?>

At merakı çiftlik sahibi yaptı

Gaziantep'te yaşayan Rümeysa Demirkıran, çocuk yaşta atlara duyduğu sevgiyle çiftlik kurdu.

Çevre-Hayat - 7 ay önce

Gaziantep

Burç Akpınar köyünde ailesiyle birlikte yaşayan 24 yaşındaki Rümeysa Demirkıran'ın atlara olan ilgisi, 7 yaşında gittiği çiftlikte ata binmesiyle başladı. At videoları izleyerek büyüyen kızının bu sevgisini gören babası Ayhan Demirkıran, kızına "Şahba" isimli at aldı.

Bir süre bindiği bu atla kendisini geliştiren Rümeysa, daha sonra babasıyla çiftlik kurmaya karar verdi. Yaklaşık 1 yıl süren hazırlığın ardından köydeki 9 dönüm arazide 19 atın olduğu çiftliği faaliyete geçirdi.

Kurduğu çiftlikte müşterilerine at binmeyi öğreten Rümeysa Demirkıran, AA muhabirine, at sevgisinin gün geçtikçe daha da arttığını söyledi.

At binmeyi kendi kendine öğrendiğini belirten Demirkıran, şunları kaydetti:

"İlk başta videolar izleyerek öğrenmeye başladım, sonra bir at aldık. Burada at binmeyi öğretenler çok yüksek fiyat talep ettikleri için kendi kendime öğrenmek zorunda kaldım. Çok düştüm, kalktım, ilk at binme deneyimimde ayakkabının ne kadar önemli olduğunu bilmiyordum. O yüzden ilk binişimde yerde 150 metre sürüklenmek zorunda kaldım."

Demirkıran, düşme ve yaralanmalarına rağmen at binmeye hiç ara vermediğini, atıyla arasında büyük bir bağ olduğunu, onunla vakit geçirdiğinde tüm sıkıntıları unuttuğunu anlattı.

"Günlük 8-9 saat ata binen bir insanım"

Attan düştüğü için bir operasyon geçirdiğini, hastaneden gelir gelmez ilk olarak atını görmek istediğini anlatan Demirkıran, "O beni mutlu ediyor, bana acımı unutturuyor. Ben günlük 8-9 saat at binen bir insanım, sabah uyandığımda kahvaltıdan sonra direkt at biniyorum. Müşterilerimizi götürüp onlarla ilgileniyoruz. Bazen kendim kulaklığımı takıp atımla birlikte dağa çıkıyorum." diye konuştu.

Baba Ayhan Demirkıran ise 4 yıl önce araziyi aldığında hayvancılık yapmayı düşündüğünü ancak çocuklarının atlara hevesli ve istekli olduğunu görünce çiftlik kurmaya karar verdiklerini dile getirdi.

Çiftliğin bölge halkınca sevildiğini dile getiren baba Demirkıran, "İnsanlara bunun iyi bir aktivite olabileceğini, kadınların bunu çok rahat öğrenebileceğini göstermek için bir çiftlik kurduk. Kızımın bir şeyler yapıyor olduğunu görmek gurur verici. Rümeysa kafaya koyduğunu yapabilen biri. Kızımın bu noktadaki kabiliyeti ve kendine olan öz güvenini bildiğim için bunun üstesinden gelebileceğine emindim. Benden daha önce ata binmeyi öğrendi, bu gurur verici bir şey." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Büyükelçi Yaprak Balkan: Latin Amerika ile ticaret hacmi 16 milyar dolara çıkarıldı

2025-03-01 12:47 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

NBA'de 50 binler kulübünün kurucusu LeBron James

2025-03-06 12:09 - Spor

ABD Savunma Bakanı Hegseth, Çin ile herhangi bir savaşa "hazırlıklı" olduklarını söyledi

2025-03-05 20:43 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ve Azerbaycan barışın, huzurun, refahın tarafındadır

2025-03-05 17:17 - Siyaset

2025'te mobil oyunlaştırma, trendler, tahminler ve en iyi platformlar

2025-02-27 16:06 - İnsan&Hayat

İstanbul Çocukları Vakfından proje tanıtım toplantısı

2025-02-27 21:38 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'siz bir Avrupa güvenliği düşünülemez

2025-03-03 20:47 - Siyaset

Almanya'da koalisyon kurmak için CDU/CSU ile SPD arasında ön görüşmeler başladı

2025-02-28 18:42 - Dünya

WSJ'ye göre İsrail, Suriye'yi birleştirmeye çalışan grupları tehdit olarak görüyor

2025-03-05 13:32 - Medya

Sağlık çalışanı kadınlar, hastaların sağlığına kavuşması için fedakarca görev yapıyor

2025-03-06 13:32 - Sağlık

İlgili Haberler

Fransa'da yaşayan Asuriler Şırnak'taki köylerinde ayin yaptı

19:48 - Çevre-Hayat

Doğadan topladığı ağaç dallarını hayvan figürlü bastonlara dönüştürüyor

12:58 - Çevre-Hayat

Morquio sendromlu Deniz, annesinin ilgisi ve şefkatiyle sosyalleşiyor

12:27 - Çevre-Hayat

Arıları için her hafta yaklaşık 900 kilometre yol katediyor

12:13 - Çevre-Hayat

Kahramanmaraş'ta çiftçiler "akdarı"yı kuşlardan dronla koruyor

11:47 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Küresel Sumud Filosu’na Yunanistan SAR bölgesinde dronlarla saldırı yapıldı

09:18 - Dünya

Türkiye ile BM Dünya Gıda Programı arasındaki ortaklık güçlendiriliyor

08:58 - Gündem

Muvazaalı gayrimenkul satışıyla vatandaşlık sağlayan suç örgütü çökertildi

08:53 - Gündem

Sizi Çeçenya'nın ilk kadın arkeoloğu Rezeda Dautova ile tanıştırayım mı? -Abdullah Ali Güzel yazdı-

08:28 - En Son Yazılar

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye-Amerikan ilişkileri daha da güçlenecek, hız kazanacak

08:13 - Ekonomi