?>

Avrupa'da birçok ülke aldığı sıkı tedbirleri esnetmeyi sürdürüyor

Avrupa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının artış hızı düşmeye devam ederken, birçok ülke salgınla mücadele kapsamında aldığı sıkı tedbirleri esnetmeyi sürdürüyor.

Dünya - 5 yıl önce

Avusturya'da Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, salgın nedeniyle kapatılan Avusturya-Almanya sınırı 15 Haziran'dan itibaren tamamen açılacak. Kovid-19 nedeniyle yoğun kontrollerin yapıldığı sınırda 15 Mayıs Cuma gününden itibaren de kontroller seyrekleştirilecek.

Sağlık Bakanı Rudolf Anschober, sinema, tiyatro gibi kültürel faaliyetlerin yeniden başlayabilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydederek, 29 Mayıs'a kadar bu alanda önemli adımların atılacağını, küçük ve orta ölçekli tiyatroların yeniden açılacağını söyledi.

Avusturya'daki can kaybı 624'e, vaka sayısı ise 15 bin 997'ye çıktı.

Çekya'da da 1. ve 2. futbol ligleri yeniden başlayacak.

Çekya Futbol Federasyonuna (LFA) bağlı 32 kulübün temsilcileri, salgın nedeniyle ara verilen müsabakalara yaklaşık 2 ay sonra 23 Mayıs'tan itibaren yeniden başlatılmasını kararlaştırdı.

Ayrıca, salgın nedeniyle durdurulan Çekya ile Almanya arasındaki otobüs seferlerine de yeniden başlandı.

Ülkede vaka sayısı 8 bin 223'e, virüs kaynaklı can kaybı da 284'e ulaştı.

Macaristan ile Avusturya arasındaki iki sınır kapısı açıldı

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Avusturya makamlarıyla yapılan uzun görüşmeler sonucu, iki ülke arasındaki iki sınır kapısının açılması konusunda anlaşma sağlandığını duyurdu.

Szijjarto, bugünden itibaren Alsoszölnök-Neumarkt kapısında 07.00-19.00, Janossomorja-Andau'da kapısında ise 05.00-21.00 saatlerinde geçişlere izin verileceğini açıkladı.

Macaristan'daki vaka sayısı 3 bin 341'e, can kaybı ise 430'a çıktı.

Bosna Hersek'te kafe ve restoranlar açıldı

Bosna Hersek'teki iki entiteden biri olan Bosna Hersek Federeasyonu'nda (FBIH) bugünden itibaren kafe ve restoranlar yeniden açıldı. Salgın tedbirlerine uymak zorunda olan işletmeler, masalarını da sosyal mesafeye göre yeniden düzenledi.

Yaklaşık 2 ay sonra yeniden açılan kafe ve restoranlara, halk da yoğun ilgi gösterdi.

Ülkedeki diğer entite Sırp Cumhuriyeti'nde (RS) ise kafe ve restoranlar hafta başında açılmıştı.

Bu arada, daha önce yalnızca öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınmasına izin verilen Bosna Hersek'te, bugünden itibaren sabah, akşam, yatsı ve teravih namazlarının da camilerde cemaatle kılınmasına izin verildi.

Slovenya'da toplu taşıma araçları yeniden faaliyete başlarken, yolculara maske takma zorunluluğu getirildi.

Karadağ'da salgın tedbirlerine uymayan piskopos gözaltına alındı

Karadağ'da dün akşam yapılan geleneksel ayini ve yürüyüşü düzenleyenlerden Budva-Niksic Piskoposu Joanikije ile 7 papaz, salgın tedbirleri kapsamında uyulması gereken sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet göstermedikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Savcılıktan yapılan açıklamada, söz konusu kişilerin açık alanlarda toplanma yasağına uymadıkları ve 72 saat gözaltında tutulacakları bildirildi.

Karadağ Meclis Başkanı Ivan Brajovic, halkın sağlığını tehlikeye atacak faaliyetlere izin vermeyeceğini belirtirken, piskopos ve papazların gözaltına alınmasına tepki gösteren çok sayıda insan araçlarıyla bazı yolları kapatarak kararı protesto etti.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği İrinej de din görevlilerinin gözaltına alınmasını eleştirdi.

Bu arada, Karadağ'da 15 Mayıs'tan itibaren restoran, kafe, bar, alışveriş merkezleri ve plajların yeniden açılmasına, kısmi sokağa çıkma yasağının kaldırılmasına ve şehirler arası ulaşımın yeniden başlamasına karar verildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rekabet Kurulu'ndan 'maske fiyatları' soruşturması

2020-05-12 23:02 - Gündem

107 ülkeden Türk vatandaşları ülkeye getirildi

2020-05-07 03:12 - Gündem

İspanya'da 113 yaşındaki kadın Kovid-19/ koronavirüsten kurtuldu

2020-05-12 03:07 - Dünya

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti cıvıltılarla yankılanıyor

2020-05-11 15:17 - Gündem

'İstanbul lalesi' yeniden ana vatanında

2020-05-07 19:32 - Gündem

Hırvatistan'da Savunma Bakanı Krsticevic istifa etti

2020-05-08 20:07 - Dünya

İsrail'de Netanyahu-Gantz hükümeti karşıtı gösteri

2020-05-10 03:02 - Dünya

Bahçeli'nin Osmaniye'de doğduğu evin yerine Devlet Bey Konağı yapıldı

2020-05-06 19:32 - Siyaset

Hakim ve savcıların görevde yükselme kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

2020-05-13 07:47 - Gündem

Rekabet Kurulu dijital ekonomiye odaklandı

2020-05-08 15:42 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya, bu savaşa katılımından dolayı ödüllendirilmemelidir

15:32 - Dünya

İsrail'in kıtlığa sürüklediği Gazze'de 40 bin bebek ve 250 bin çocuk açlıktan ölüm riski a

14:58 - Dünya

Gazze’deki ABD'li hemşire: İsrail soykırımı Gazze'yi yok ediyor, çocuklar açlıktan ölüyor

14:32 - Dünya

Pakistan'daki muson yağmurları nedeniyle haziran sonundan bu yana ölenlerin sayısı 657'ye

14:03 - Dünya

İspanya'da 2 bin 405 kişi aşırı sıcaklardan hayatını kaybetti

13:17 - Dünya

Günün Manşetleri

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Son 23 yılda 11 bine yakın su ve sulama eserini ülkemize kazandırdık

15:53 - Gündem

Malazgirt Zaferi'nin 954. yıl dönümü etkinlikleriyle ilgili basın toplantısı düzenlendi

15:47 - Gündem

Sinop'ta coğrafi işaretli Boyabat Gazidere domatesinin hasadı başladı

15:42 - Ekonomi

Süper Lig'de 2'de 2 yapan Antalyaspor, 9 sezon sonra "ilki" başardı

15:37 - Spor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya, bu savaşa katılımından dolayı ödüllendirilmemelidir

15:32 - Dünya