?>

Aybaba'nın puan hesabı

Sivasspor Teknik Direktörü Aybaba, "Kalan 6 hafta hep hesap içerisinde geçecek. Biz hazırlıklı ve dirençli olmalıyız, oyuncularımız buna inanıyor. Başaracağız, yapmak zorundayız." dedi. - Anadolu Ajansı

Spor - 8 yıl önce

SİVAS - SERHAT ZAFER

TFF 1. Lig ekiplerinden Sivasspor'un teknik direktörü Samet Aybaba, ligde kalan 6 haftada final niteliğinde maçlar oynayacaklarını ve bu periyotta 62-63 puana ulaşarak Süper Lig'e yükselme hedefine ulaşmak istediklerini belirtti.

Kırmızı-beyazlı ekibin tecrübeli çalıştırıcısı Aybaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde kalan her maçın önemli olduğunu söyledi.

Kalan haftaları sürekli puan hesabı yaparak geçireceklerini dile getiren Aybaba, "4 haftaya sıkışan 6 maçımız kaldı. Rakiplerimizden 4'ü yukarı oynayan takımlar, 1'i küme düşme durumunda, 1 maçımız ise rahat bir takımla. Her maçımız final, her maça kazanmak için çıkıyoruz, onun için çalışıyoruz, onun için planlıyoruz ama bir de oyunun futbol içi kaderi var. Bu hafta onu geçemedik." diye konuştu.

Aybaba, ligde geride kalan maçlara tek tek bakmayı planladıklarını ve her maçtan sonra yeni hesaplar yapacaklarını aktararak, "Kalan 6 hafta hep hesap içerisinde geçecek. Kim yukarı çıktı, kim aşağı düştü, play-off oynama şansı olan takımlar, küme düşme potasındaki takımlar, aradaki takımlar. Biz hazırlıklı ve dirençli olmalıyız, oyuncularımız buna inanıyor. Başaracağız, yapmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Hesabı hafta hafta yapmanın daha mantıklı olduğunu vurgulayan Aybaba, şunları kaydetti:

"Futbol bu belli olmuyor, 2-3 hafta kaybediyorsunuz yeni hesaplar yapıyorsunuz, 2-3 hafta kazanıyorsunuz tekrar bir hesap yapıyorsunuz. 60 puan üzeri '62-63 puan çıkar' diye düşünüyorum. Maçlar neyi gösterir bilmiyorum. Rakiplerimizi yenersek biz çıkmış oluyoruz, onlar da öyle planlıyordur. Bir zaaf bizi çok aşağılara iter, onun için bizde, yönetimimizde ve oyuncularımızda kesinlikle böyle bir şey yok."

"Eskişehir gerçekten futbol şehri"

Ligde bu hafta deplasmanda oynayacakları Eskişehirspor'un güçlü bir rakip olduğunu belirten Aybaba, "Eskişehir gerçekten futbol şehri. Futbolu seviyorlar, sahanın içerisinde başka bir şey var. Biz saha içerisindeki planlamayı yapan insanlarız. O nedenle saha içerisinde rakibe nasıl üstünlük sağlarız, onların üstünlüğünü nasıl kırarız, ne yapabiliriz diye planlıyoruz. Bizim de çok tecrübeli oyuncularımız var, yıllardır bu ligde oynuyorlar, üst ligde oynadılar. Onlar da tecrübelerini sahaya yansıtacaktır." diye konuştu.

Mevcut kadroyu en iyi şekilde değerlendirip, en yüksek verimi almaya çalıştığını ifade eden Aybaba, bunu biraz daha yukarı taşıyarak hedefi yakalamak istediklerini dile getirdi.

Samet Aybaba, Sivasspor'un son haftalarda hakem hatalarına maruz kaldığını ileri sürerek, hakemlerin oyunun kaderine etki etmeden adil şekilde maçları yönetmelerini istediklerini sözlerine ekledi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Elektrikli battaniye yangına neden oldu

2017-04-20 23:37 - Asayiş

Danimarka'nın ikinci büyük şehri Arhus'ta Ulu Cami açıldı

2017-04-15 10:57 - Dünya

'Artık özgürlükçü demokrasi ve ekonomiye odaklanma zamanı gelmiştir'

2017-04-16 23:52 - Ekonomi

Dünya basınında halk oylaması: 'Evet'in zaferi'

2017-04-17 15:47 - Dünya

'Sadece Türkiye değil, İslam dünyası ve Avrupa için de tarihi'

2017-04-18 19:09 - Genel

'FETÖ medyasındaki algı yönetimini sağlayan imam Ekrem Dumanlı'

2017-04-14 18:52 - Gündem

NASA, metalik uzay kumaşı üretti

2017-04-21 02:07 - Teknoloji

Maskeli kadın maskesini çıkardı |Gaziantep haberleri

2017-04-21 15:37 - Asayiş

Nahda Hareketi lideri Gannuşi'den referandum açıklaması

2017-04-21 10:27 - Dünya

Fenerbahçe seride öne geçti

2017-04-19 02:17 - Spor

İlgili Haberler

"Yapamazsın" diyenlere inat gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu

11:48 - Spor

Serbest dalışta dünya şampiyonu olan Ece Akgün'ün hedefi yeni başarılar elde etmek

11:33 - Spor

Arsenal'in Henry ve Aubameyang sonrası yeni 14 numarası Gyökeres

11:27 - Spor

Nelson Semedo, Fenerbahçe için İstanbul'da

01:32 - Spor

Fenerbahçe'den Alanyaspor maçı için erteleme başvurusu

00:53 - Spor

Günün Manşetleri

İsveç hükümeti İsrailli aşırı sağcı bakanlara yaptırım uygulamak istiyor

11:47 - Dünya

Doğu Karadeniz'in 6 aylık bal ihracatı 1,2 milyon doları aştı

11:42 - Ekonomi

Eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için son gün

11:37 - Gündem

Arsenal'in Henry ve Aubameyang sonrası yeni 14 numarası Gyökeres

11:27 - Spor

Küresel yenilenebilir enerji kapasitesini 3 katına çıkarma taahhüdü için ulusal hedefler yetersiz

11:22 - Ekonomi