AVM’ler aşılamaya yer tahsisi için kolları sıvadı

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Altaş, "İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirler dahil bütün il sağlık müdürlükleriyle irtibattayız. Bizden talep edilmesi halinde yer tahsisi sağlayacağız." dedi.

Ekonomi - 5 yıl önce

İstanbul
Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirler dahil bütün İl Sağlık Müdürlükleriyle irtibatta olduklarını belirterek, “Bizden talep edilmesi halinde yer tahsisi sağlayacağız. Bazı illerde ihtiyaç bulunmuyor ama yoğunluk olduğunda bunu talep edebileceklerini söylediler. Bu konuda ne zaman bizden bir şey istenirse yardımcı olmaya hazırız.” dedi.
Altaş, salgın nedeniyle uygulanan "tam kapanma"nın ardından geçen bir aylık sürece ilişkin yaptığı açıklamada, alışveriş merkezlerine gelen ziyaretçi sayısının arttığını belirtti.
Salgın öncesinde günlük 6,5 milyon olan AVM’lere ziyaretçi girişinin, günlük 4,5 milyonlara gerilediğini ifade eden Altaş, “Cirolarımızda da yüzde 80’leri yakaladık. Bizim beklentilerimizden de iyi gidiyor.” diye konuştu.
Altaş, ziyaretlerin bu yıl sonuna doğru salgın öncesine dönmesini öngördüklerini aktararak, AVM’lerdeki sinemaların 1 Temmuz’dan itibaren açılmasını beklediklerini söyledi.
Halkın artık çok sıkıldığını, alışverişe koştuğunu vurgulayan Altaş, “Restoranlarımız açıldıktan sonra AVM’lerimizdeki kalış süreleri uzamaya başladı. Salgın öncesinde AVM’lerde kalış süresi 2 saat 45 dakikaydı, salgın sürecinde 45 dakikaya düşmüştü, şu anda gelen ziyaretçiler 1-2 saat arasında AVM’lerde kalıyor.” şeklinde konuştu.

“İstanbul’da da birçok alışveriş merkezimiz aşılama için yer tahsisine hazır”

Hüseyin Altaş, salgınla mücadeleye destek için İl Sağlık Müdürlükleri ile iletişim halinde olduklarını aktararak, “İl Sağlık Müdürlüklerinden isteyenlere aşılama çalışmaları için yer tahsisi yapıyoruz. Gaziantep’te bunun uygulamasına başladık. Van’da da var.” dedi.
Aşılamada randevu usulüyle çalışıldığını, Gaziantep’teki uygulamada belli bir yoğunluk oluştuğunu anlatan Altaş, “İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirler dahil bütün İl Sağlık Müdürlükleriyle irtibattayız. Bizden talep edilmesi halinde bütün illerde yer tahsisi sağlayacağız. Bazı illerde ihtiyaç bulunmuyor ama yoğunluk olduğunda bunu talep edebileceklerini söylediler. İstanbul’da da birçok alışveriş merkezimiz talep edilmesi durumunda aşılama için yer tahsisine hazır. Bu konuda ne zaman bizden bir şey istenirse yardımcı olmaya hazırız.” değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Yeşilçam'ın örnek oyuncusu: Ayhan Işık

2021-06-15 16:11 - Kültür Sanat

Garanti BBVA, Türk basketboluna desteğinin 20. yılını kutluyor

2021-06-16 15:19 - Yerel haber-Şirket Haber

İstanbul'da bazı bölgelerde sağanak etkili oluyor

2021-06-16 18:19 - Gündem

ASELSAN doğal kaynakların korunması için harekete geçti

2021-06-16 16:06 - Ekonomi

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Yaptırımların son aşamasındayız

2021-06-16 14:51 - Dünya

BM Güvenlik Konseyi'nde reform isteği her geçen gün artıyor

2021-06-16 14:18 - Dünya

Jandarma Teşkilatı 182 yaşında

2021-06-13 14:51 - Gündem

MİT'in nokta operasyonu ile KCK'nın sözde Mahmur sorumlusu etkisiz hale getirildi

2021-06-11 20:11 - Gündem

EGM, özel güvenlik sektörü çalışanlarının aşı randevularının tanımlandığını duyurdu

2021-06-11 23:31 - Gündem

Gazzeli çiftçiler İsrail saldırılarının ardından buruk bir hasat dönemi geçiriyor

2021-06-13 15:02 - Dünya

İlgili Haberler

Borsa günü düşüşle tamamladı

18:42 - Ekonomi

AB yüksek enerji fiyatlarından endişeli

16:33 - Ekonomi

Çin'de akaryakıt fiyatlarına ton başına yaklaşık 100 dolar zam yapıldı

16:23 - Ekonomi

Orta Doğu'daki gerilim Alman sanayisinde toparlanmayı tehdit ediyor

16:07 - Ekonomi

AA Finans Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi sonuçlandı

15:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İran'dan, Arap ülkelerine 10 günde 3 bin 95 füze ve İHA saldırısı gerçekleştirildi

05:12 - Dünya

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Amerikalılarla tekrar müzakerenin masada olacağını sanmıyorum

03:42 - Dünya

Bahreyn: İran'ın, başkent Manama'ya düzenlediği saldırıda 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

03:38 - Dünya

KKTC Dışişleri Bakanlığı, Rum liderin Türkiye ile ilgili söylemlerini şiddetle kınadı

01:33 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile telefonda görüştü

00:53 - Siyaset