuat Ahmetli’nin evinde yapılan aramada yasaklı dini yayınlar, CD’ler, FETÖ elebaşı Gülen’in konuşmalarının bulunduğu broşürler, FETÖ üyelerinin ve imamlarının isimlerinin yazılı olduğu evraklar ele geçirilmişti. Telefon operatörlerinde çalışanlardan bilgileri toplayan Vügar Kasımov’un evinde ise çok sayıda vatandaşa ait nüfus cüzdanlarının kopyaları ve bu kimlikler adına alınmış numaraların sim kartlar bulunmuştu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Suriyelilerin konsolosluk çilesi

2016-08-18 15:22 - Gündem

FETÖ'nün izleri silahlı kuvvetlerden siliniyor

2016-08-21 15:20 - Genel

'Çürük alanlara para veremeyeceğiz'

2016-08-18 21:02 - Gündem

Gömülü vaziyette bulundu: Polis ekipleri alarma geçti

2016-08-18 16:37 - Genel

Davutoğlu'ndan dünya liderlerine FETÖ mektubu

2016-08-19 20:17 - Gündem

'Türkiye benim yeni ailem'

2016-08-22 13:22 - Spor

Adil Öksüz’de çember daralıyor

2016-08-17 16:22 - Genel

Elazığ Valisi Zorluoğlu: Bombalı saldırı transit tipi araçla gerçekleştirildi

2016-08-18 15:52 - Genel

'Kovsalar da gitmeyeceğim'

2016-08-18 18:37 - Spor

'HDP seçilmiş iktidarı darbecilerle aynı düzlemde zikrediyor'

2016-08-16 21:02 - Siyaset

İlgili Haberler

Bosna Hersek'te "Zaferin Adı Türkiye" paneli düzenlendi

20:33 - Dünya

Ukrayna, AB'nin roaming bölgesine dahil oluyor

17:33 - Dünya

TİKA'dan Filistin'de "15 Temmuz Şehitler Parkı" açılışı

17:12 - Dünya

BM Raportörü Albanese'den AB'ye "İsrail'le Ortaklık Anlaşması'nı askıya alm

16:47 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, 5+1 görüşmelerine katılmak üzere New York'a gitti

16:32 - Dünya

Günün Manşetleri

İstanbul 2 Nolu Barosu, FETÖ'nün darbe girişiminin 9. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenledi

21:23 - Gündem

Dünya genelinde sulak alan kaybı, 2050'ye kadar 39 trilyon dolarlık ekonomik zarara neden olabi

20:48 - Ekonomi

Bosna Hersek'te "Zaferin Adı Türkiye" paneli düzenlendi

20:33 - Dünya

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturmalarında 34 bin 896 iddianame düzenledi

20:27 - Gündem

15 Temmuz şehitleri, İstanbul Boğazı'nda düzenlenen kortej geçişi ile anıldı

20:17 - Gündem