?>

Avrupa şampiyonu profesyonel boksör Ali Eren Demirezen'in hedefi dünya şampiyonluğu

ABD'de 30 Temmuz'da Polonyalı Adam Kownacki ile karşılaşacak Ali Eren Demirezen, "Türkiye'de dünya şampiyonluğunu kazanan henüz bir boksör yok. Bu anlamda bir ilki başarmak istiyorum." dedi.

Spor - 3 yıl önce

Ankara

Avrupa şampiyonu profesyonel boksör Ali Eren Demirezen, hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Ali Eren Demirezen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'de 30 Temmuz'da Polonyalı Adam Kownacki ile karşılaşacağını hatırlattı.

Profesyonel boksta 4 Avrupa şampiyonluğunun bulunduğunu anımsatan Ali Eren, "30 Temmuz Cumartesi günü ABD'nin Brooklyn şehrinde Adam Kownacki ile bir maç yapacağım. Rakibim 19. sırada, ben ise 21. sıradayım. İlk 10'a girmeyi başarabilirsem dünya şampiyonluğu maçı yapmaya hak kazanacağım. O açıdan bu maç çok önemli." diye konuştu.

10 senedir profesyonel olarak boks yaptığını aktaran 32 yaşındaki sporcu, "Aynı zamanda Balıkesir Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yapıyorum. 2016 Rio Olimpiyatları'ndan sonra profesyonel boksa geçiş yaptım." ifadelerini kullandı.

"En büyük hedefim profesyonel boksta dünya şampiyonu olmak"

Daha önce ABD'de birçok maça çıktığını ancak bu müsabakanın ayrı bir önem taşıdığını anlatan Ali Eren, şunları kaydetti:

"Daha önce Dünya Boks Organizasyonunun düzenlediği maçları kazanarak 4 yıl üst üste Avrupa şampiyonu oldum. Yeni hedefim maçta galip gelip dünya sıralamasında ilk 15'e girmek. En büyük hedefim profesyonel boksta dünya şampiyonu olmak. Türkiye'de dünya şampiyonluğunu kazanan henüz bir boksör yok. Bu anlamda bir ilki başarmak istiyorum. Biz bu noktaya kadar çok bir destek almadık. Ama gelecek başarılarla insanların ilgisinin zaman içerisinde artacağını düşünüyorum. Oraya tarih yazmaya gidiyoruz. Orası büyük bir arena, orada kalıcı olmak istiyoruz."

Ali Eren Demirezen'in antrenörü Bülent Başer ise sporcusunun 30 Temmuz'daki maçı kazanacağına inandığını belirterek, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini dile getirdi.

ABD'deki maçta zor bir rakiple karşılaşacaklarını anlatan Başer, "Adam Kownacki bugüne kadar çıkmış olduğu 20 profesyonel maçın hepsini kazanmış zor bir rakip. Ancak Ali Eren de çok güçlü bir sporcu. Onu yenerek sıralamada üstlere çıkarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ukrayna Uluslararası Enerji Ajansı üyesi oldu

2022-07-19 17:58 - Dünya

ABD'de enflasyon yüzde 9'u aşarak 41 yılın zirvesine çıktı

2022-07-13 16:24 - Ekonomi

Fırtına Deresi'ne 50 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakıldı

2022-07-19 19:16 - Ekonomi

Yunan Savunma Bakanı, ABD Savunma Bakanı Austin’den F-35 savaş uçağı istedi

2022-07-18 23:44 - Dünya

Yüksekova'da tarım arazilerinde çekirge yoğunluğu yaşanıyor

2022-07-16 17:55 - Gündem

Şanlıurfa'da sıcak hava bunaltıyor

2022-07-17 16:05 - Çevre-Hayat

Rusya'ya ait 2 savaş gemisi, Cezayir limanına demir attı

2022-07-18 00:06 - Dünya

Lahey'de "Ukrayna'daki Suçların Hesabının Sorulması" konferansı düzenlendi

2022-07-14 17:20 - Dünya

15 Temmuz şehidi Ferhat Koç'un annesi Nejla Koç: Acım büyük ama gururum da büyük

2022-07-15 13:16 - Gündem

AK Parti'den 15 Temmuz mesajları

2022-07-15 14:40 - Siyaset

İlgili Haberler

Portekiz ve Norveç, Dünya Kupası biletini aldı

01:12 - Spor

Milli golfçü Deniz Sapmaz, Faldo Gençler Turu Avrupa Büyük Finali'ne katılacak

22:48 - Spor

Beşiktaş GAİN, Trabzonspor’u deplasmanda 98-84 mağlup etti

20:57 - Spor

A Milli Futbol Takımı'nda İspanya maçı hazırlıkları başladı

19:47 - Spor

Borussia Dortmund'un yıldızı Adeyemi, muşta ve elektroşok silahı taşıdığı için ceza aldı

19:23 - Spor

Günün Manşetleri

Brüksel'de AB-Türkiye İş Zirvesi kapsamında resepsiyon düzenlendi

03:23 - Ekonomi

Portekiz ve Norveç, Dünya Kupası biletini aldı

01:12 - Spor

İzmir'de seyir halindeki belediye otobüsü yandı

23:48 - Asayiş

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde maden sahasında meydana gelen göçükte 70 kişi hayatını kaybett

22:02 - Dünya

Bakan Yumaklı, DSİ'ye 1389 personel alınacağını açıkladı

21:42 - Ekonomi