?>

Araç tescilinde yeni dönem

Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen araç tescil hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, Türkiye Noterler Birliği koordinesinde noterliklere devredilebilecek. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

ANKARA Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen araç tescil hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, Türkiye Noterler Birliği koordinesinde noterliklere devredilebilecek.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan 680 Sayılı KHK ile 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na ek madde eklendi.

Buna göre, Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen araç tescil hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, bu Kanunun 131'inci maddesi hükümleri saklı kalmak üzere, Türkiye Noterler Birliği koordinesinde noterliklere devredilebilecek.

Bu durumda, araç tescil işlemlerine ilişkin olarak noterliklere devredilen iş ve işlemler hakkında mevzuatta emniyet birimlerine yapılmış olan atıflar, noterliklere yapılmış sayılacak.

Araç sicil ve tescil sistemi veri tabanı Türkiye Noterler Birliğince tutulacak ve yönetimi ve güvenliği bu kuruluşça sağlanacak.

Veri tabanında yer alan bilgiler anlık olarak Emniyet Genel Müdürlüğü ile paylaşılacak.

Araç tescil işlemi karşılığında, noterler tarafından alınacak ücret, araç tescil hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler ile bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliğinin görüşleri alınarak, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığınca müştereken çıkarılan yönetmelikle belirlenecek.

Devir işlemleri tamamlanıncaya kadar, araç tescil işlemlerine ilişkin iş ve işlemler daha önce bu görev ve hizmetleri yapmakta olan birimler tarafından yürütülmeye devam edilecek.

Araç sicilleri ve bu sicillerin tutulmasına dayanak olan belgeler gizli olacak.

Bunlar, yetkili ve sorumlular ile teftiş ve denetim yetkisi olanlar dışında başka kimse tarafından görülüp incelenemeyecek.

Mahkemeler bu hükmün dışında tutulacak.

Bu bilgileri işleyen görevliler ve araç kayıtlarından faydalanan diğer görevliler de bu gizliliğe uymak zorunda olacak.

Devre ilişkin öngörülen hükümler istihbarat, gizlilik veya güvenlik gerektiren hizmetlerde kullanılan araçların her türlü tescil işlemi ile belge ve plakalarını verme ve sivil plaka işlemleri hakkında uygulanmayacak.

Muhabir: Barış Gündoğan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD Kongresi Trump'ın başkanlığını resmileştirdi

2017-01-07 01:27 - Dünya

Rize'de FETÖ/PDY operasyonu: 25 gözaltı

2017-01-03 16:47 - Gündem

'Terörü öven söylemler suçtur ve cezai sonuçları olacaktır'

2017-01-02 03:08 - Gündem

Adli Tıp'taki 33 cenaze yakınlarına teslim edildi

2017-01-03 01:52 - Gündem

Kediye işkence yapan 2 kişi gözaltına alındı

2017-01-03 21:32 - Asayiş

Kara kışta 'kesintisiz haberleşme' için mesaideler

2017-01-02 14:52 - Gündem

Orgeneral Akar'dan yeni yıl mesajı

2016-12-31 13:02 - Gündem

FETÖ firarisi eski hakim asayiş uygulamasında yakalandı

2017-01-01 17:37 - Gündem

Sahte polis sert kayaya çarptı

2017-01-02 18:37 - Asayiş

Hamzalı katliamı unutulmadı

2017-01-01 21:08 - Gündem

İlgili Haberler

Yurdun çeşitli bölgelerindeki orman yangınlarına müdahaleler sürüyor

00:22 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit ormancının babasıyla telefonda görüştü

23:42 - Gündem

Şehit Üsteğmen Özsu memleketi Edirne'de son yolculuğuna uğurlandı

19:38 - Gündem

Minguzzi cinayetine ilişkin davada dosyalar birleşti

19:22 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit orman işçileri ile AKUT gönüllülerinin ailelerine başsağlığı diledi

18:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye yardım için yola çıkan Hanzala gemisiyle yeniden iletişim sağlandı

06:57 - Dünya

İsrail Gazze'de düzenlediği saldırıda bir gazeteciyi daha öldürdü

02:38 - Medya

Süveyda'dan 200 kişi daha tahliye edildi

01:27 - Dünya

Merkez Bankası kredi kartı faiz oranlarını düşürdü

01:12 - Ekonomi

Fransa'nın Filistin devletini tanıma kararına İsrail'den tepkiler ve tehdit açıklamaları

01:08 - Dünya