?>

ASO Başkanı Ardıç "melek yatırımcılık sistemi"nin yaygınlaştırılması çağrısında bulundu

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, "Kadın girişimini önceleyerek çalışan girişimci sermayesi yatırım fonları ve ağların çoğalması ve girişimciliği kariyer olarak seçen kadınlarımızın sayısını artıracaktır." ifadelerini kullandı.

Ekonomi - 2 yıl önce

Ankara

ASO'dan yapılan açıklamaya göre, Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİKAD) ve Ankara Kalkınma Ajansı işbirliğinde düzenlenen "Yatırımcılara ve Girişimcilere Yönelik Melek Yatırım Semineri" Odanın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Ardıç, burada yaptığı konuşmada, yatırımda sıradanlığı aşmanın en önemli koşulunun fark yaratmak olduğunu, bunun için de yaratıcı iş fikirlerine ve finansmana ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Melek yatırımcılık için son derece güçlü bir ekosistem gerektiğini vurgulayan Ardıç, "Bir tarafta güçlü iş fikirleri olanlar, bir taraftan da bu fikirlere yatırım yapma potansiyeli olan ve uzun vadede kazanacak yatırımcılar. Devlet-özel sektör işbirliğinde bu iki tarafı buluşturan sağlıklı bir ekosistem oluşturursak ikinci yüzyılımızda ekonomik ve sosyal olarak gerçekten dünya liginde üst sıralara çıkabileceğimize inancım tam." değerlendirmesinde bulundu.

Ardıç, ASO'yu "Her Fabrika Bir Kaledir" mottosuyla hareket eden ve yatırım, üretim, ihracat üçgeninde yüksek teknolojiye sahip çevreci ürünler üreten bir meslek örgütü olarak tanımladı.

"Melek yatırımcılık sistemi tüm bölgeleri kapsamalı"

ASO'nun son seçimlerinde meclis ve komitelerdeki kadın sayısının artmasının, gelecek dönemde rekabetçiliği, verimliliği ve yenilikçiliği önceleyerek Ankara'yı sanayinin de başkenti yapılmasına yönelik hedefe dev katkılar sunacağına dikkati çeken Ardıç, şunları kaydetti:

"Araştırmalar, son 30 senede girişimlere yapılan yatırımın sadece yüzde 2,4'ünün kadın kurucular tarafından gerçekleştiğini ortaya koydu. Bu son derece düşük bir oran. Oysa kurucuları arasında kadınların yer aldığı girişimlerin değerleme oranları çok yüksek oluyor. Aramızda kadın girişimini önceleyerek çalışan girişimci sermayesi yatırım fonları var. Bu fonların ve ağların çoğalması, yenilikçi ve yaratıcı iş fikirleri olan ancak bunları hayata geçirmek için bir köşede bekleyen kadın girişimcilerin ve girişimciliği kariyer olarak seçen kadınlarımızın sayısını artıracaktır. Bu sayının artırılması ise kaliteli ve kapsayıcı büyümenin önünü daha da açacaktır, ekonomik ve sosyal refah düzeyinin artış adımlarını da hızlandıracaktır. Ülke olarak artık global çapta başarılara ihtiyacımız var. Bu noktada ekonomik tüm araçların bilinçli tercihler ve kapsayıcı büyümeyi destekleyici yollarla kullanılacağı melek yatırımcılık sisteminin tüm bölgelerimizi kapsayacak şekilde yaygınlaşmasının hayati bir önemi var."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İğne ipliği 67 yıldır elinden düşürmüyor

2023-01-22 14:33 - Kültür Sanat

Ege ve Akdeniz’i birbirine bağlayan Honaz Tüneli açılıyor

2023-01-28 09:33 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e saldırıya tepki

2023-01-24 15:54 - Gündem

Diyarbakır'da geciken yağışlar göl ve göletlerde kuraklık riskine neden oldu

2023-01-27 13:59 - Çevre-Hayat

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İZBAN için 2,8 milyar dolarlık yatırım yapıldığını açıkladı

2023-01-27 13:55 - Ekonomi

Aşırı sağcı İsrailli Bakan Ben-Gvir, Mescid-i Aksa'ya baskınlarını sürdüreceğini söyledi

2023-01-25 12:35 - Dünya

Türk bilim insanı Prof. Dr. Özsoy, iklim değişikliğinin Antarktika'daki etkilerini anlattı

2023-01-26 11:48 - Gündem

İsviçre'deki Türk toplumu, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını İsveç Büyükelçiliği önünde p

2023-01-26 19:34 - Dünya

Elektrik kesintilerinin zirve yaptığı Şam'da muma rağbet arttı

2023-01-24 12:39 - Dünya

Galatasaray ve Okan Buruk rekorlar için sahaya çıkıyor

2023-01-27 11:22 - Spor

İlgili Haberler

4. Tarım Orman Şurası kararları yarın açıklanacak

11:48 - Ekonomi

AYD Başkanı Şapkacı'dan 'alışveriş merkezi düzenlemeleri'ne ilişkin değerlendirme

11:32 - Ekonomi

EBRD, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,8 büyüyeceğini öngördü

10:35 - Ekonomi

TİGEM 60 safkan Arap koşu tayı satacak

10:27 - Ekonomi

Yeşilay Genel Başkanı Dinç alışveriş bağımlılığına dikkati çekti

10:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

4. Tarım Orman Şurası kararları yarın açıklanacak

11:48 - Ekonomi

Trabzonspor, 10. kez Türkiye Kupası'nı kazanmanın peşinde

11:43 - Spor

Trabzonspor'un bu sezon finale giden yolda Türkiye Kupası serüveni

11:38 - Spor

AYD Başkanı Şapkacı'dan 'alışveriş merkezi düzenlemeleri'ne ilişkin değerlendirme

11:32 - Ekonomi

Türkiye Kupası finallerinden ilginç notlar

11:28 - Spor