?>

Atletizmde hedef Tokyo'dan sonra Los Angeles

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Ahmet Karadağ, Dünya Şampiyonası ve olimpiyatlarda başarılı olmayı hedeflediklerini söyledi.

Spor - 2 ay önce

Edirne

Karadağ, Uluslararası Edirne Maratonu dolayısıyla geldiği kentte AA muhabirinin sorularını cevapladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan okul sporları kapsamında binlerce gencin altyapıdan yetiştiğini belirten Karadağ, "Hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sporcularımız, Japonya'nın başkenti Tokyo'da 13-21 Eylül 2025'te düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası'na hazır. Şampiyonaya en üst seviyedeki atletlerimizle katılacağız.'' dedi.

????

Ahmet Karadağ, milli sporcuların Dünya Şampiyonası hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, "Sırıkla atlamada Ersu, üç adım atlamada Tuğba, 400 metre engellide de iki genç pırlantamız var. Onlarla madalya ve finaller için çarpışacağız." ifadelerini kullandı.

Karadağ, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünün önem verdiği ve yakından takip ettiği olimpiyat çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Olimpiyatlar için Dünya Şampiyonası'ndan sonra yoğun bir çalışma sürecine gireceklerini anlatan Karadağ, "Amerika Birleşik Devletleri'nin Los Angeles kentinde 14-30 Temmuz 2028'de düzenlenecek Los Angeles 2028 Olimpiyat Oyunları'nda başarılı olmak için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Bakanlığımız ve federasyonumuzun katkılarıyla bu başarıya adım adım ulaşmak için tüm imkanlarımızı kullanmaktayız.'' diye konuştu.

''Olimpiyatlarda meyvelerini almaya başlayacağız''

Atletizmde "siyahi atletler başarılıdır" algısının değiştiğine değinen Ahmet Karadağ, şöyle devam etti:

"Bu yıl 2 milyon 200 bin öğrenciyi tarayarak 10-14 yaş arasında en başarılı ve en hızlı 80 sporcuyu seçtik. Bu sporcular arasından başarılı olanları yurt dışındaki yarışmalara göndererek vizyonlarını geliştirmeye çalıştık. Altyapıyla beraber bu çocukların genetik yapılarını da tarayıp bize iyi atlet olabilecek kişileri seçmeye çalışacağız. Bilimsel olarak ne yapılması gerekiyorsa o çocuklarla yapacağız. Bu kapsamda projelere başladık. Bu projeler Dünya Atletizm Birliği ve Avrupa Atletizm Birliği tarafından destekleniyor. Bize maddi desteğin yanı sıra antrenör, bilgi ve bilimsel destek vermeye başladılar. Bakanlığımızla bu projeyi tamamladığımızda çok başarılı atletlerimiz olacak. Olimpiyatlarda meyvelerini almaya başlayacağız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Muhteşem Yedili'nin 2. çeyrekte toplam karı 143 milyar dolara ulaştı

2025-08-29 13:43 - Ekonomi

Maduro: Venezuela son 100 yılda kıtamızda görülen en büyük tehditle karşı karşıya

2025-09-01 23:18 - Dünya

MİT'ten, siber dolandırıcılık şebekesine operasyon

2025-09-01 15:13 - Gündem

TEKNOFEST Mavi Vatan Fotoğraf Yarışması sonuçları açıklandı

2025-08-30 12:17 - Teknoloji

Kırtasiye ürünleri seçiminde standartlara uygunluk önerisi

2025-08-27 12:03 - Ekonomi

Ankara'daki 26 katlı apartman yangını davası 14 Kasım'da başlıyor

2025-09-02 13:57 - Gündem

Küresel Sumud Filosu'na İtalya'dan katılacak tekneler Cenova'dan hareket etti

2025-09-01 13:23 - Dünya

Uzmanlar, iklim krizinin etkisiyle sellerin sıklığının ve şiddetinin arttığına işaret ediyor

2025-08-27 11:33 - Çevre-Hayat

Wilfried Singo, Galatasaray'da ilk antrenmanına çıktı

2025-08-29 21:43 - Spor

ABD Ticaret Bakanlığı, bazı malların Suriye'ye ihracatını kolaylaştıran yönetmelik yayımladı

2025-08-29 13:28 - Ekonomi

İlgili Haberler

NBA'de Alperen Şengün 39 sayı attı, Rockets iki uzatmada kaybetti

10:19 - Spor

Samsunspor, Konferans Ligi'nde yarın Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'i konuk edecek

09:37 - Spor

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Stuttgart'ı konuk edecek

09:13 - Spor

Şampiyonlar Ligi'nin üçüncü haftası 9 maçla başladı

00:23 - Spor

2025 Voleybol Erkekler AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası'nı Ziraat Bankkart kazandı

19:52 - Spor

Günün Manşetleri

Ek kontenjanla yerleşen öğrencilerin yurt başvuru sonuçları açıklandı

10:12 - Eğitim

Lûgat-ı Garîbe/Dal-Fe (çeviri 2) -Sami Mert yazdı-

10:01 - En Son Yazılar

Türkiye'de bankaların iklim hedeflerine yönelik adımları sınırlı kaldı

09:58 - Ekonomi

Samsunspor, Konferans Ligi'nde yarın Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'i konuk edecek

09:37 - Spor

İslam'ı yeniden hayat odağı yapmak: Bütüncül bir yaşam inşası -Mehmet Yıldırım yazdı-

09:28 - En Son Yazılar