Avustralya'daki Bondi Plajı saldırısının zanlısı ilk kez hakim karşısına çıktı

Avustralya'nın Sydney kentindeki Bondi Plajı'nda 14 Aralık 2025'te düzenlenen ve 15 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının zanlısı Naveed Akram, kendisine yöneltilen cinayet ve terör suçlamaları kapsamında ilk kez hakim karşısına çıktı.

Dünya - 6 ay önce

Ankara
Avusturya merkezli SBS News'in haberine göre, "terör eylemi düzenlemek" de dahil 59 ayrı suçlamayla hakkında dava açılan Akram, Sydney'deki Downing Centre Yerel Mahkemesi'ndeki duruşmaya cezaevinden sesli ve görüntülü bağlantı yoluyla katıldı.
Akram'ın duruşma sırasında kısa ifadeler kullandığı bildirilirken, sanığın avukatıyla görüşebilmesi için ek süre talep edildi.
????
Mahkemede, saldırıdan etkilenen mağdur ve tanıkların kimliklerinin korunmasına yönelik gizlilik kararının devamına karar verildi.
Bir sonraki duruşmanın ise 8 Nisan'da yapılması bekleniyor.
Sanığın avukatı Ben Archbold, mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada, Akram'ınkine benzer suçlar işleyenlerin Goulburn'daki "süper maksimum güvenlikli hapishanede" tutulduğunu, müvekkilinin kaldığı hapishanenin ise "zorlu koşullara" sahip olduğunu belirtti.
Sanığa ilişkin herhangi bir "savunma niyeti" belirtmek için henüz çok erken olduğunu söyleyen Archbold, 8 Nisan'da yapılması planlanan bir sonraki duruşmada delil özetini görmeyi beklediğini, mahkeme sürecinin 2027'ye kadar uzayabileceğini dile getirdi.
Archbold, "Özet elimize geçtiğinde daha fazla şey söyleyeceğim." ifadesini kullandı.

Akram'a yöneltilen suçlamalar

Avustralya'nın NSW eyaletine bağlı Sydney kentindeki bir plajda 15 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının zanlısı Naveed Akram hakkında, "terör eylemi düzenlemek" de dahil olmak üzere 59 ayrı suçlamayla dava açılmıştı.
Akram'a isnat edilen suçlamalar arasında 15 cinayet, "terör eylemi düzenleme" ve 40 cinayete teşebbüs suçu yer alıyor.
Yargıç Daniel Covington'ın başkanlık ettiği, çevrim içi düzenlenen önceki duruşmada, polis gözetimi altında hastanede tutulmaya devam eden Akram'ı avukatı temsil etmişti.

Duruşmada kefalet talebinde bulunulmamıştı.

Avustralya'daki silahlı saldırı

Sydney'deki Bondi Plajı'nda 14 Aralık'ta silahlı saldırı düzenlenmişti.
Polis, 15 kişinin hayatını kaybettiği ve 42 kişinin yaralandığı silahlı saldırıda, saldırganların baba-oğul olduğunu açıklamıştı.
Şüphelilerden birinin öldüğü, yaralı diğer şüphelinin gözaltına alındığı aktarılmıştı.
Başbakan Anthony Albanese, saldırının Yahudi Avustralyalılara yönelik olduğunu belirtmişti.
Ülkedeki Müslüman toplumun temsilcileri saldırıyı kınayarak, saldırıdan etkilenenler ve yakınlarıyla dayanışma içinde olduklarını ifade etmişti.
Silahlı saldırıya cesurca müdahale ederek şüphelilerden birinin elinden silahını alan Ahmed el-Ahmed, Avustralya basınında gündem olmuştu.
Ahmed, saldırı sırasında kolu ve elinden yaralanmış, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da saldırıdan birkaç saat sonra yaptığı açıklamada, olay anına ait bir kahramanlık videosu izlediğini söylemişti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Nijerya'da ISWAP üyesi 16 terörist öldürüldü

2026-02-11 16:39 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatandaşlarımız deprem konutlarına çok uygun şartlarla faizsiz, sabit fiyatlarla kavuşacak

2026-02-11 16:27 - Siyaset

Tarihin, doğal güzelliklerin ve kış turizminin buluşma noktası Isparta, gezginlerin yeni rotası

2026-02-14 12:38 - Çevre-Hayat

Fransa'da 2025'te Müslüman karşıtı vakalar yüzde 88 arttı

2026-02-13 21:08 - Dünya

Milli sürat patenci Furkan Akar, Milano-Cortina 2026'da gözünü madalyaya dikti

2026-02-09 22:20 - Spor

Uluslararası Genç İşadamları Kongresi başladı

2026-02-10 13:18 - Ekonomi

Süper Lig'de 22. haftanın perdesi yarın açılacak

2026-02-12 10:24 - Spor

2026 Milano-Cortina Kış Olimpiyatları'nda madalyalar sahiplerini buldu

2026-02-15 01:39 - Spor

Rusya Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan düşürdü

2026-02-13 14:45 - Ekonomi

İran Cumhurbaşkanı'ndan ekonomik sorunlara ilişkin uyarı: Toplumumuz yaralı

2026-02-15 20:28 - Dünya

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

Paris Charles de Gaulle Havalimanı yakınlarındaki bir depoda yangın çıktı

23:58 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset