?>

Arap ülkeleri, Suriye'yle destek ve dayanışma içinde olduklarını açıkladı

Arap ülkeleri 8 Aralık'ta Suriyeli gruplar tarafından devrilen Esed rejimi sonrası Suriye halkına desteklerini sürdüreceklerini teyit etti.

Dünya - 4 ay önce

Suudi Arabistan

Arap İrtibat Komitesi'nin Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan başkanlığında Riyad'da yapılan Suriye toplantısında, Suriye'deki son gelişmeler ve Suriye halkını desteklemenin yolları görüşüldü.

Suudi Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, toplantıya Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Ürdün, Suriye, Irak, Umman, Katar, Kuveyt ve Lübnan'dan oluşan 11 ülke katıldı.

Toplantıaa ayrıca Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebul Gayt ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Casim el-Budeyvi de yer aldı.

Destek ve dayanışma mesajları verildi

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani toplantıda yaptığı konuşmada, "Doha'nın Suriye halkının birliğini tam olarak desteklediğini" vurguladı.

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bin Abdurrahman, "vatanlarını ve topraklarını yeniden inşa etmenin bu önemli aşamasında" Suriye halkıyla dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

BAE haber ajansı WAM'da yer alan habere göre, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nayhan, "terörizmin veya dışlamanın olmadığı birleşik, istikrarlı ve güvenli bir Suriye'nin inşası için Suriye halkının birliğinin önemli olduğuna" dikkati çekti.

Umman Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Umman Dışişleri Bakanı Bedr el-Busaidi, "Riyad'taki toplantının, Suriye'nin desteklenmesi ve bölgede barış ve istikrarın pekiştirilmesinde işbirliğinin olumlu ruhunu ve ortak sorumluluğu yansıttığını" ifade etti.

Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdullati de "Mısır'ın tamamen kardeş Suriye halkının yanında olduğunu ve onların meşru isteklerini desteklediğini" vurguladı.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre ise Abdullati, "Suriye'nin bölgede istikrar kaynağı olmasını sağlayacak kapsamlı bir siyasi süreç" çağrısında bulundu.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan yaptığı açıklamada, Suriye'ye yönelik tek taraflı ve uluslararası yaptırımların kaldırılması gerektiğini söylemişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çad’da cumhurbaşkanlığı sarayı çevresinde silah sesleri duyuldu

2025-01-09 00:03 - Dünya

UCM eski Başkanı'ndan, Polonya'nın ülkeyi ziyareti halinde Netanyahu'yu tutuklamama tutumuna eleştiri

2025-01-11 00:13 - Dünya

NBA'de bu geceki Spurs-Lakers ve Hornets-Clippers maçları ertelendi

2025-01-11 13:53 - Spor

Almanya İçişleri Bakanı Faeser, Suriyelilere sağlanan korumanın gözden geçirileceğini söyledi

2025-01-06 00:47 - Dünya

Los Angeles'taki orman yangınında can kaybı 5'e yükseldi

2025-01-09 10:18 - Dünya

Sudanlılar, Cezira eyaletinin merkezi Vad Medeni'nin orduya geçmesini coşkuyla kutladı

2025-01-12 01:17 - Dünya

Milli İstihbarat Teşkilatı 98 yaşında

2025-01-06 16:27 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Vanlı genç girişimci, 300 küçükbaş hayvanını 9 yılda 3 bin 500'e çıkardı

2025-01-06 12:03 - Çevre-Hayat

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 4 ilde yürütülen soruşturmada 2 kişi tutuklandı

2025-01-12 18:48 - Gündem

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bir okulu hedef aldığı hava saldırısında 3 Filistinli öldü

2025-01-10 00:03 - Dünya

İlgili Haberler

ABD'deki şiddetli fırtınalar nedeniyle yaklaşık 500 bin kişi elektriksiz kaldı

20:27 - Dünya

UAD duruşmalarında Kuveyt, İsrail'in Filistinlileri kasıtlı olarak aç bıraktığını vurguladı

20:22 - Dünya

ABD'de, Filistin'e destek verdiği için gözaltına alınan Mahdawi salıverildi

19:12 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'nın kuzeyine başlattığı saldırılar 100 gündür devam ediyor

18:33 - Dünya

Türkiye: Uluslararası toplum, İsrail'in provokasyonları ve ihlalleri karşısında sessiz kalmamalı

18:23 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Çankaya Köşkü'nde toplandı

20:32 - Gündem

ABD'deki şiddetli fırtınalar nedeniyle yaklaşık 500 bin kişi elektriksiz kaldı

20:27 - Dünya

UAD duruşmalarında Kuveyt, İsrail'in Filistinlileri kasıtlı olarak aç bıraktığını vurguladı

20:22 - Dünya

İstanbul Havalimanı, günlük 1482 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu

20:17 - Gündem

Kameraları kapatılan otelin eski müdürünün savcılık ifadesine ulaşıldı

20:13 - Gündem