?>

Antrenör Leyla Aladağ, köydeki boş araziye yaptıkları sahada voleybolcu yetiştiriyor

Üniversiteden mezun olduktan sonra Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Sarıçiçek köyüne dönen Leyla Aladağ, kendi imkanlarıyla yaptıkları sahada geleceğin voleybolcularını yetiştiriyor.

Spor - 2 yıl önce

Bitlis

Muş Alparslan Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden 2 yıl önce mezun olan Aladağ, köyüne dönerek Kamu Personel Seçme Sınavı'na hazırlanmaya başladı.

Bu süreçte hem zamanını değerlendirmek hem de köydeki kız ve erkek çocukların gelişimine katkı sağlamak isteyen Aladağ, voleybol antrenörlük belgesiyle kurs açmak için girişimde bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün onayıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde köyünde kursun açılmasını sağlayan Aladağ, daha sonra buradaki boş arazide köylülerin de yardımıyla voleybol sahası oluşturdu.

Aladağ, spora yönlendirdiği ve voleybolu sevdirdiği köydeki kız ve erkek çocukları profesyonel takımların altyapılarına hazırlıyor.

Voleybol antrenörlük belgesi bulunan Aladağ, AA muhabirine, köyde voleybol oynayan gençleri profesyonelleştirmek amacıyla kurs açtığını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Biçer ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mahfuz Dalga'nın bu süreçte kendisine büyük destek verdiğini belirten Aladağ, "Sahamızı ayarladık, filemizi kurduk, toplarımızı aldık ve gençlerimizi boş vakitlerinde spora yönlendirmeye çalıştık. Voleybolu sevdirdiğimiz bu gençleri gelecekte güzel yerlerde göreceğiz. Gençlerimizi anlaştığımız kulüplerin altyapılarına göndereceğim. Onları milli takımda da göreceğimize inanıyorum." dedi.

Önceden küçükbaş hayvanlardan süt sağılan köydeki boş alanı voleybol sahasına dönüştürdüklerini anlatan Aladağ, voleybol yeteneği olan onlarca çocuk ve gencin bulunduğunu dile getirdi.

Her gün antrenman yaptıklarını ve ilginin gün geçtikçe arttığını bildiren Aladağ, şunları kaydetti:

"Güzel yerlerde göreceğimiz öğrenciler var. Onların yeteneklerini daha da geliştirmeye çalışacağız. İlk kursumuzu 6 ay önce açtık. İlgiden dolayı kurs ve öğrenci sayımız arttı. Kursumuz kışın da devam etti. Gençlerle karda oynadık. Bu şekilde onların yeteneğini geliştirmeye çalışıyoruz. Kursumuz köyde bir ilk. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuklar gelip izliyor, destek oluyor. Köy halkı da ilgi gösteriyor. Köydekiler, ilk zamanlarda kızların oynamasına farklı gözle bakıyorlardı ama şimdi kendileri de gelip oynuyor. Bakış açılarını da değiştirdik. Köylerde yeteneklerinin keşfedilmesini bekleyen binlerce genç var. Onları erkenden fark edip geliştirmek lazım. Kurs sonunda gençlerimize sertifika verilecek."

"Voleybolla köydeki hayat daha güzel geçiyor"

Voleybol oynayan Kavakbaşı Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Elanur Ergün ise köyde açılan kursa katılarak spor yapmaya başladığını belirtti.

Köydeki arkadaşlarının da voleybola ilgi gösterdiğini aktaran Ergün, "Voleybolu çok sevdim. Yeteneğimi keşfettim. Voleybolla köyde hayat daha güzel geçiyor. Teknolojiden uzak duruyoruz. Oyun oynuyoruz, eğleniyoruz, yeteneklerimizi keşfediyoruz." diye konuştu.

Köyün gençlerinden Mesut Aladağ da önceden voleybolu amatör şekilde oynadıklarını vurgulayarak, "Bu konuda bizi eğiten hocamız olduğu için mutluyuz. Önceden kural olmadan oynuyorduk şimdi ne yaptığımızı, nasıl oynamamız gerektiğini biliyoruz. Köyde hayat eğlenceli geçiyor. Kulüplerin altyapısında oynamak istiyoruz. İyi bir voleybolcu olmayı hedefliyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ukrayna, cezaevindeki mahkumları orduya alacak

2024-05-08 23:47 - Dünya

Uzmanlar S&P'nin Türkiye kararını değerlendirdi

2024-05-04 14:08 - Ekonomi

Milyonlarca yıllık fosillerin sergilendiği Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi açılışa hazırlanıyor

2024-05-04 13:43 - Teknoloji

Nisanda en fazla satılan otomobil markaları belli oldu

2024-05-08 11:13 - Ekonomi

Avro Bölgesi'nde işsizlik martta sabit kaldı

2024-05-03 13:48 - Ekonomi

Dededen kalma peribacasını terk etmediler

2024-05-03 14:43 - Çevre-Hayat

Hamas heyeti, ateşkes müzakereleri için Kahire'ye ulaştı

2024-05-04 13:57 - Dünya

Romanlar Kakava öncesi hazırlık yapıyor

2024-05-03 13:18 - Çevre-Hayat

Edirne'de dilekler Tunca Nehri'ne bırakıldı

2024-05-06 09:08 - Çevre-Hayat

"Dilimli Barajı Sulaması 1. Kısım Yapım İşi" için sözleşme imzalandı

2024-05-06 09:57 - Gündem

İlgili Haberler

NBA'de Pacers'ı yenen Pistons, galibiyet serisini 10 maça çıkardı

14:01 - Spor

PFDK, bahis soruşturmasında TFF 2. Lig'deki futbolculara verilen cezaları açıkladı

13:27 - Spor

Milli tekvandocular, 2028 Olimpiyatları'nda madalyanın geleceğine inanıyor

13:03 - Spor

Dünya ve Türk halterinin unutulmaz ismi: Naim Süleymanoğlu

11:37 - Spor

Esenler Erokspor Başantrenörü Ufuk Sarıca, başarı kıstaslarını açıkladı

11:18 - Spor

Günün Manşetleri

Suriye'de sahil bölgesindeki 6 Mart olaylarına ilişkin ilk kamuya açık duruşmalar Halep'te

14:07 - Dünya

Japonya nüfus kriziyle mücadele için yeni strateji merkezi kurdu

14:02 - Dünya

Türk şirketinden Semerkant'ın elektrik dağıtımına 1 milyar dolarlık yatırım

13:58 - Ekonomi

Aras Dağları sisler altında görüntülendi

13:53 - Gündem

AB'den tam not alan İpsala pirinci dünya markası olma hedefiyle üretilecek

13:48 - Ekonomi