?>

Aralarında çocuklar da vardı!

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri, Mersin’in Silifke ilçesi açıklarında arızalanan fiber teknede mahsur kalan 11’i çocuk 24 Suriyeli göçmeni kurtardı.

Genel - 9 yıl önce

Mersin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yasa dışı olaylara karışmış kişilerin deniz yoluyla kaçışlarının önlenmesi için valilik koordinesinde Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri, 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak görev yapıyor. Bu görev kapsamında Silifke ilçesi Taşucu Mahallesi açıklarında isimsiz tekne içerisinden yardım isteyen kişilerin bilgisini alan ekipler, bölgeye giderek yardım isteyen tekneyi buldu. Ekipler, içerisinde 11 çocuk, 4 kadın ve 9 erkek olmak üzere 24 Suriyeli göçmenin olduğu 4 metre uzunluğundaki fiber teknenin arızalandığını tespit etti. Bunun üzerine teknedekilerin önce sağlık durumlarına bakan ekipler, ardından tekneyi Taşucu Limanı’na çekti.

Ekiplerin zamanında müdahalesiyle yeni bir facianın da önüne geçilirken, yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sahil Güvenlik Akdeniz Komutanlığı’nca Doğu Akdeniz’de ülkemizi tehdit edebilecek başta terör faaliyetleri olmak üzere her türlü yasa dışı faaliyetlerin önlenmesi silah, patlayıcı uyuşturucu ve ülkemize sokulması yasak olan maddelerin yasa dışı yollardan ülkemize sokulmasına engel olunması, son olaylardan sonra artma eğilimi gösteren düzensiz göç faaliyetlerinin engellenmesi, yasa dışı su ürünleri avcılığının önlenmesi ve caydırıcılığın sağlanması ve yaz aylarının gelmesiyle vatandaşlarımız ile turistlerin can güvenliğini korumak maksadıyla Mersin Valiliği ve diğer kamu kurum ve koordineli olarak tüm sorumluluk sahasında, 24 saat üzerinden icra edilen kontrol ve denetimler devam etmektedir."

Öte yandan, Sahil Güvenlik Akdeniz Komutanlığı tarafından 1 Ocak-20 Ağustos 2016 arasında düzensiz göç olayları kapsamında 39 arama kurtarma faaliyetinde bin 497 düzensiz göçmenin kurtarıldığı da belirtildi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da saman yüklü kamyonda 70 kilo esrar ele geçirildi

2016-08-18 16:02 - Genel

'Başarı', Yerli Markası 'Kaan' ile yola devam ediyor

2016-08-17 17:57 - Gündem

Yılmaz Erdoğan, Hakkari için TBMM'de

2016-08-16 17:22 - Gündem

Temer Rio 2016 kapanış törenine katılmayacak

2016-08-17 02:47 - Spor

Almanya'dan Rusya'ya 'Halep' çağrısı

2016-08-15 21:37 - Dünya

Azerbaycan'da FETÖ üyelerine soruşturma

2016-08-15 23:57 - Dünya

Eski Bursa Valisi Harput adliyeye sevk edildi

2016-08-16 12:37 - Gündem

Futbolda kadınlar kategorisinde zafer Almanya'nın

2016-08-20 10:57 - Spor

'Denetimli serbestlik af değildir'

2016-08-17 19:16 - Genel

Eski Gazi Üniversitesi Rektörü Büyükberber tutuklandı

2016-08-17 10:32 - Gündem

İlgili Haberler

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

02:07 - Siyaset

Apple'dan ABD'ye 100 milyar dolarlık yeni yatırım

02:02 - Dünya

Trump, Putin ile çok yakında görüşme ihtimali olduğunu açıkladı

01:48 - Dünya

Trump'ın, Netanyahu'nun "Gazze'yi tamamen işgal etme" planına karşı olmadığ

00:38 - Dünya

Beşiktaş, Ndidi için görüşmelere başlandığını duyurdu

00:32 - Spor