?>

Avusturya arama ve kurtarma ekibine "üstün başarı madalyası" verildi

Dünya - 2 yıl önce

Viyana

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 11 ili etkileyen depremlerin yaşandığı bölgede arama ve kurtarma faaliyetlerinde bulunan Avusturya Silahlı Kuvvetlerine bağlı ekibe, Savunma Bakanı Klaudia Tanner ve Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'un katılımıyla düzenlenen törende "üstün başarı madalyası" takdim edildi.

Başkent Viyana'nın yaklaşık 20 kilometre dışındaki Korneuburg kasabasında düzenlenen törende, Hatay'da 9 kişiyi enkazdan kurtaran ve 52 yaralıya sağlık hizmeti veren ekibin 3 üyesi yaklaşık bir hafta süren arama kurtarma faaliyetleri süresince yaşadıkları dikkati çekici hususlara değindi.

Ordu bandosunun seslendirdiği çeşitli marşların ardından konuşan Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ceyhun, depremlerden hemen sonra Avusturyalı yetkililer ve Başbakan Karl Nehammer başta olmak üzere bütün muhataplarının her türlü yardıma hazır olduklarını ilettiklerini kaydetti.

Avusturya ordusunun alanında tecrübeli ekibinin deprem bölgesindeki destek ve yardımlarının önemine değinen Ceyhun, Avusturyalı uzman ekibin Türkiye’de yalnız yaptıkları çalışmalarla değil bir gecede her şeyini kaybetmiş onlarca mağdurla yaptıkları görüşmelerle de oradaki insanların umutlarının yeşermesine, olumlu yönde düşünmelerine yardımcı olduğunu dile getirdi.

Ceyhun, "Avusturya arama kurtarma ekibinin ortaya koyduğu çabadan ötürü, şahsım, Cumhurbaşkanım ve burada yaşayan Türk kökenli vatandaşlarımız adına size çok teşekkür ediyorum." dedi.

"Türkiye'nin dostları"

Hatay'da zor şartlar altındaki insanlara yardımcı olan Avusturya ekibinin Türkiye'nin "dostu" olduğunu vurgulayan Ceyhun, dost kelimesinin Türk toplumu için özel bir alam ifade ettiğini belirterek, "Bize yardımda bulunmuş insanlar her zaman bizim dostlarımızdır." ifadesini kullandı.

Savunma Bakanı Tanner de söz konusu yıkıcı depremlerde çok sayıda insanın yaşamın yitirdiğini, tarifsiz acıların yaşandığını belirterek, bu zor süreçte Avusturya ekibine büyük bir özveriyle ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı olduğu için teşekkür etti.

Tanner, Avusturya ordusuna bağlı arama kurtarma ekibinin gösterdiği başarılı çalışmalardan ötürü çok sayıda vatandaşın kendilerine çeşitli yollarla teşekkürlerini ilettiğini, özellikle burada yaşayan Türk kökenli vatandaşların sonsuz minnettarlıklarını sunduğunu söyledi.

En hızlı şekilde bölgeye yardım ulaştırılmasının önemine değinen Tanner, Avusturya ekibinin beraberinde götürdükleri çeşitli ekipmanları ve çadırları insani yardım kapsamında deprem bölgesinde bıraktıkları bilgisini paylaştı.

Konuşmaların ardından Tanner, Avusturya ekibine madalyalarını takdim etti. Büyükelçi Ceyhun da askerlerle bire bir görüşerek Türk halkının teşekkürlerini bir kez daha iletti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Amasya'dan deprem bölgesine oyuncak gönderen çocukların notları duygulandırdı

2023-02-17 16:10 - Çevre-Hayat

Edirne'deki oteller depremzedeleri misafir ediyor

2023-02-13 21:01 - Gündem

Uluslararası Runtalya Maratonu'nda adımlar bu kez depremzedeler için atılacak

2023-02-17 17:03 - Spor

Katar, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere yardım için "seferber" oldu

2023-02-13 19:29 - Dünya

Bahreyn yardım malzemeleri taşıyan bir kargo uçağını Türkiye'ye gönderdi

2023-02-14 18:58 - Gündem

Yalova'dan deprem bölgesine 760 seyyar tuvalet ve banyo gönderildi

2023-02-16 20:18 - Gündem

Nurdağı'nda deprem nedeniyle mısır ve buğday siloları da hasar gördü

2023-02-15 22:56 - Gündem

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliği depremzedelere yaklaşık 1000 battaniye daha gönderiyor

2023-02-18 00:48 - Gündem

Adıyaman'daki depremzede çocuğa, arkadaşının gönderdiği mektup ve oyuncakları jandarma teslim etti

2023-02-16 22:29 - Çevre-Hayat

Avusturya arama kurtarma ekibinden Lindenberg: Misafirperverlik sınırsızdı

2023-02-16 23:39 - Dünya

İlgili Haberler

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in duyurduğu "insani ara" hiçbir şey ifade e

15:07 - Dünya

Papa 14. Leo: Gazze'deki çok ciddi insani durumu büyük bir endişeyle takip ediyorum

14:22 - Dünya

Yüksek sıcaklıkların etkili olduğu Yunanistan'daki yangınlardan ikisi devam ediyor

12:58 - Dünya

İsrail ablukası altındaki Gazze'de son 24 saatte 2’si çocuk 6 kişi daha açlıktan yaşamını yitir

12:53 - Dünya

İsrail'in uluslararası sularda alıkoyduğu Hanzala gemisindeki aktivistler, Aşdod Limanı'na

12:48 - Dünya

Günün Manşetleri

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, TercihFest 2025'te üniversite adaylarıyla buluştu

17:58 - Gündem

Beşiktaş'ın Shakhtar Donetsk maçı bilet fiyatları belli oldu

17:12 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit ailelerine başsağlığı diledi

16:53 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Vakıf Mağaza'yı ziyaret etti

16:38 - Gündem

Yurt geneli, hafta boyunca "tropikal gece"nin etkisinde olacak

15:58 - Gündem