?>

Aşırı sıcakların etkisindeki Yunanistan'da özel tedbirler alınıyor

Yunanistan'da 9 gündür devam eden ve hafta sonuna kadar sürmesi öngörülen çöl sıcakları nedeniyle çalışanları ve vatandaşları korumak için önlemler alınıyor.

Dünya - 1 yıl önce

Atina

Yunanistan Meteoroloji Dairesinin verilerine göre, son 9 günde ülke genelindeki hava sıcaklıkları 40 dereceyi geçerken, bazı bölgelerde 42 dereceye kadar ulaştı.

Hafta sonuna kadar sürecek çöl sıcaklıkları çerçevesinde hava sıcaklığının bazı bölgelerde 43 dereceye kadar ulaşması öngörülüyor.

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığı da tüm belediyelere ve kamu kuruluşlarına yaptığı bilgilendirmede, yüksek hava sıcaklıklarına karşı tüm kurumların hazır olmasını, gerekli tedbirleri almasını istedi.

Uyarıda, vatandaşların gölgede ve serin yerlerde bulunması, kalabalıktan uzak durulması, beden gücü isteyen işlerden kaçınılması, güneşlenilmemesi, koşu, yürüyüş gibi sporların yapılmaması, açık renk kıyafetler giyilmesi ve hafif yemekler tercih edilmesi tavsiye edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise hava sıcaklıklarının çok yüksek olacağı öngörülen 16-19 Temmuz tarihlerinde, kamu sektörü ve özel sektördeki tüm çalışanlar için özel tedbir alınmasına karar verdi.

Üç gün boyunca saat 12.00 ile 17.00 arasında sıcaklığın 40 derecenin üzerine çıkması halinde, açık havada yapılan inşaat, kurye hizmetleri ve ürün nakliyatı gibi işlerin durdurulmasına karar verildi.

Çarşamba ve perşembe günleri ise 38 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda tersanelerdeki çalışmaların durdurulması istendi.

Bu kurallara uymayan işverenlere, her bir çalışan için 2 bin avro para cezası kesileceği duyuruldu.

Beyaz yakalılar ve memurlara ise 40 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda uzaktan çalışma imkanı sağlandı.

Atina Belediyesi de sıcaktan korunmak isteyen vatandaşlar için spor salonu, lokal gibi belediyeye ait klimalı salonları hafta sonuna kadar vatandaşların kullanımına açtığını duyurdu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere'de Kraliyet ailesine ait olmayan tek saray: Blenheim

2024-07-16 11:52 - Dünya

Adıyaman'da deprem konutları yükseliyor

2024-07-10 16:32 - Gündem

İrlanda'da sporculardan Filistin'e destek gösterisi

2024-07-13 19:53 - Spor

Artvin'de 4 köy yolu ulaşıma kapandı

2024-07-16 11:38 - Gündem

2024 Kupa Amerika'da yarı final heyecanı yarın başlıyor

2024-07-09 14:28 - Spor

Van Gölü'nde balık göçü tamamlandı, av yasağı kalkıyor

2024-07-12 14:22 - Çevre-Hayat

Olimpiyatlar 100 yıl sonra üçüncü kez Paris'te

2024-07-16 11:23 - Spor

İsrail'in saldırdığı Tel el-Hava'daki Hasta Dostları Hastanesindeki yıkım gün yüzüne çıktı

2024-07-12 22:57 - Dünya

EURO 2024, golcüler için iyi geçmedi

2024-07-15 12:27 - Spor

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapay zekayla oluşturulan sahte içeriklere ilişkin açıklama

2024-07-10 21:03 - Ekonomi

İlgili Haberler

Küresel Sumud Filosu: Gazze'ye doğru devam, 120 deniz mili sınırına yaklaşıyoruz

06:18 - Dünya

Küresel Sumud Filosu: Artık yüksek riskli bölgeye girdik, filo üzerindeki İHA hareketliliği artıyor

04:08 - Dünya

Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun Conscience gemisi Gazze için yeniden yola çıktı

01:12 - Dünya

Küresel Sumud Filosu'nun Gazze'ye ulaşmasına 175 deniz mili kaldı

23:57 - Dünya

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine baskın düzenledi

23:28 - Dünya

Günün Manşetleri

Küresel Sumud Filosu: Gazze'ye doğru devam, 120 deniz mili sınırına yaklaşıyoruz

06:18 - Dünya

Küresel Sumud Filosu: Artık yüksek riskli bölgeye girdik, filo üzerindeki İHA hareketliliği artıyor

04:08 - Dünya

Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun Conscience gemisi Gazze için yeniden yola çıktı

01:12 - Dünya

Depremde 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı'na ilişkin yargılama sürdü

01:08 - Gündem

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon ilk galibiyetini aldı

00:37 - Spor