?>

Avusturyalı Prinzhorn Group, Türkiye'deki 10. yılında yatırımlarını sürdürüyor

Prinzhorn Group Yönetim Kurulu Başkanı Harald Ganster, Türkiye'nin, iş güçlerinin ve satışlarının yüzde 15'ini oluşturan, faaliyet gösterdikleri 16 ülke arasında çok önemli bir pazar olduğunu belir

Ekonomi - 2 yıl önce

İstanbul

Oluklu mukavva ambalaj, kâğıt ve atık yönetimi sektörlerinde Avrupa pazarında öne çıkan Prinzhorn Group Yönetim Kurulu Başkanı Harald Ganster, Türkiye'nin, iş güçlerinin ve satışlarının yüzde 15'ini oluşturan, faaliyet gösterdikleri 16 ülke arasında çok önemli bir pazar olduğunu belirtti.

Dünyada 170’inci yılını kutlayan Prinzhorn Group, Türkiye'de de 10. yılını kutluyor. Prinzhorn Group'un Türkiye'deki 10. yılına ilişkin İstanbul'da bir etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikte paylaşılan bilgilere göre, Avusturya merkezli Prinzhorn Group, 16 ülkede 10 binin üzerinde çalışanı ve yıllık 2,9 milyar avro cirosuyla oluklu mukavva ambalaj, kağıt ve atık yönetimi sektörlerinde Avrupa'da ilk 5 şirket arasında yer alıyor.

Döngüsel ekonomi, sürdürülebilir gelecek ve daha iyi bir dünya vizyonuyla 170 yıldır faaliyetlerini sürdüren grup çatısı altında 3 iş birimi faaliyet gösteriyor: Dunapack Packaging (oluklu mukavva ambalaj çözümleri), Hamburger Containerboard (yüksek kaliteli kâğıt üretimi) ve Hamburger Recycling (ikincil hammadde toplama ve atık yönetimi).

Türkiye'de 4 oluklu mukavva ambalaj fabrikası, 2 kağıt fabrikası ve 4 atık yönetim tesisi ile sektöre, ekonomiye ve istihdama katkı sağlayan Prinzhorn Group, Türkiye pazarına girdiği 2013'ten bu yana ülkeye yaklaşık 170 milyon avro yatırım yaptı.

2022 yılında Türkiye'de faaliyet gösteren 3 iş birimine 19 milyon avro yatırım yapan grup, son 10 yılda Türkiye'deki çalışan sayısını 850'den 1500'e yükseltti.

"Türkiye ekonomisinin büyüme yolculuğuna katkı sağlamaya devam edeceğiz"

Prinzhorn Group Yönetim Kurulu Başkanı Ganster, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, iş güçlerinin ve satışlarının yüzde 15'ini oluşturan, faaliyet gösterdikleri 16 ülke arasında çok önemli bir pazar olduğunu belirterek, "Türkiye ekonomisinin güçlü potansiyeline ve buradaki çalışanlarımızın adanmışlık ve yetkinliğine duyduğumuz güvenle önümüzdeki yıllarda da büyümemizin devam edeceğine, ekonomiye, topluma ve çevreye kattığımız değeri sürdüreceğimize inancımız tam. Yatırımlarımızla Türkiye ekonomisinin büyüme yolculuğuna katkı sağlamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Dunapack Packaging Yönetim Kurulu Üyesi Sükan da Denizli, Çorlu, Adana ve Eskişehir olmak üzere Türkiye'nin 4 farklı şehrindeki oluklu mukavva ambalaj fabrikalarıyla toplam 600 milyon metrekare üretim hacmine sahip olduklarını söyledi.

Türk pazarının artan ihtiyaçlarına cevap vermek için Çorlu fabrikalarında geçen yıl başlatılan genişleme çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Sükan, "7 bin 500 metrekare genişleyen fabrikamızda daha yüksek kapasiteyle gıda, tüketim malları, mobilya, otomotiv, perakende ve e-ticaret gibi pek çok sektör için yüzde 100 geri dönüştürülebilir ürünlerimizi üretmeye ve ambalaj çözümlerimizi sunmaya devam edeceğiz." dedi.

Hamburger Recycling Türkiye Genel Müdürü Akbulut ise Türkiye'nin 85 milyon nüfuslu bir ülke olarak önemli miktarda atık ürettiğini ve atık geri dönüşümü konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Biz de atık toplama sistemleri, konteynerler, kompaktörler, presler, toplama ekipmanları gibi teknolojik çözümlerimizle; sağlık ve güvenlik kurallarına ve sürdürülebilirlik hedeflerine önem vererek müşteri taleplerini esnek, hızlı ve verimli bir şekilde karşılıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya Duma Başkanı Volodin: Karabağ Azerbaycan’ın iç meselesi

2023-09-23 22:35 - Özel Haber

Sivas'ın su sorununu çözecek projenin yüzde 88'i tamamlandı

2023-09-26 13:48 - Çevre-Hayat

Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi

2023-09-24 13:27 - Ekonomi

Yelkende Funboard Slalom Avrupa Şampiyonası sona erdi

2023-09-26 08:17 - Spor

Antalyaspor galibiyet hasretine altıncı haftada son verdi

2023-09-24 11:48 - Spor

Karabük'te çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

2023-09-21 19:13 - Asayiş

Beşiktaş, Süper Lig'in 6. haftasında yarın Kayserispor'u ağırlayacak

2023-09-23 13:17 - Spor

Bangladeş'te dang hummasında vaka sayılarının resmi verilerin 5 katı olabileceği iddia edildi

2023-09-27 12:13 - Dünya

Hollanda'da ırkçı PEGIDA lideri, Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yır

2023-09-23 19:23 - Dünya

İklim Kanunu gündem oldu! Kanuna karşı 770.000 imza!

2023-09-22 20:39 - Özel Haber

İlgili Haberler

Genel tarım sayımına ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi Resmi Gazete'de

09:08 - Ekonomi

IMF, Pakistan'a 1 milyar dolarlık kaynağın önünü açtı

23:38 - Ekonomi

Beyaz Saray, ABD'nin Çin'e yönelik tarifeleri tek taraflı olarak düşürmeyeceğini bildirdi

22:27 - Ekonomi

Bu hafta yatırım araçlarının performansı

20:58 - Ekonomi

ABD’de tarifelerin etkisiyle ithalat kargolarında 2023’ten bu yana ilk yıllık düşüş bekleniyor

19:47 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Beşiktaş'ta başkanlık seçimi yarın yapılacak

10:07 - Spor

Atakaş Hatayspor, Süper Lig'de yarın Göztepe'ye konuk olacak

09:58 - Spor

Beşiktaş, Süper Lig'de yarın Adana Demirspor'u ağırlayacak

09:53 - Spor

Biri kırmızı, diğeri yeşil bültenle aranan iki kişi Türkiye'de yakalandı

09:27 - Asayiş

Pakistan ordusu, Hindistan'ın 3 havalimanını hedef alan saldırılarına karşılık verdiğini bildirdi

09:23 - Dünya