?>

Avusturya’da Müslümanlardan evsizlere sıcak yemek

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Müslümanların kurduğu bir dernek, ülkede yaşayan evsiz ve ihtiyaç sahiplerine haftanın belirli günlerinde sıcak yemek yardımında bulunuyor.

Dünya - 7 yıl önce

VİYANA

RAHMA Avusturya adlı derneğin Başkan Yardımcısı Ömer Batur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başta Suriye, Arakan ve Filistinli mülteciler olmak üzere dünyanın birçok yerindeki ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 25 yıldır çeşitli yardımlar ulaştırdıklarını anlattı.

Batur, dünyadaki birçok büyük şehirde olduğu gibi Viyana'da da çeşitli nedenlerden dolayı sokaklarda yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan insanların olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın farklı bölgelerine yardımlar ulaştırıyoruz ancak aynı kentte birlikte yaşadığımız ihtiyaç sahibi insanlara yönelik de bir şeyler yapmamız gerektiğine karar verdik ve Viyana Belediyesiyle birlikte evsizlere yönelik bir proje geliştirdik.

Bu çerçevede yaklaşık 3 yıldır, evsiz olarak nitelendirdiğimiz, sokakta yaşayan insanlara haftanın belirli günleri sıcak yemek ikramında bulunuyoruz."

Özellikle kış mevsiminin büyük bir bölümünde günlük 100'e yakın evsize sıcak yemek dağıtıldığını vurgulayan Batur, derneğin ihtiyaç sahiplerine yönelik projesinin hem Avusturyalılar hem de ülkede yaşayan yabancılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandığını, çok olumlu geri dönüşler aldıklarını dile getirdi.

Batur, ülkede yaşayan Müslümanların bu ve benzeri sosyal faaliyetleri arttırmak suretiyle toplumun içinde daha etkili olmaları gerektiğini vurgulayarak, "Müslümanlar böyle projelerle içinde yaşadığı topluma, 'Biz bu ülkede yaşıyoruz ve bu ülkenin ortak sorun ve problemlerine çözüm arayışı içindeyiz.' mesajını verilebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Ülkede son dönemlerde artan aşırı sağ söylemle mücadelenin önemli yollarından birinin bu tür sosyal faaliyetler olduğuna dikkati çeken Batur, söz konusu projelerin toplumda kaynaştırıcı bir rol oynadığının altını çizdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

'Bölünmüş şehir': Mitrovitsa

2019-02-17 17:32 - Dünya

Sardalya bolluğu tezgahları şenlendirdi

2019-02-16 01:12 - Ekonomi

Abdi İbrahim'den epilepsi açıklaması

2019-02-12 18:03 - Ekonomi

Diyarbakır’da PKK’ya büyük darbe

2019-02-13 12:24 - Asayiş

Bakan Soylu'dan şehit ailesine ziyaret

2019-02-17 03:32 - Gündem

Avusturya’da Müslümanlardan evsizlere sıcak yemek

2019-02-18 01:52 - Dünya

Altınordu’ya tanıdık rakip

2019-02-14 15:23 - Spor

22 gündür alev alev yanıyor

2019-02-11 18:55 - Dünya

Real Madrid evinde Girona'ya kaybetti

2019-02-17 20:03 - Spor

Karşılıksız çeke işlem yapmayan bankacıya şok

2019-02-17 23:42 - Asayiş

İlgili Haberler

Kosova'da halk yerel seçim için sandık başında

10:27 - Dünya

İsviçre'de Gazze'ye destek gösterisinde polis ile göstericiler arasında arbede çıktı

10:07 - Dünya

Meksika'da şiddetli yağışlar sebebiyle 42 kişi öldü, 27 kişi kayboldu

07:48 - Dünya

Mısır'da Gazze'deki savaşı sonlandırmak için Trump'ın katılımıyla uluslararası zirve

01:18 - Dünya

İran: Avrupa ile nükleer müzakere düşünmüyoruz, ABD ile adil ve dengeli diyaloğa hazırız

01:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Kosova'da halk yerel seçim için sandık başında

10:27 - Dünya

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, 38 Raportör Yardımcısı alacak

10:12 - Gündem

İsviçre'de Gazze'ye destek gösterisinde polis ile göstericiler arasında arbede çıktı

10:07 - Dünya

Çin, ABD'nin tarife tehdidine karşı nadir toprak elementleri kontrolünü savundu

07:58 - Ekonomi

Meksika'da şiddetli yağışlar sebebiyle 42 kişi öldü, 27 kişi kayboldu

07:48 - Dünya