Avusturya’da kapatılan Türk camisi yeniden ibadete açıldı

Ülkede çeşitli gerekçeler gösterilerek kapatılan Türklere ait cami, yeniden ibadete açıldı.

İslam-Hayat - Safer 1448 - 8 yıl önce

VİYANA

Avusturya’da ibadete kapatılan Türklere ait cami eksiklerin giderilmesinin ardından yeniden ibadete açıldı.
Eski ismiyle Nizam-ı Alem yeni ismiyle Viyana Alperenler Camisi Dernek Başkanı Hacı Yağcı, camilerinin kapatılma ve yeniden ibadete açılma sürecini AA muhabirine değerlendirdi.
Başkan Yağcı, Başbakan Sebastian Kurz ve hükümetin 4 yetkilisinin Ramazan ayında camilerinin adresini vererek kapatılma kararını açıklaması karşısında şok olduklarını söyledi.
Camilerinin kapatılmasına ilişkin kararın beklenmedik olduğunu vurgulayan Yağcı, "Karar için cemaatin kalabalık olduğu mübarek cuma gününün seçilmesi, sanki kasten gündem oluşturmak için yapılmış gibi geliyor bize. Bu karar bizi çok üzdü. Son 4 günde yaşadıklarımız gerçekten tarif edilmez." diye konuştu.
Yağcı, camilerinin 1992’den itibaren aynı adreste bulunduğunu belirterek, şimdiye kadar herhangi bir olumsuz olayla anılmadıklarını ancak basında dernekleri hakkında asılsız haberler yapıldığını ifade etti.

Caminin hemen karşısında bulunan kilisedeki Hristiyan din adamları ile uzun yıllara dayanan çok iyi ilişkileri olduğunun altını çizen Yağcı, "Yıllardır biz bu Kilisenin önünde kermeslerimizi yaparız, ilahilerimiz söyleriz. Kilise ve rahiple ikili ilişkilerimiz her zaman iyidir. Bölgede bir platformumuz var, rahiplerle bir araya gelerek 10’uncu bölgenin sorunlarını konuşuruz” dedi.

Yağcı, Avusturya medyasının söz konusu kilisedeki rahiplere dernekleri hakkında sorular sorduğunu, rahiplerin cami ve cemaatlerine yönelik olumlu açıklamalarının basında yer aldığına işaret ederek, komşu din cemaatinin mensuplarına teşekkür etti. İbadethanelerinin, yeni adı ile dün akşam toplu ibadete açıldığını kaydeden Yağcı, "Yanlış bir karardı, Avusturya İslam Cemaati’ne (İGGÖ) üyeliğimizi tamam, üyelik aidatlarımızı ödedik. Tabelamızı değiştirdik, hiçbir eksiğimiz kalmadı, cemaatimiz gelip burada toplu ibadetini yapabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Cemaati, bayram ve cuma namazına davet eden Yağcı, son günlerde yaşananlar göz önünde bulundurarak, duyarlı olunması uyarısında bulundu.
Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz geçen cuma "siyasal İslam ile mücadele kapsamında" 7 caminin kapatılması ve çok sayıda imamın sınır dışı edileceğine ilişkin kararı kamuoyuna duyurmuş, dini faaliyetleri sonlandırılan camiler arasında eski adıyla Nizam-ı Alem camisi de yer almıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Yunanistan-Makedonya isim sorunu görüşmeleri protesto edildi

2018-06-07 03:12 - Dünya

Canikli, Brüksel'de yaşadığı hastane sorununu anlattı

2018-06-10 12:07 - Siyaset

Şebinkarahisar 'pestil ve köme' ile kalkınıyor

2018-06-07 17:23 - Ekonomi

'İrfan merkezleri ve cemevleriyle ilgili düzenleme gündeme gelecek'

2018-06-07 03:17 - Gündem

CW Enerji, ABB ile distribütörlük sözleşmesi imzaladı

2018-06-08 14:51 - Ekonomi

Çatısında elektrik üretene vergi istisnası

2018-06-11 17:31 - Ekonomi

'Seçim, yapanlar ile yıkmak isteyenler arasında olacak'

2018-06-10 02:32 - Siyaset

Afrikalı göçmenleri taşıyan tekne battı: 40 ölü

2018-06-07 09:32 - Dünya

211 yıllık tarifiyle bayramın tadı: Akide şekeri

2018-06-11 18:32 - Çevre-Hayat

THY, tarihinin en yüksek ilk beş aylık doluluk oranına ulaştı

2018-06-08 15:55 - Ekonomi

İlgili Haberler

Erzurum'da ahilik teşkilatını kuran Ahi Toman Baba'nın kümbeti gün yüzüne çıkarılıyor

14:38 - İslam-Hayat - Safer 1448

Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Görmez'den Şam'daki üniversitelerle işbirliği mesajı

23:08 - İslam-Hayat - Safer 1448

Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç, doğumunun 101'inci yılında anılıyor

11:43 - İslam-Hayat - Safer 1448

Fatih'te Osmanlı hazireleri aslına uygun şekilde ihya ediliyor

16:52 - İslam-Hayat - Safer 1448

IGMG'nin "Stajyer İmamlık Programı" ile üniversite öğrencileri Avrupa'daki camilerde görevlendirildi

14:18 - İslam-Hayat - Safer 1448

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu

19:47 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig'e yükselen takımları kabul etti

19:43 - Gündem

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

19:32 - Gündem

Amasya'da Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan zanlı yakalandı

19:28 - Gündem

Yunanistan'ın İnebahtı ili ve Mora Yarımadası'nda yangın çıktı

19:12 - Dünya