?>

'Asker ve polisi hedef alan karşısında bizi bulur'

Diyarbakır'da aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu vatandaşlar, 4 polisin şehit düştüğü, 2 polisin yaralandığı hain saldırıya tepki göstererek terör örgütü PKK'yı lanetledi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

DİYARBAKIR-Şükrü Gündüz

Diyarbakır'da aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu vatandaşlar, Dicle Üniversitesi (DÜ) yerleşkesinde 4 polisin şehit düştüğü, 2 polisin yaralandığı hain saldırıya tepki göstererek terör örgütü PKK'yı lanetledi.

DÜ yerleşkesindeki hafriyat döküm alanında çevre güvenliğini sağlayan çevik kuvvet polislerini taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında Sadi Tanoğlu Köyü Mezarlığı duvarının olduğu bölgeye önceden tuzaklanan patlayıcının infilak ettirildiği saldırıyı kabul edilemez bulan vatandaşlar, terör örgütüne tepkisini dile getirdi.

Üniversite öğrencilerinden Mehmet Tonbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıdan kısa bir süre önce patlamanın meydana geldiği yoldan geçtiğini söyledi.

Saldırı anında yoldan geçmeleri halinde 15 arkadaşı ile hayatlarını kaybedebileceklerini ifade eden Tonbul, saldırı nedeniyle sınavı yarım bırakan arkadaşları olduğuna işaret etti.

Tonbul, "Devletten, polisten, askerden ne istediklerini bilmiyoruz. Onları destekleyenlere sesleniyorum: Başaramayacaksınız, bir gider, bin diriliriz, bunu böyle bilin." dedi.

'Asker ve polisi hedef alan karşısında bizi bulur'

Bugüne kadar Kürt-Türk tüm vatandaşların ay yıldızlı bayrağın altında yaşadığını, bundan sonra da yaşamaya devam edeceğini anlatan Tonbul, şöyle devam etti:

"Terörün dini imanı yok. Öğrencileri, mezarları bile hedef alıyor. Mezardan ne istiyorsunuz? Dirilere musallat oldukları yetmiyormuş gibi, ölülere de musallat olmuşlar. Ölülerin size ne zararı var? Hedefiniz belli değil. Asker ve polisi hedef alanlar karşısında bizi bulur. Biz de asker ve polisiz. Bunları lanetliyorum."

'Allah belalarını versin'

Öğrencilerden Mahmut Çağlayan da terör saldırısını lanetlediğini belirtti. Terörle mücadele eden polis ve askerlerin yanında olduğunu dile getiren Çağlayan, "Okuduğumuz okulun dibinde bomba patlıyor. Allah belalarını versin. O kadar masum, günahsız insanın kanına girdiler. Bebekler annesiz ve babasız kaldı." dedi.

Akan kanın son bulmasını istediklerini aktaran Çağlayan, terör örgütünün çocukları, sivilleri, mezarlıkları hedef alarak bir yere ulaşamayacağını vurguladı. Çağlayan, "Dün ben de bu yoldan geçtim. Ben de o sırada burada ölebilirdim. Soyları kurusun inşallah." diyerek terör örgütüne tepki gösterdi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Muhtara albay üniforması giydirmişler

2017-01-12 14:17 - Gündem

Nevşehir’de otobüs devrildi: 20 yaralı

2017-01-11 12:57 - Asayiş

'Diriliş Ertuğrul' Katar'da da gösterime girecek

2017-01-11 01:07 - Kültür Sanat

Ortega üçüncü kez yemin etti

2017-01-11 23:02 - Dünya

Kamyonet otobüs durağına daldı!

2017-01-15 13:47 - Asayiş

'Üretmeye ve büyümeye devam edeceğiz'

2017-01-11 16:37 - Ekonomi

Kabil'de Taliban'dan iki ayrı saldırı: 30 ölü

2017-01-10 20:08 - Dünya

Burası Alpler değil Karadeniz

2017-01-16 19:12 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Coca Cola'nın CEO'su Kent'i kabul etti

2017-01-11 01:52 - Gündem

'Köprüden önce son çıkıştayız'

2017-01-11 21:37 - Siyaset

İlgili Haberler

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

01:05 - Gündem

Gazze Görev Gücü'ne gönüllü katılmak isteyenlerden CİMER'e başvuru

21:12 - Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar'dan Bursa'daki su sorununa ilişkin açıklama

20:02 - Gündem

Uluslararası Sıfır Atık Forumu katılımcılarından Türkiye'nin sıfır atık çabalarına övgü

19:42 - Gündem

Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik soruşturmada gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü tutuklan

18:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Kamu teşebbüslerinin 2026 yatırım hedefi 679,4 milyar lira

09:32 - Ekonomi

İstanbul'da ambulansa yol vermeyen sürücü yakalandı

09:12 - Asayiş

Lûgat-ı Garîbe / Çim-Hı (çeviri 1) -Sami Mert yazdı-

08:38 - En Son Yazılar

Fenerbahçe, Süper Lig'de yarın Fatih Karagümrük ile karşılaşacak

08:37 - Spor

Bolu Dağı'nda tır ile otobüsün çarpıştığı kaza ulaşımı aksattı

08:12 - Asayiş