?>

Assan Alüminyum'dan “Biyoçeşitlilik“ projesi

Assan Alüminyum, türü tehlike altında olan "Amsonia orientalis-Mavi yıldız" bitkisini doğaya kazandırdı

Genel - 5 yıl önce

Kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında hayata geçirdiği "Biyoçeşitlilik" projesiyle şirket, türü tehlike altında olan Mavi yıldız olarak adlandırılan "Amsonia orientalis" bitkisinin doğadaki varlığının ve Türkiye'nin zengin biyoçeşitliliğinin sürdürülebilmesine olanak sağladı.

Assan Alüminyum'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Dünya Çevre Günü'nün bu yıl ki temasının "Biyoçeşitlilik" olarak belirlenmesi konunun önemini ortaya koyarken, Assan Alüminyum da sürdürülebilirlik alanına katkı sağlamaya devam ediyor.

Şirket, sürdürülebilirlik ekseninde oluşturduğu projelere devam ederken, kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında Kocaeli Üniversitesi Biyoloji Bölümü ile iş birliği yaparak biyoçeşitlilik projesine imza attı.

Kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında hayata geçirdiği "Biyoçeşitlilik" projesiyle şirket, türü tehlike altında olan Mavi yıldız olarak adlandırılan "Amsonia orientalis" bitkisinin doğadaki varlığının ve Türkiye'nin zengin biyoçeşitliliğinin sürdürülebilmesine katkı sundu.

Assan Alüminyum, Türkiye'de Uluabat Gölü, İstanbul Menekşe Deresi ve Balıkesir Hıdırlık Tepe'de bulunan, Yunanistan'da yüksek olasılıkla nesli tükenmiş olan ve dünyanın başka hiçbir bölgesinde doğal olarak bulunmayan endemik Amsonia orientalis bitkisinin laboratuvar ortamında çoğaltılarak doğaya kazandırılmasını sağladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, çalışmalarla hem ülke ekonomisine katma değer yaratmaya hem de dünyaya ve çevreye karşı sorumluluklarını yerine getirmeye devam ettiklerini bildirdi.

Sürdürülebilirliğin şirketin en önemli gündem maddesi olduğunu belirten Güngör, şunları kaydetti:

"Tüm üretim faaliyetlerimizi sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda gerçekleştiriyor, geri dönüşümü yüzde 100 oranında mümkün olan alüminyumun bu özelliğinden maksimum derecede faydalanıyoruz. Öte yandan ürettiğimiz projelerle de gelecek nesillere daha yaşanılası bir dünya bırakmak için çaba gösteriyoruz. Son olarak Kocaeli Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğiyle nesli tükenme tehlikesinde olan 'Amsonia orientalis' bitkisinin laboratuvar ortamında çoğaltılarak doğada uygun yerlere tekrar kazandırılması için üretilen projenin çıktılarını aldık.

Ülkemizde Mavi Yıldız, Doğu Razyası, Avrupa Mavi Yıldızı isimleriyle de bilinen, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından yayınlanan kırmızı listede yer alan, ayrıca Avrupa Konseyi’nin 2002'de 'Florada kesinlikle korunması gereken türler'den ilan edilen bitki, yaklaşık 8 aylık çalışma sonucu yeniden doğaya kazandırıldı. Kocaeli Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nün Assan Alüminyum iş birliğiyle imza attığı bu proje üniversite sanayi iş birlikleri arasında kapsamı bakımından ilk ve öncül nitelik taşıyor."

Güngör, bu yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nün tüm dünyanın bu konuda farkındalık kazanması için biyoçeşitlilik temasıyla kutlanmasının sevindirici bir gelişme olduğunu, yaptıkları çalışmalarla bu güne ve günün amacına katkı sağladıklarını aktardı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

ABD'nin St. Louis kentindeki protestolarda 4 polis vuruldu

2020-06-02 13:46 - Genel

Tütün ürünleri kullanımı dünyada her yıl 8 milyon insanın ölümüne yol açıyor

2020-05-30 22:37 - Sağlık

İnsan 7/24 veri üreten bir canlıya dönüşüyor

2020-06-02 14:07 - Bilim & Teknoloji

İzmirli esnaf 'yeni normal'e alışıyor

2020-06-03 19:03 - Gündem

Aydın'da buğdayda 74 bin tonluk rekolte beklentisi

2020-06-03 14:52 - Gündem

Rus kadın politikacı Valeyeva: Tansu Çiller benim kahramanım

2020-06-02 05:43 - Özel Haber

Adalet Bakanı Gül: Cezaevlerinde kapalı görüşler 1 Haziran'da başlayacak

2020-05-29 16:47 - Gündem

'Kızımı almadan gitmeyeceğim'

2020-05-31 17:52 - Gündem

Lübnan'da yeniden açılan camilerde cuma namazı kılındı

2020-05-29 20:02 - Dünya

Tunus Cumhurbaşkanı Said ve Parlemento Başkanı Gannuşi'den kaos çağrılarına tepki

2020-05-30 20:22 - Dünya

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

İstanbul Perakendeciler Derneği yıl sonuna kadar kırmızı et ve tereyağı fiyatlarını sabitledi

00:02 - Ekonomi

Lafarge'ın terör finansmanı davasında şikayetçi eski Suriyeli çalışan dinlendi

23:38 - Dünya

Başkentte gıda zehirlenmesi şüphesiyle 154 kişi hastanelere başvurdu

23:18 - Gündem

Sri Lanka'da şiddetli yağışların neden olduğu afetlerde 47 kişi öldü

23:13 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyon düşüş eğilimine girmiş durumda

23:08 - Ekonomi