?>

Ata mirası 118 yıllık çay ocağını 3 kuşak bir arada işletiyor

Zonguldak'ta yaşayan Eski ailesi, 5 nesildir ayakta tuttukları 118 yıllık çay ocağında dede, baba ve torun birlikte hizmet veriyor.

Çevre-Hayat - 1 yıl önce

Zonguldak

Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesinde ikamet eden Eski ailesi, çay ocağı işletmeciliğini yıllardır 25 metrekarelik dükkanda nesilden nesile sürdürüyor.

İlk olarak Recep Eski'nin işlettiği çay ocağı, zaman içerisinde oğlu Hasan Eski tarafından devralındı.

Hasan Eski, baba mesleğini önce oğlu Fahrettin'e (68), daha sonra da torunu Fahri (48) ve torununun oğlu Şener'e (25) öğretti. Geçen yıl 87 yaşında hayatını kaybeden Hasan Eski'nin ardından ata mirası 118 yıllık çay ocağının işletmeciliğini dede, baba ve torun üstlendi.

Ahşap olarak inşa edilen, zaman içerisinde beton yapıya çevrilse de üç caddenin kesiştiği konumda 118 yıldır hizmet veren "Merkez Çay Evi"ne gelenler, çay ve kahve eşliğinde sohbet ederek vakit geçiriyor.

"Çekirdekten yetişmek çok farklı"

Fahri Eski, AA muhabirine, her meslek gibi zorluğu olsa da işini severek yaptığını söyledi.

Uzun yıllardır ekmek teknelerini ayakta tuttuklarını anlatan Eski, ellerinden geldiği kadar mesleği yaşatmaya çalışacaklarını belirtti.

Eski, mesleğin zor yanlarından bahsederek, "Mesleğin güzel yanları da var. Çok insan tanıyorsunuz. Bu sayede çok arkadaşımız var ve çevremiz geniş. Sürekli ayakta kalmak ve bu şekilde çalışmak, mesleğin zor taraflarından. Bedenen yoruluyoruz." dedi.

Şener Eski de büyüklerinden ne öğrendiyse onu yapmaya çalıştığını dile getirerek, "Çekirdekten yetişmek çok farklı. Bir bardak çay satmakla ne zengin olurum ne de batarım. Ben büyüklerimden böyle gördüm. Nerede ne yapacağını bilmek çok önemli. Müşterilerime kim olursa olsun saygılı yaklaşırım." diye konuştu.

Tek başına mesleği yapmanın zor olduğunu vurgulayan Eski, "Yetişmek çok zor oluyor, çok fazla yoruluyorsun. 5 nesildir burayı işletmekteyiz. Allah'a çok şükür ekmeğimizi kazandık. Hala da işimizi yapmaya devam ediyoruz. Babam ve dedemle burada çalışmaktan mutluyum. Dışarıdan görenler şaşırıyor. Örnek olduğumuzu düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması Adana'da başladı

2024-09-12 20:32 - Teknoloji

Ukrayna: Rusya'yı barışa zorlamak için uzun menzilli silahları kullanmaya ihtiyacımız var

2024-09-13 20:48 - Dünya

İsrail ordusu, Lübnan'dan ülkenin kuzeyine 40 roket atıldığını duyurdu

2024-09-15 10:27 - Dünya

Fransa Başbakanı Barnier, gelecek hafta hükümetin kurulacağı taahhüdünde bulundu

2024-09-11 15:08 - Dünya

İnternet erişimine sahip girişimlerin yüzde 91'i sabit hat bağlantısı kullandı

2024-09-12 11:08 - Ekonomi

İsrail saldırılarının Cenin'de neden olduğu tahribat hayatın normale dönmesini zorlaştırıyor

2024-09-12 11:13 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, AA Editör Masası'na konuk olacak

2024-09-11 16:47 - Gündem

SpaceX'in Polaris Dawn misyonu ekibi Dünya'ya döndü

2024-09-15 13:03 - Teknoloji

MSB: ABD ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasındaki anlaşmayı şiddetle kınıyoruz

2024-09-12 13:02 - Gündem

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in Münih Güvenlik Konferansı Başkanı olacağı iddia edildi

2024-09-12 20:14 - Dünya

İlgili Haberler

Ağabeyinden etkilenen Şırnaklı genç, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi'ne yerleşti

15:33 - Çevre-Hayat

Düzce'de her gün pencerede çöp kamyonunu bekleyen küçük kıza oyuncaklı jest

14:57 - Çevre-Hayat

Ardahan ile Kars'ın yüksek kesimlerine kar yağdı

10:08 - Çevre-Hayat

Eskişehir'de 10. Sivrihisar Hava Gösterileri sona erdi

17:28 - Çevre-Hayat

Tamire getirilen otomobilin motor kısmından çıkarılan kediyi usta sahiplendi

13:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

03:27 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne sınırlarımız içinde ne de bölgemizde teröre tahammülümüz yoktur

01:58 - Siyaset

A Milli Futbol Takımı'nın Bulgaristan maçı biletleri genel satışa çıkacak

01:52 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta ikili temasları sürüyor

01:37 - Gündem

Malta Başbakanı Abela, Filistin Devleti'ni resmen tanıdıklarını ilan etti

01:33 - Dünya