?>

Asırlık otelin 25 yıllık misafiri

İzmir'de, tarihi Kemeraltı Çarşısı ve çevresinde sıralanan asırlık oteller, kenti ziyaret edenlerin yanı sıra çeşitli nedenlerle yalnız yaşayan kişilere de ev sahipliği yapıyor. - Anadolu Ajansı

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

İZMİR

İzmir'de Kemeraltı Çarşısı ve Oteller Sokağı'ndaki çok sayıda asırlık otel, kenti kısa süreli ziyaret edenlerin yanı sıra çeşitli nedenlerle yalnız yaşayan kişilere de ev sahipliği yapıyor.

Asırlık otellerde yıllardır kalanlardan biri de İhsan Adnan Ercan...

Kentin köklü otelleri arasında yer alan ve filmlere de sahne olan 112 yıllık Yeni Şükran Oteli'nde 25'inci yılını dolduran 60 yaşındaki Ercan, yıllardır aynı odada kalıyor.

Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otelde yaşamanın evde yaşamaktan daha huzurlu olduğunu savundu.

Eşiyle tartıştıktan sonra geldiği otelin yeni evi haline geldiğini anlatan Ercan, otele geçtikten sonra boşandığı eşi ile 3 çocuğunu yıllardır görmediğini söyledi.

Eve çıkmak için iki kez denemede bulunduğunu ancak dışarıdaki hayata uyum sağlayamadığını, oteldeki aile ortamını bulamadığını dile getiren Ercan, ilk eve çıkma denemesinde hayatına kurallar getirmeye çalışan ev sahibiyle anlaşamadığını, ikinci denemesinde de ev arkadaşının evden ayrılmasıyla yalnız kaldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Eve çıktığım arkadaşım kira, elektrik ve su faturalarını ödemeden ortadan kaybolunca tekrar otele döndüm ve o günden sonra Yeni Şükran Oteli'den ne olursa olsun ayrılmamaya karar verdim. 25 yıldır aynı odada kalıyorum. Artık farklı bir hayat düşünemiyorum. Bin 300 lira emekli aylığımın 900 lirasını otele ödüyorum. Otelde evdeki gibi kira, elektrik, su parası yok.

Burası çok huzurlu, insanlar huzurlu. Benim gibi uzun süredir kalan 7 kişi var. Onlarla bir aileyiz. Dışarıda boğuluyorum, karmaşa var ama burada huzur var. Hiç yalnızlık hissetmiyorum."

"En büyük korkum otelin kapanması"

Huzurevinde kalmayı hiç düşünmediğini kaydeden Ercan, otelde kalanların her sabah birlikte kahvaltı ettiğini, işi olanların iş yerlerine gittiğini, kendisinin de Kemeraltı Çarşısı'nda yürüyüşe çıktığını, kalan zamanlarda da odasında televizyon seyrettiğini anlattı.

Ercan, hayattaki en büyük korkusunun ise otelin kapanması olduğunu ifade ederek otel sahibinin 2018 yılına kadar tarihi binanın otel olarak kalmasına izin verdiğini, sonrasının belli olmadığını söyledi.

Otelin kuralları var

1905 yılından bu yana hizmet veren otelin 1982 yılından bu yana işletmeciliğini yapan İlyas Camtaş da otelde bir aile ortamının bulunduğunu, bazı konukların bu ortam dolayısıyla otellerini tercih ettiğini kaydetti.

Aile ortamı özelliğinin tehlikeye girmemesi için bazı kurallar koyduklarını, alkollü kişileri otele almadıklarını, çiftlerden evlilik cüzdanı istediklerini anlatan Camtaş, otelde kalanların da bu ortamı koruma konusunda hassas davrandığını vurguladı.

Muhabir: Tezcan Ekizler

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Halep'teki su sıkıntısı devam ediyor

2017-02-12 17:47 - Dünya

Motospeed F600 inceleme

2017-02-07 02:12 - Teknoloji

Sneijder'den Kayserispor maçı öncesi kötü haber

2017-02-10 16:27 - Spor

'O gece Çanakkale ruhunu yeniden yaşadık'

2017-02-08 02:32 - Gündem

Kardak kayalıklarında hareketli anlar

2017-02-06 20:17 - Gündem

Anadolu Efes Naumoski'yi onurlandırdı

2017-02-10 02:22 - Spor

Ortaköy'deki Reina saldırısıyla ilgili 10 şüpheli hakkında tutuklama talebi

2017-02-08 18:47 - Gündem

Başbakan Yardımcısı Kaynak Çanakkale'ye gidecek

2017-02-07 23:07 - Gündem

'En güçlü şekilde 'hayır' demek hakkımızdır'

2017-02-07 20:32 - Siyaset

Asırlık otelin 25 yıllık misafiri

2017-02-13 17:22 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

İstanbul'da kanseri yenen çocuk için gökyüzüne balonlar bırakıldı

19:03 - Çevre-Hayat

Çevresi sarı çiçeklerle renklenen Van'daki Keşiş Gölü, ziyaretçilerini ağırlıyor

16:07 - Çevre-Hayat

Kur'an okumayı öğrenen down sendromlu Elif ve Fatma hatim indirdi

14:52 - Çevre-Hayat

Ender görülen İtecik lalesi kan kırmızısı rengini gösterdi

14:47 - Çevre-Hayat

Nikah salonlarında "25.05.2025" yoğunluğu yaşandı

14:42 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Gazze'de, kısıtlı miktardaki unun tükenmesiyle ekmek üretimi yeniden durdu

19:48 - Dünya

Çin'de Kovid-19 vakaları mevsimsel olarak artıyor

19:33 - Dünya

ABD'nin Teksas eyaletinde Müslümanlara ait üç merkeze yönelik saldırı düzenlendi

19:28 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'i kabul etti

18:42 - Gündem

Türkşeker, 111 işçi istihdam edecek

18:33 - Ekonomi