?>

Arakan'da Müslümanlara yönelik zulüm devam ediyor

Myanmar ordusunun, 5 Eylül'den bu yana operasyon yapmadığı iddialarına rağmen Arakanlı Müslümanlara saldırıların devam ettiği bildirildi.

Dünya - 8 yıl önce

Bangladeş'e ulaşan Arakanlı Müslümanlar, Myanmar'da ordu ve fanatik Budistlerin sivillere yönelik zulümlerinin devam ettiğini anlattı.

Bangladeş basınındaki habere göre, Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii'nin 19 Eylül'deki açıklamasında, 5 Eylül'den bu yana Arakan'da operasyon düzenlenmediği yönündeki iddialarının aksine Arakanlı Müslümanlar, Myanmar'da zulmün sürdüğünü ifade ediyor.

Bangladeş'in Arakan sınırındaki Shah Porir Dwip kıyısına cumartesi günü ulaşan Arakanlı Müslüman Ümmü Gülsüm, şunları dile getirdi:

"Ordu, kocamı geçen hafta çarşamba günü öldürdü. Çocuklarımı yanıma alıp dağlık alana saklandım. İki gün boyunca sadece su içerek yaşadık. Olayların cuma günü sakinleşir gibi olması üzerine dağlık alandan evimize dönmeye karar verdik ancak ordu cumartesi günü tekrar geldi ve tüm köyümüzü yerle bir etti. 4 çocuğumu Kutupalong kampına gönderdim. Şimdi burada (Shah Porir Dwip) akrabalarımın gelmesini bekliyorum."

Naf Nehri kıyısında Myanmar'a birkaç kilometre uzaklıktaki Shah Porir Dwip'de yaşayan Nur Beşar da "Myanmar ordusu, pazar günü öğleden sonra Arakanlı Müslümanların evlerini ateşe verdi ve birçok sivili vurarak öldürdü. Ayrıca nehrin Myanmar tarafındaki bir kurtarma botunu da batırmışlar." ifadelerini kullandı.

Beşar, Arakanlı Müslümanların gün boyunca dağlık alanlarda saklandığını, gece saatlerinde de Bangladeş'e geçtiğini kaydetti.

Shah Powir Dwip sakinleri, Arakan'da pazar günü ateşe verilen evlerden yükselen dumanların dün hala nehrin karşı tarafından görüldüğünü belirtti.

Son 1 ayda Müslümanlara ait köylerden en az 200'ü yok edildi

Uluslararası insan hakları örgütlerinin uydulardan aldığı görüntülerde, Arakan'da Müslümanlara ait köylerden en az 200'ünün yakılarak yok edildiği tespit edildi.

Ancak yakılan köy sayısının açıklanandan daha fazla olmasından endişe ediliyor.

Myanmar ordusunun, silahlı militanlarla mücadeleyi öne sürerek Arakan'da sivillere düzenlediği saldırılarda, 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor.

On binlerce Arakanlı Müslüman, can güvenliği nedeniyle hala bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor. Myanmar'dan kaçan siviller, dağlık bölgeler, Naf Nehri ya da deniz üzerinden Bangladeş'e geçiyor.

Bangladeş'e 25 Ağustos'tan bu yana 436 bin Arakanlı Müslüman ulaştı.

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Milas’ta iki ev ve bir otomobile kurşun yağdırdılar

2017-09-20 02:32 - Asayiş

İpek Soylu ikinci turda veda etti

2017-09-20 18:00 - Spor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: NATO, soğuk savaş iklimini yeniden yaratmaya çalışıyor

2017-09-22 02:36 - Genel

Çinliler ülkelerinde adalet ve demokrasi istiyor

2017-09-19 16:27 - Dünya

Sergen Yalçın Eskişehirspor'u bırakıyor

2017-09-21 16:42 - Spor

Mescid-i Aksa'ya 200 fanatik Yahudi baskın düzenledi

2017-09-20 15:32 - Dünya

Bilim adamlarından canlı hayatını tehdit edebilecek 'kritik eşik' uyarısı

2017-09-21 19:30 - Genel

Türkiye Nijerya'daki saldırıları kınadı

2017-09-19 22:47 - Gündem

İdlib'deki hava saldırıları şiddetlendi

2017-09-19 15:47 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu referandum yapılmamalıdır

2017-09-20 08:44 - Genel

İlgili Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 2025 seçim bildirgesini açıkladı

01:53 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: "Rus tarafıyla liderler düzeyinde görüşmeye hazırım"

23:23 - Dünya

Hamas, Trump'ın Gazze'de ateşkes anlaşmasını reddettikleri iddiasını yalanladı

22:27 - Dünya

Guterres: İnsafsız insan acılarının yaşandığı bir çağa girdik, BM ilkeleri kuşatma altında

21:32 - Dünya

ABD Başkanı Trump, 80. BM Genel Kurulu'na hitap etti

18:47 - Dünya

Günün Manşetleri

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 2025 seçim bildirgesini açıkladı

01:53 - Dünya

AFAD'dan Doğu Karadeniz'deki yağışların ardından yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

01:18 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç, Suudi Arabistan'ın Milli Gün resepsiyonunda konuştu

00:47 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın da katıldığı Gazze toplantısı yapıldı

00:32 - Siyaset

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: "Rus tarafıyla liderler düzeyinde görüşmeye hazırım"

23:23 - Dünya