?>

Avusturyalı lojistik devi Gebrüder Weiss Türkiye'yi stratejik üs olarak görüyor

Avrupa, Kuzey Amerika, Asya ve Okyanusya'da faaliyet gösteren Avusturyalı lojistik şirketi Gebrüder Weiss Logistics'in Üst Yöneticisi Wolfram Senger-Weiss, son yıllarda şirket olarak Türkiye’de altyapılarını önemli ölçüde güçlendirdiklerini belirtti.

Ekonomi - 2 ay önce

Berlin

Senger-Weiss, 500 yılı aşkın süredir lojistik sektöründe faaliyet gösteren bir aile şirketi olduklarını söyledi.

Geçen yıl 2,71 milyar avro ciroya ulaştıklarını ve yatırımlarını önemli ölçüde artırdıklarını dile getiren Senger-Weiss, kara, hava ve deniz taşımacılığı ile depolama alanlarında müşterilerine hizmet verdiklerini aktardı.

Senger-Weiss, organik büyümeyle, özellikle Orta Koridor ülkeleri başta olmak üzere, küresel erişimlerini genişlettiklerini kaydetti.

????

Türkiye'de 20 yıl önce yerel ortaklarla faaliyete başladıklarını ve yaklaşık 12 yıldır kendi şubeleri ve lojistik çözümleriyle Türk pazarında temsil edildiklerini vurgulayan Senger-Weiss, Türkiye’nin bölgedeki ve Asya'daki faaliyetleri için önemli bir merkez haline geldiğini anlattı.

Senger-Weiss, geçen ay İstanbul'da gümrük ve depo lojistiği alanında hizmet veren Sienzi Lojistik'in çoğunluk hisselerini satın aldıklarını ifade ederek, Türkiye'deki depo ve gümrükleme tesislerine yaptıkları yatırımlarla bir sonraki aşamaya ulaştıklarını vurguladı.

Son yıllarda Türkiye’nin altyapısını önemli ölçüde güçlendirdiğini belirten Senger-Weiss, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye'ye sık sık gidiyorum. Türkiye'de ilk dikkatinizi çeken şey havaalanı. Gerçekten harika bir yatırım, bölgenin ve tüm Avrupa'nın önde gelen havaalanlarından biri. Ayrıca Türkiye, işimiz için önemli olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi önemli bir kara yolu altyapısına da sahip. İstanbul'un doğu ile batı arasında bir lojistik merkezi haline gelmesine büyük önem veriyoruz. İstanbul, gelişimimiz için yararlanabileceğimiz mükemmel konuma sahip. Türkiye, stratejik konumu, ticaret ve lojistik konusunda bilgili yetenekli insanları ve dinamik genç nüfusu ile üzerine inşa edilebilecek ilgi çekici müşteri tabanına sahip. Türkiye'de çalışmaktan çok memnunum."

Türkiye üzerinden Avrupa’nın diğer ülkelerine uzanan Orta Koridor hakkında da değerlendirmede bulunan Senger-Weiss, "Orta Koridor çok iyi gelişiyor ve Orta Asya'ya ulaşım için çok önemli bir güzergah olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullandı.

"Tedarik zincirleri istikrarsız"

Küresel tedarik zincirindeki aksaklıkların günlük olarak yönetilmesi gereken bir durum haline geldiğini belirten Senger-Weiss, “Tedarik zincirleri istikrarsız hale geldi. Bu istikrarsızlık şirketler ve iş dünyasında da değişkenlikler yaratıyor." dedi.

Türkiye'nin Orta Doğu'da barışın sağlanmasındaki rolüne dikkati çeken Senger-Weiss, bunun kuzeyde ve güneyde iş yapan Gebrüder Weiss gibi şirketleri de destekleyeceğini belirtti.

Senger-Weiss, yapay zeka ve dijitalleşmenin şirketlerin gelişimine katkı sağladığına vurgu yaparak, "Bu yüzden yapay zekayı kullanıyoruz. Ancak bu, gelecekte iş yapma şeklimizi tamamen değiştirmeyecek." ifadelerini kullandı.

Gençlere de tavsiyelerde bulunan Senger-Weiss, "Bence en önemli şey, önce iyi bir eğitim almak, sonra da kendi hayatınızın sorumluluğunu üstlenmektir. Devlete ve ailenize fazla bağımlı olmayın. Yeteneklerinizin farkında olun, bunları kullanın ve bol bol deneyim kazanın. Bu, gelecekteki hayatınızda başarınızın temelini oluşturacaktır." şeklinde konuştu.

Bu arada, Avrupa, Kuzey Amerika, Okyanusya ve Asya'da faaliyet gösteren Gebrüder Weiss'in yaklaşık 9 bin çalışanı bulunuyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD ve Çin liderleri, Güney Kore'nin Busan şehrinde bir araya geldi

2025-10-30 06:37 - Dünya

ALTAY Tankı'nın kalbi yerli BATU Güç Grubu ile atacak

2025-10-29 11:12 - Teknoloji

Togg, Türkiye'nin gelişen otomotiv ekosistemi için önemli bir 'eşik' oldu

2025-10-29 11:33 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Sonbaharın renkleriyle kaplanan Şebek Geçidi kuşbakışı görüntülendi

2025-10-27 10:58 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merz'e Gazze sorusu Rus medyasında gündem oldu

2025-10-31 17:45 - Özel Haber

Yüzyılın Konut Projesi'nin illere göre dağılımı belli oldu

2025-10-28 09:58 - Ekonomi

Luccas Claro'da "yırtık, çıkık ve kırık" tespit edildi

2025-10-25 23:48 - Spor

İspanya'da İç Savaş döneminin kayıplarını arama mücadelesi 25. yılını doldurdu

2025-10-27 12:22 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Anket: İsraillilerin yüzde 52'si Netanyahu'nun gelecek seçimlerde aday olmasını istemiyor

2025-10-25 12:52 - Dünya

BES havuzunda toplam fon büyüklüğü 2 trilyon liraya yaklaştı

2025-10-26 12:48 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kakao fiyatları 2025'te yüzde 48,1 ile tüm zamanların en hızlı yıllık düşüşünü kaydetti

12:37 - Ekonomi

Türkiye'de geçen yıl en çok üretilen kesme çiçek karanfil oldu

12:03 - Ekonomi

Noel ve yılbaşı hediyeliklerinde ihracat 500 milyon dolara ulaştı

11:53 - Ekonomi

Yarısı tamamlanan av sezonunda hamsi ve sardalya yüz güldürdü

11:48 - Ekonomi

Bakan Işıkhan'dan engelli ve eski hükümlü vatandaşların istihdamına ilişkin açıklama

10:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrail, Gazze’ye yardım ulaştıran 37 uluslararası kuruluşun lisansını iptal etmeye başladı

12:43 - Dünya

Kakao fiyatları 2025'te yüzde 48,1 ile tüm zamanların en hızlı yıllık düşüşünü kaydetti

12:37 - Ekonomi

AK Parti'den "Gazze için insani yardım" çalıştayı

12:33 - Siyaset

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri 2025'te 8 bin 453 kişiyi kurtardı

12:27 - Gündem

Ankara'da önlem alınmazsa trafik sorunu 2026'da daha da derinleşecek

12:17 - Gündem