?>

Aygaz ve UN Women kadınların yanında

Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinde ev içinde kadınlara yönelik şiddetin artması üzerine harekete geçen Aygaz...

Genel - 5 yıl önce

Koç Topluluğu'nun toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları kapsamında, 2016 yılında BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ne imza atan Aygaz, Kovid-19'la mücadele sürecinde aile içi şiddete maruz kalan kadınlara yönelik bir dizi çalışma başlattı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Aygaz, UN Women ile birlikte "Şiddete Sessiz Kalma!" diyerek Kovid-19 sürecinde yaşanan aile içi şiddete ve sürecin kadınlar üzerindeki sosyal ve ekonomik etkilerine dikkati çekiyor.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Türkiye Ofisi iş birliğiyle başlatılan çalışma kapsamında Aygaz, bayi ve istasyon ağı, Aygaz İletişim Hattı ve sosyal medya kanallarını seferber ederek kadınlara ulaşıyor.

Aygaz ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Türkiye Ofisi iş birliğiyle hazırlanan içerikler, Kovid-19'la mücadele sürecinin kadınların iş ve sosyal hayatına etkileri, kadınların karşı karşıya kaldıkları zorluklar ve yardım alabilecekleri kanallar konusunda bilgi veriyor.

Aygaz bayileri aracılığıyla kadın müşterilere bu dönemde artan şiddetle ilgili bilgilendirici broşürler dağıtılırken, e-posta ve SMS'ler Aygaz izinli müşteri veri tabanında bulunan kadınlarla paylaşılıyor. Aygaz Hizmet Hattı'nı arayan kadınlara aile içi şiddet ve şiddete uğramaları durumunda yardım almak için başvuracakları kurumlar ve telefon numaraları hakkında bilgi veriliyor. Ayrıca, Opet iş birliğiyle otogaz istasyonlarının tuvaletlerine de bilgilendirici etiketler yerleştiriliyor.

İlk kez 2016 yılında Kadına Şiddete Hayır Manifestosu'nu yayımlayarak ülke çapında bir bilinçlendirme kampanyası başlatan Aygaz, Kovid-19 döneminde de konuyu gündeme taşıyarak bu dönemde artan aile içi şiddete dikkati çekiyor.

Kadına yönelik şiddetin sadece kadın sorunu değil, çözülmesi gereken toplumsal bir konu ve bir insan hakları ihlali olduğuna inanan Aygaz, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına, özgür ve katılımcı bir sosyal ve ekonomik hayatın inşasına katkı sunmayı hedefliyor.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Almanya'da kuaför ve berber salonları yeniden açıldı

2020-05-04 17:22 - Dünya

Küresel piyasalar veri odaklı seyrediyor

2020-05-07 12:32 - Ekonomi

Rusya'da Kovid-19/ koronavirüs vaka sayısı 134 bini geçti

2020-05-03 15:17 - Dünya

Berber ve kuaförler randevulu çalışacak

2020-05-05 18:29 - Ekonomi

Kayseri'de Kangal köpeği hırsızlığı güvenlik kamerasında

2020-05-05 22:07 - Gündem

Esed rejimi Kovid-19/ koronavirüse rağmen keyfi tutuklamalarını sürdürüyor

2020-05-02 19:32 - Dünya

Filistin Dışişleri Bakanlığı: Türkiye’nin tıbbi yardımları kritik bir zamanda geliyor

2020-04-30 23:39 - Gündem

Multinet Up: Yeni dünyada dijitale yatırım yapan şirketler kazanacak

2020-05-05 15:57 - Genel

Sıcaklıklar 50 yıl sonra 'yaşanamayacak seviyede' olabilir

2020-05-05 17:07 - Teknoloji

Hepatit C ilaçlarının Kovid-19 tedavisinde potansiyel adaylar olduğu belirlendi

2020-05-05 17:48 - Gündem

İlgili Haberler

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

ABD'de milyonlarca kişi 'Krallara hayır' diyerek Trump yönetimini protesto etti

01:07 - Dünya

Bingöl'de 4 büyüklüğünde deprem

00:23 - Gündem

İsrail ordusu Yemen'deki Husi liderini hedef alan hava saldırısı düzenledi

00:12 - Dünya

İsviçre'de eski belediye başkanı hırsızlık suçlamasıyla yargılanıyor

00:07 - Dünya

İngiltere, Orta Doğu'ya daha fazla savaş uçağı gönderecek

23:43 - Dünya