?>

Avrupa şehirlerinde Ukrayna'ya destek ve dayanışma mitingleri yapıldı

Avrupa'nın birçok kentinde Rusya'nın açtığı savaşın durması çağrısıyla Ukrayna'ya destek ve dayanışma gösterileri yapıldı.

Dünya - 3 yıl önce

Roma

Avrupa Kentleri Belediyeler Birliği ve Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella’nın öncülüğünde, Floransa başta olmak üzere Avrupa'nın pek çok kentinde binlerce kişi "Şehirler Ukrayna'nın yanında" başlıklı gösterilerde bir araya geldi.

Organizatörlere göre Floransa'nın Santa Croce Meydanı'nda 20 bin kişinin toplandığı mitingde çok sayıda Ukrayna bayrağı ve "Savaşa hayır" dövizleri taşındı.

Mitingde konuşan Nardella, "Ukrayna'ya şunu söylemek istiyorum: Yalnız değilsiniz. Biz sizinleyiz. Meydanlara inen tüm vatandaşlara, belediyelere teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Nardella, böyle bir savaş karşısında sessiz kalamayacaklarını, Ukrayna halkının özgürlüğü ve demokrasisini savunmak için meydanlara inmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Zelenskiy: Bu, Avrupa'ya, bizi birleştiren değerlere karşı bir savaş

Mitinge video konferans yöntemiyle katılan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "79 sayısını unutmayın çünkü bu sayı, Rus işgalinde öldürülen çocukların sayısı. Korkunç bir savaş yaşıyoruz ki İkinci Dünya Savaşı’ndan beri Avrupa’da böylesi görülmedi. Bu, Ukrayna’ya karşı bir savaş değil, Avrupa'ya, bizi birleştiren değerlere karşı bir savaş." dedi.

Zelenskiy, "Rus kuvvetleri, Ukrayna kentlerini kuşattı ve yok etmek istiyorlar. 24 saat aralıksız bombalıyorlar. Klinikleri, kiliseleri, meydanları her yeri vuruyorlar." diye konuştu.

Zelenskiy, Ukrayna hava sahasının uçuşa yasak bölge ilan edilmesi gerektiğini belirterek, bu konudaki talebini yineledi.

Kiev Belediye Başkanı Vitaly Klitschko ve Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovyi de gönderdikleri video mesajla kendilerine gösterilen destek ve dayanışmaya teşekkür etti.

Hollandalılar Ukrayna için bir araya geldi

"Şehirler Ukrayna'nın yanında" etkinliği kapsamında Hollanda'nın birçok kentinde de Ukraynalılarla dayanışma gösterisi düzenlendi.

Amsterdam kentindeki Dam Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, Ukrayna'da hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşu ardından Ukrayna marşını okudu. Gösteride Hollanda Flarmoni Orkestrası konser verdi.

"Savaşı durdurun", "Özgür Ukrayna" sloganları atan protestocular, "Ailemi bombalamayı durdurun", "Özgür Ukrayna", "Rus ordusu Ukrayna'dan defol" yazılı dövizler taşıdı.

Amsterdam'ın yanı sıra Rotterdam, Lahey, Tilburg, Den Bosch şehirlerinde yapılan gösterilerde Rusya'nın Ukrayna topraklarına saldırıları kınandı.

Romanya'da da Ukrayna’ya destek gösterisi yapıldı

Romanya'nın Köstence şehrinde 700'den fazla Tatar, Ukrayna halkının özgürlük ve egemenlik mücadelesine destek vermek için bir araya geldi.

Köstence Belediyesinin "Ukrayna için dayanışma zamanı" çağrısı üzerine Romanya'daki Demokratik Türk-Müslüman Tatarlar Birliği üyelerinin katıldığı gösteride komşu ülkeye saldıran Rusya sert bir şekilde kınandı.

Romanya ve Kırım bayraklarıyla Kırım’dan 50 Tatar mültecinin de katıldığı gösteride "Ukrayna halkının yanındayız", "Her ülke kendi geleceğine karar vermeli", "Rusya Ukrayna'dan çekilmeli", "Savaşa hayır" pankartları taşındı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Avrupa'da gaz fiyatları 322 avroya yükseldi

2022-03-07 12:09 - Ekonomi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu yarın toplanacak

2022-03-07 21:06 - Ekonomi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türkiye'ye geldi

2022-03-10 11:12 - Gündem

ING Basketbol Süper Ligi'nde 23. hafta başlıyor

2022-03-10 10:59 - Spor

Almanya’da akaryakıt fiyatları en yüksek seviyesinde

2022-03-07 16:37 - Ekonomi

Erciyes'teki pistlerde kar kalınlığı 230 santimetre ölçüldü

2022-03-11 22:08 - Günün Fotoğrafı

Kovid-19 geçirenlerin beyin boyutunda küçülme gözlemlendi

2022-03-08 10:10 - Sağlık

Türkiye'deki Kırım Tatarları, Ukrayna'dan gelen soydaşlarına yardımcı olacak

2022-03-06 16:54 - Gündem

Türkiye'de 3 metrenin üzerinde tsunami olabilir

2022-03-06 13:22 - Gündem

Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı düzenlendi

2022-03-10 13:21 - Siyaset

İlgili Haberler

İsrail'de koalisyon ortağı Agudat Israel Partisi üyeleri de hükümetten istifasını duyurdu

03:07 - Dünya

Trump, 50 gün içinde Ukrayna ile anlaşma sağlanmazsa, Rusya’ya uygulanan vergileri artıracağını açıkladı

21:56 - Dünya

New York belediye başkanlığı ön seçimini kaybeden Cuomo, yarışı bağımsız aday olarak sürdürecek

00:28 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştüğünü duyurdu

00:13 - Dünya

İtalya'nın Sardinya Adası'nda 20 farklı noktada orman yangını çıktı

23:28 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail'de koalisyon ortağı Agudat Israel Partisi üyeleri de hükümetten istifasını duyurdu

03:07 - Dünya

Bakan Kurum: Milletimiz, Türkiye'yi hain bir kalkışma ve işgal girişiminden kurtarmıştır

01:37 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç: 15 Temmuz'da son darbeyi vuracaklarını zannettiler, başaramadılar

00:33 - Siyaset

New York belediye başkanlığı ön seçimini kaybeden Cuomo, yarışı bağımsız aday olarak sürdürecek

00:28 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştüğünü duyurdu

00:13 - Dünya