?>

Avustralya'da artan yangın riski nedeniyle seyahat edecekler uyarıldı

Avustralya'nın bazı eyaletlerindeki artan yangın riski nedeniyle geleneksel Hediyeleşme Günü (Boxing Day) tatilinde seyahat edeceklerden dikkatli olmaları istendi.

Dünya - 4 ay önce

İstanbul

SBS News'un haberine göre, Victoria, Yeni Güney Galler (NSW) ve Güney Avustralya eyaletlerinde orman yangınları etkisini sürdürüyor.

Victoria'da kontrolden çıkan yangınlarda Grampians bölgesinde 41 bin hektardan fazla ormanlık alan yok olurken, Bullengarook ve Batı Gippsland bölgelerinde de yangınlar devam ediyor.

Victoria Acil Durum Yönetimi Komiseri Rick Nugent, 26 Aralık'taki geleneksel Hediyeleşme Günü'nde sıcaklıkların 40 dereceye ulaşacağını vurgulayarak, kuvvetli ve kuru rüzgarların da etkisiyle eyalet genelinde yangın riskinin artacağına işaret etti.

Nugent, Boxing Day kapsamında seyahat edeceklere yangın riskine karşı dikkatli olmaları uyarısında bulunarak, "Eyaletimizde perşembe günü Doğu Gippsland hariç tüm bölgeler aşırı yangın tehlikesi derecesinde olacak." dedi.

Victoria İtfaiye İdaresi İcra Kurulu Başkanı Jason Heffernan ise Noel tatili sırasında yangın riski yüksek bölgelere seyahat etmekten kaçınılmasını isteyerek, "Seyahat etmeniz gerekiyorsa VicEmergency uygulamasını edinin, nereye gittiğinizi bilmeniz ve durumdan haberdar olmak için bu bilgilere sahip olmanız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

NSW'de ise eyaletin bazı bölgelerinde çalı ve ot yangınlarının kontrol altına alındığı açıklanırken, bölgedeki sıcak hava koşulları nedeniyle yangın riskinin sürdüğü bildirildi.

Güney Avustralya itfaiyesi, Mount Lofty Ranges bölgesindeki yangının devam etmesi nedeniyle halkı bölgeyi tahliye etmeye çağırdı.

Ayrıca, Güney Avustralya eyaletinde 25-26 Aralık'ta sıcaklık ortalamalarının yer yer 36 ila 37 dereceleri görebileceği tahmin ediliyor.

Öte yandan, NSW, Queensland ve Tazmanya'dan yaklaşık 100 itfaiye personeli yangınlarla mücadeleye destek vermek üzere Victoria'ya gönderildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

NBA'de Alperen Şengün 16 sayı attı, Rockets üst üste 3. kez kazandı

2024-12-24 12:02 - Spor

'Biyonik kulak' işitme kaybı yaşayan hastalara umut oluyor

2024-12-23 10:13 - Sağlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Hazreti Mevlana'nın 751. Vuslat Yıl Dönümü' mesajı

2024-12-17 20:47 - Siyaset

Pasifik ülkesi Vanuatu'daki 7,3 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 14'e yükseldi

2024-12-18 10:18 - Dünya

Suriye'nin Hama kentinde binlerce kişi Esed rejiminin devrilmesini kutladı

2024-12-19 19:52 - Dünya

Mersin'deki 'Zincir' operasyonunda 91 şüpheli tutuklandı

2024-12-23 08:48 - Asayiş

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye olarak büyük bir momentum yakaladık

2024-12-22 18:12 - Siyaset

Uzmanlara göre piyasaların yönü ve Fed'in yol haritasında kilit nokta Trump olacak

2024-12-19 16:17 - Ekonomi

Sudan'da Aralık Devrimi'nin 6. yılı: Demokrasi, barış, adalet umutları ve bitmeyen istikrarsızlık

2024-12-19 11:52 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Palandöken Kayak Merkezi'nde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor

2024-12-22 16:33 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, ülke ekonomisinin daralmasından Biden'ı sorumlu tuttu

17:02 - Dünya

İsrail, Dürzileri koruma bahanesiyle başkent Şam yakınlarına saldırı düzenledi

16:43 - Dünya

Orta Asya'daki depremler endişeye sebep oldu

16:23 - Dünya

Trump, başkanlık görevindeki ilk 100 gününü değerlendirdi

16:19 - Dünya

İsrail, Kudüs ile Tel Aviv arasındaki yangınlar nedeniyle uluslararası yardım talebinde bulundu

16:07 - Dünya

Günün Manşetleri

TİKA Başkanı Kayalar, Kuzey Makedonya’daki yangında yaralananları ziyaret etti

17:53 - Gündem

Başkentte 1 Mayıs kutlamaları nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak

17:43 - Gündem

Türkiye, UAD'de İsrail'in BM kurumlarına yönelik kısıtlamalarına ilişkin sözlü beyanda bul

17:37 - Gündem

Ankara'da 3 metro istasyonu 1 Mayıs dolayısıyla geçici kapatılacak

17:27 - Gündem

Eyüpsultan'da İngiliz boksörün darbettiği taksici Biçer, yaşadıklarını anlattı

17:23 - Gündem