?>

AVM'lerde engelli otoparkını işgale 'sıkı denetim' geliyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 valiliğe yolladığı yazıda, AVM'lerde engellilere ayrılmış otoparkları işgal eden araçlara gereken cezai işlemlerin uygulanması talimatını verdi.

Genel - 8 yıl önce

ANKARA (AA) - Burcu Çalık - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatıyla, AVM'lerde engelli vatandaşların kullandığı otoparkların diğer araç sahiplerince işgal edilmesinin önüne geçilmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğüne yapılan başvuru olumlu sonuç verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının başvurusunu dikkate alan Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 valiliğe yolladığı yazıda, AVM'lerde engellilere ayrılmış otoparkları işgal eden araçlara gereken cezai işlemlerin uygulanması talimatını verdi.

Bakan Kaya'nın talimatıyla Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, Emniyet Genel Müdürlüğüne geçen ay yollanan yazıda, AVM'lerde engelliler için ayrılan park yerlerine diğer araç sahiplerinin park ettiğine yönelik Bakanlığa çok sayıda şikayet ulaştığı bildirildi.

Engelli park yerlerinin işgal edilmesine yönelik şikayetlerin muhatabı olan kurumun belli olmadığını da aktaran Bakanlık, Emniyet Genel Müdürlüğünden daha önce engellilerin park sorununu çözmeye yönelik yayımlanan 2011/01 Sayılı Engellilere Yönelik Güvenlik Hizmetlerine ilişkin İçişleri Bakanlığı Genelgesi'nin uygulanması konusunda valiliklere talimat verilmesini talep etti. Yazıda, yapılan işlemlere ilişkin Bakanlığa da ivedilikle bilgi aktarımında bulunulması istendi.

"Tüm engelleri aşmaya devam edeceğiz"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, "81 il valiliğimize giden bu talimatla, bu problemin giderek azalacağını ve insanlarımızın da bilinçlenmesiyle tamamen ortadan kalkacağını düşünüyorum. Kamu, özel sektör, yerel yönetimler ve STK'larımızla birlikte tüm engelleri bir bir aşmaya devam edeceğiz." dedi.

AVM'lere "otomatik kilit" ve "bariyer" uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü, başvuruyu takiben 81 valiliğe gönderdiği talimat ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına yazdığı cevap yazısıyla, AVM'lerde engelli otoparklarını işgal edenlere ceza kesilmesi noktasında daha sıkı denetim sürecini başlattı.

Engelliler için belirlenen alanların sadece engelli vatandaşlarca kullanılması için idari tedbirlerin uygulanması istenen yazıda, "AVM kapalı ve açık otoparklarında engelliler için ayrılmış özel park yerlerine erişim ve yararlanmanın otomatik kilit, bariyer gibi kontrollü şekilde ve sadece hak sahipleri tarafından kullanılması, AVM özel güvenlik ve yönetimlerinin sürece dahil edilmesi ve iç denetimlerinin sağlanması gerekmektedir." denildi.

Kurala uymayana "cezayı kesin" talimatı

Engelli park yerlerinin erişim ve kullanımının önlenmesi için gerekli yönetsel tedbirlerin öncelikle AVM yönetimlerinin sorumluluğu olduğunun belirtildiği talimat yazısında, belirlenen tedbirlerin de öncelikle ilgili yönetimlerce alınması gerektiği kaydedildi.

Söz konusu tedbirlerin planlanması ve uygulanması noktasında trafik birimlerinin gerekli desteği sağlaması, trafik zabıtasının görev ve yetki sınırları dahilinde engelli park yerlerinin diğer araç sürücüleri tarafından alınan tedbirlere rağmen uygunsuz olarak kullanılması durumunda Karayolları Trafik Kanunu'nun 61'inci maddesinde öngörülen yaptırımların uygulanması talimatı verildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Hudut karakoluna saldırıya misliyle karşılık verildi

2017-04-26 19:02 - Gündem

Kayserispor'da yüzler gülüyor

2017-04-26 21:22 - Spor

Bu hafta 10 film vizyona girecek

2017-04-27 13:01 - Kültür Sanat

İdlib'te hastane ve ambulans noktasına hava saldırısı

2017-04-27 14:17 - Dünya

Defarges’in 'suikast' çağrısına soruşturma

2017-04-24 15:22 - Asayiş

Sultangazi’deki Yürüyüş Dergisi’ne operasyon

2017-04-26 11:52 - Asayiş

Sancaktepe’de çıkan yangında fabrika alev alev yandı

2017-04-27 11:32 - Asayiş

Dokuz trilyon dolarlık sünger operasyonu

2017-04-24 19:17 - Ekonomi

Şanlıurfa’da terör örgütü propagandasına 4 tutuklama

2017-04-26 17:32 - Asayiş

FETÖ sanığı doktora 3 yıl hapis cezası

2017-04-26 18:22 - Gündem

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Günün Manşetleri

A Milli Futbol Takımı, Konya'da

02:53 - Spor

Alaattin Köseler ile 25 sanığın yargılandığı davada ara karar

00:47 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Japonya ile varılan ticaret anlaşmasına yönelik kararnameyi imzaladı

00:18 - Dünya

İsrail askerlerinin geçen hafta sınırı geçerek Ürdün'e girdiği ortaya çıktı

00:03 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Rubio Filistin'i tanımaya hazırlanan ülkeleri sorun yaratmakla suçladı

23:38 - Dünya