Arap ülkelerindeki Türk büyükelçiliklerinden vatandaşlara güvenlik uyarısı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Bahreyn, Suriye, Ürdün ve Suudi Arabistan’da görev yapan Türkiye büyükelçilikleri, bölgedeki son gelişmeler çerçevesinde vatandaşlarına yönelik güvenlik ve teyakkuz çağrısında bulundu.

Dünya - 5 ay önce

Doha/İdlib
Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçiliğinden yapılan duyuruda, BAE’de ikamet eden Türk vatandaşlarının gelişmeleri yakından takip etmeleri istendi. Açıklamada, Büyükelçilik tarafından yapılacak bilgilendirmeler ile BAE makamlarınca yayımlanan resmi açıklamaların izlenmesinin önem taşıdığı belirtildi.
ABD ve İsrail, İran’a saldırı başlattı
Doha Büyükelçiliği de Katar’daki Türk vatandaşlarına yönelik açıklamasında, bölgedeki gelişmelerin ilgili makamlarca yakından takip edildiğini bildirdi. Vatandaşlara, Katar makamlarının açıklamaları ile Büyükelçiliğin resmi hesaplarını takip etmeleri tavsiye edildi.
????
Manama Büyükelçiliği ise Bahreyn’de ikamet eden Türk vatandaşlarına yönelik duyurusunda, mevcut güvenlik durumu çerçevesinde Büyükelçilik tarafından yapılacak açıklamalar ile Bahreyn makamlarının resmi bilgilendirmelerinin kesintisiz şekilde takip edilmesi gerektiğini belirtti. Bahreyn İçişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan güvenlik tedbirleri ve resmi yönlendirmelere eksiksiz riayet edilmesi çağrısında bulunuldu.
Riyad Büyükelçiliği de Suudi Arabistan’daki Türk vatandaşlarına yönelik açıklamasında, halihazırda ülkede olumsuz bir durum bulunmadığını bildirdi. Bununla birlikte vatandaşların gelişmeleri yakından takip etmeleri, dikkatli olmaları ve Suudi makamlarınca yerel düzeyde açıklanabilecek ilave tedbirlere riayet etmeleri tavsiye edildi.
Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği de ülkedeki Türk vatandaşlarına yönelik açıklamasında, halihazırda ülkede olumsuz bir durum bulunmadığını aktarılarak ancak vatandaşların gelişmeleri yakından takip etmeleri, dikkatli olmaları ve Suriye makamlarınca yerel düzeyde açıklanabilecek ilave tedbirlere riayet etmeleri istendi.
Amman Büyükelçiliği de Ürdün’deki Türk vatandaşlarına yönelik açıklamasında, halihazırda ülkede olumsuz bir durum bulunmadığını, bununla birlikte vatandaşlara gelişmeleri yakından takip ederek, dikkatli olmaları ve Ürdün makamlarınca yerel düzeyde açıklanabilecek tedbirlere önem vermesi tavsiye edildi.
Büyükelçiliğin olağan mesaisine devam ettiği ve konsolosluk şubesinin faaliyetlerini sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, ancak yaşanabilecek gelişmelere bağlı olarak hava ulaşımında gecikme ve iptallerin söz konusu olabileceği belirtilerek, vatandaşların seyahat planlarında meydana gelebilecek değişiklikleri takip etmeleri ve bireysel bazda gerekli tedbirleri almalarının yararlı olacağı ifade edildi.
Büyükelçilikler, vatandaşların resmi makamların açıklamalarını esas almaları ve gelişmeleri yakından izlemeleri gerektiğini vurguladı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kerkük'te Ramazan gecelerinin geleneksel eğlencesi 'sini zarf' oyunu sürdürülüyor

2026-02-27 14:47 - İslam-Hayat - Safer 1448

AK Parti'li milletvekilleri "28 Şubat postmodern darbe" sürecini değerlendirdi

2026-02-27 12:08 - Siyaset

Bez Çanta Kumaşlarında Kalite Rehberi 2026

2026-02-27 13:55 - İnsan-Hayat

Dede mesleği Ramazan davulculuğunu baba oğul yaşatıyor

2026-02-26 13:43 - Magazin

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu an dünyada Türkiye rüzgarı esiyor

2026-02-23 19:43 - Siyaset

Bazı bölgeler için kuvvetli kar ve fırtına uyarısı

2026-02-25 13:28 - Gündem

Altının onsu 53 yılın en uzun aylık yükseliş serisine ulaştı

2026-02-28 12:12 - Ekonomi

Bakan Şimşek, şubat ayı ekonomik güven endeksi verilerini değerlendirdi

2026-02-26 14:57 - Ekonomi

Türkiye'de geçen yıl evlenen çiftlerin sayısı 552 bin 237 oldu

2026-02-24 10:48 - Ekonomi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ operasyonunda 11 zanlı yakalandı

2026-02-24 08:32 - Asayiş

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalmayacak" bir suç

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

Paris Charles de Gaulle Havalimanı yakınlarındaki bir depoda yangın çıktı

23:58 - Dünya

Günün Manşetleri

İran’daki sertlik yanlısı dönüşümün arkasında Mekke Anlaşması mı var? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

06:23 - En Son Yazılar

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalmayacak" bir suç

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya