?>

Aydın Ayaydın, Muğla'daki su sorunuyla ilgili yerel yönetimi eleştirdi

21. ve 24. dönem milletvekili Ayaydın, Bodrum ve Muğla'daki su sıkıntısı nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci'yi eleştirerek, yerel yönetimlerin bu konuda yetersiz kaldığını söyledi

Siyaset - 10 ay önce

Muğla

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Aydın Ayaydın, yaptığı açıklamada, önemli turizm merkezleri arasında bulunan Bodrum'da, Muğla'da ciddi su sıkıntısı yaşandığını bildirdi.

Mumcular Barajı'nda su kalmadığını ve Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) tarafından Bodrumlu abonelere su kesintileriyle ilgili uyarı mesajları gönderildiğini aktaran Ayaydın, "Seçimlerden bu yana geçen sürede, Bodrum ve Muğla'da vatandaşların temel ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerde gözle görülür bir gelişme kaydedilmedi." ifadesini kullandı.

Yerel yönetimlerin su krizine yönelik somut adımlar atmadığını vurgulayan Ayaydın, seçim döneminde denizden su arıtma, yeni kuyular açma ve Ekinambarı'ndan su getirme gibi projelerin gündeme getirildiğini ancak bu projelerin hiçbirinin hayata geçirilmediğini bildirdi.

Yerel yönetimlerin bütçe yetersizliği bahanesiyle vatandaşları mağdur ettiğini anlatan Ayaydın, şunları kaydetti:

"Bu vaatlerde bulunurken belediyenin mali kaynaklarını bilmiyor muydunuz? Seçimi kazandıktan sonra 'bu konuyu Bodrum ve Muğlalılar düşünsün' dediniz. Halkı kandırdınız. Sayın Aras 'Mumcular Barajı'nda su kalmadı' diyor ve vatandaşa 'olmayan suyu tasarruflu kullanın' diyor. Geçen yaz da Mumcular Barajı'nın kuru olduğunu, damla su olmadığını biliyordunuz. Yani bu yaz Mumcular Barajı'nda su olmayacağını bilmenize rağmen, seçim vaatlerinde 'çözüm önerileriyle ilgili projelerimiz var' dediniz.

Nerede o projeleriniz? Çıkın Muğlalılardan, Bodrumlulardan özür dileyin ve 'hiçbir hazırlığımız yoktu' deyin. Hatta Aydın Ayaydın'ın projelerine dört elle sarılın. AK Parti olarak yerel yönetimlerin çalışmalarını yakından takip edeceğiz. Temiz su musluklarından akıyor mu? Çöplerim düzenli toplanabiliyor mu? Trafik sorunuma bir nebze çözüm geldi mi? Kanalizasyon sorunu çözüldü mü? Her gün gidip geldiğim yol düzgün mü? Ne yazık ki 'bunların hiçbirine 'evet olumlu gelişme var. Belediye hepsini yapmasa da en azından bazılarını yaptı ve uğraşıyor' diyemiyorum. Keşke diyebilsem."

Vatandaşın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci'den hizmet beklediğini belirten Ayaydın, "Bu kişilere verdiğim avans bitti. Bu dostlarım kusura bakmasın ama artık eleştirmenin zamanı geldi sanırım. AK Parti olarak bundan böyle her adımınızı takip edeceğiz. Tamer Mandalinci tecrübesiz, kendisinden halkın beklentilerini karşılamada daha güçlü adımlar atmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Aydın Ayaydın, Muğla ve Bodrum'da yapılan olumlu çalışmaların destekleneceğini, ancak eksikliklerin de yakından izleneceğini bildirdi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Japon Nikkei 225 endeksi 1987'den bu yana en büyük düşüşü kaydetti

2024-08-05 15:14 - Ekonomi

Süper Lig'in en ucuz kombinesi 800 lira, en pahalısı 325 bin lira

2024-08-05 11:17 - Spor

Elon Musk, OpenAI kurucularına yeniden dava açtı

2024-08-05 23:58 - Teknoloji

Milli atlet Berke Akçam Paris'te yarı finale kaldı

2024-08-06 14:38 - Spor

ABD'ye göre Gazze'de ateşkes, savaşa son vermenin en iyi yolu

2024-08-05 15:17 - Dünya

Futbolseverlerin 74 günlük Süper Lig hasreti sona eriyor

2024-08-08 11:02 - Spor

‘Monşer’ler ve Mavi Vatan!.. -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

2024-08-10 07:17 - En Son Yazılar

Beşiktaş yeni sezona Samsun'da başlayacak

2024-08-10 09:02 - Spor

TeknOn ile teknolojide bu hafta (02 Ağustos - 08 Ağustos)

2024-08-08 18:38 - Teknoloji

Van Gölü'nde 14 kilometrelik yüzme maratonu yapıldı

2024-08-08 21:13 - Spor

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Terörsüz Türkiye, ülkemize ve milletimize büyük bir değer katacak

19:27 - Siyaset

Bakan Fidan: Diplomasi, savaşın tek alternatifidir

19:17 - Siyaset

AK Parti'nin "Geleceğe Nefes, Şehirlere Direnç" Çalıştayı başladı

18:47 - Siyaset

Enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de

16:13 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Suriye'ye gönüllü geri dönüş yapanların sayısı 273 bini aştı

12:32 - Siyaset

Günün Manşetleri

İran’ın başkenti Tahran’da yeniden patlama sesleri duyuldu

20:22 - Dünya

Çin'de Wutip Tayfunu nedeniyle 16 bin 561 kişi tahliye edildi

20:12 - Dünya

Strateji ve Bütçe Başkanlığından 12. Kalkınma Planı'ndaki ifadelere ilişkin açıklama

20:08 - Ekonomi

DMM "Esra Albayrak, İranlı generallerin ölümüne sevindi" iddiasını yalanladı

19:57 - Gündem

THY'den İran, Irak, Suriye ve Ürdün yolcularına ilave haklar

19:53 - Çevre & Seyahat