?>

Avustralya, Pfizer'ın Kovid-19 aşısını onayladı

Avustralya’da tıbbi düzenlemeleri yapan Tedavi Edici Ürünler İdaresi, ilaç firması Pfizer'ın geliştirdiği Kovid-19 aşısını onayladığını açıkladı.

Dünya - 4 yıl önce

Melbourne

Pfizer tarafından yapılan sunumun kapsamlı ve bağımsız olarak incelendiğini belirten Tedavi Edici Ürünler İdaresi (TGA), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının gereken yüksek güvenlik, etkinlik ve kalite standartlarını karşıladığına karar verilmesinin ardından, Avustralya’da kullanılması için onaylandığını duyurdu. Onayın 2 yıl süreyle geçerli olacağına dikkat çekilen açıklamada, aşının Avustralya'da ve yurt dışındaki güvenilirliğini izlemeye devam edileceği vurgulandı. Avustralya’da kullanılacak ilk aşı olma özelliğini elden eden Pfizer aşısının onaylanmasının ardından açıklamada bulunan ve kararı memnuniyetle karşıladığını anlatan Başbakan Scott Morrison, hükümet olarak hedeflerinin, ‘‘Avustralyalıları güvende tutmak, hayatları ve geçim kaynaklarını korumak’’ olduğunu söyledi. Aşılama çalışmasına şubat sonunda başlamayı düşündüklerini aktaran Başbakan Morrison, "Hem AZ (AstraZeneca aşısı) hem de Pfizer için dünya çapında üretim ve teslimatta gördüğümüz zorluklar nedeniyle, aşılamaya başlamak için şubat ortasından çok şubat ayının sonlarına bakıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haftada 80 bin Avustralyalının aşılanması hedefleniyor

Aşıya onay veren TGA’nın "güvenliği her şeyin üstünde tuttuğunu" dile getiren Sağlık Bakanı Greg Hunt ise başlangıçta haftada 80 bin Avustralyalıyı aşılmayı planladıklarını bildirdi. Aşının 16 yaş üstü sağlıklı bireylere yapılmasının onaylandığını ancak yaşlı ve sağlık açısından zayıf insanlara uygulanması için ‘‘klinik kararı’’ gerektiğini ifade eden Avustralya Sağlık Müsteşarı Dr. Brendan Murphy, "Aşılamanın yararlarına karşın riskleri de dikkate alınmalıdır." dedi. Ülkede Kovid-19 salgınının yayılmaya başladığı Mart 2020’nin sonundan itibaren vatandaşlar ve daimi oturma izni olanlar dışındaki tüm ülke vatandaşlarına sınırlarını kapatan Avustralya’da, virüse yakalanan toplam 28 bin 766 Avustralyalıdan 909’u hayatını kaybetmişti. Son aylarda can kaybı yaşanmayan ve günlük yeni vaka sayılarının oldukça düşük seyrettiği ülke genelindeki 135 aktif vakadan, 32’sinin tedavisine hastanelerde devam ediliyor.

- Başbakan Scott Morrison, aşılamanın şubat sonunda başlayabileceğini açıkladı

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Altınyıldız Classics'ten kadife pantolonlar

2021-01-20 17:06 - Genel

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy "Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın azınlıklar konusunda ülkemizi eleştirmesi trajikomiktir"

2021-01-19 23:36 - Siyaset

AB'den Çavuşoğlu'nun ziyareti öncesi Türkiye'ye mesaj: Dinamikleri değiştirebileceğimizden eminim

2021-01-19 23:06 - Dünya

Jamaikalı futbolcu Shelton yaşamını yitirdi

2021-01-23 19:39 - Spor

Türkiye'nin özgün ve yerli tabancası SAR 9X, ABD'de “2020 Yılının En İyi Tabancası“ seçildi

2021-01-18 14:32 - Ekonomi

BAE İsrail büyükelçiliğini Tel Aviv'de açacak

2021-01-24 22:06 - Dünya

SpaceX uzaya tek seferde 143 uydu fırlattı

2021-01-24 23:11 - Teknoloji

600 yıllık Şarköy-Güzelköy Camisi martta ibadete açılacak

2021-01-24 12:56 - Kültür Sanat

Brüksel'de ırkçılık ve polis şiddetine karşı gösteri düzenlendi

2021-01-24 21:56 - Dünya

Antalya'da çiftçiler seralarında 'zirai don nöbeti' tuttu

2021-01-20 18:06 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

BAE: Umman Körfezi'ndeki kaza seyir hatasından kaynaklandı

14:03 - Dünya

Danimarka, Grönland'a daha fazla yatırım yapmaya hazır olduklarını açıkladı

13:32 - Dünya

CNN: İsrail, İran'a yönelik saldırılarında ABD'den destek alıp almayacağını öğrenmeyi bekl

12:53 - Dünya

İran: Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının raporu, İsrail'e bahane oluşturuyor

12:47 - Dünya

Hindistan, ABD'ye Keşmir konusunda arabuluculuk tekliflerini kabul etmeyeceğini iletti

12:42 - Dünya

Günün Manşetleri

İş insanının İBB'deki hak edişlerini almak için 2 arsasını zorla devrettiği iddiası

14:42 - Gündem

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turundaki rakibi belli oldu

14:37 - Spor

Bursa'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

14:33 - Gündem

Bakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile telefonda görüştü

14:27 - Siyaset

İstanbul Havalimanı küresel bağlantıda dünya lideri oldu

14:22 - Gündem