?>

Antalya'da orman yangını nedeniyle evlerinden tahliye edilenler yaşadıkları korkuyu anlattı

Antalya'nın Kemer ilçesinde devam eden orman yangını nedeniyle tedbir amaçlı evlerinden ayrılmak zorunda kalan Kümeevler Mahallesi sakinleri, kabus gibi bir gece yaşadı.

Gündem - 2 yıl önce

Antalya

Göynük Değirmendere Mahallesi mezarlık mevkisindeki ormanlık alanda dün saat 21.08'de çıkan ve rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan alevlerin tehdit ettiği Kümeevler Mahallesi sakinleri evlerinden tedbir amacı tahliye edildi.

Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor

Yaşlı ve çocuklar yakınlarının yanına yerleştirildi, diğer ev sahipleri ise yangının sıçraması durumunda evlerini korumak için hortum ve yangın söndürme tüpleriyle gece boyunca nöbet tuttu.

Mahalle sakinlerinden Seray Gül, AA muhabirine, yayladan evlerine geldikleri sırada yangının çıktığını öğrendiklerini, destek olmak için yangın yerine gittiklerini söyledi.

Yangının evlerinin bulunduğu Kümeevler Mahallesi'ne doğru genişlemesi üzerine tüm mahalle halkının evlerine döndüğünü dile getiren Gül, "Polis ekipleri gelerek evleri boşaltmamızı söyledi. Yanımıza değerli eşyalarımızı alarak evlerimizden çıktık. Gençler olarak burada bekledik. Sabaha kadar hiç uyumadık. Yangın evlerimizin yakınına kadar geldi. Büyük bir korku yaşadık." diye konuştu.

Gül, gün doğumuyla havadan da her türlü destek sağlandığını belirterek, "Herkese teşekkür ederiz. Evimize yangın sıçramadı." dedi.

İsrafil Uzun da evleri boşaltma talimatı gelince engelli oğlunu güvenilir bir yere göndererek, evini korumak için mahallede beklemeye başladığını söyledi.

Yangın mahalleye sıçrarsa söndürme çalışmalarına destek vermek istediklerini kaydeden Uzun, "Yangın buraya ulaşsaydı engelli oğlumu kaçırma şansım yoktu. Tedbirimi önceden aldım. Alevler oldukça yükseliyordu. Ekiplerin ormandan yol açmaları, yangının mahallemize gelmesini engelledi. Ekipler etkili bir müdahale yaptı." ifadelerini kullandı.

Yangını söndürmek için ekipler havadan ve karadan müdahaleyi sürdürüyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

1. Lig'de 2023-2024 sezonunun fikstür çekimi yapıldı

2023-07-19 21:14 - Spor

YKS'de 500 tam puan alan Hüseyin Furkan, yoluna ilahiyat alanında devam edecek

2023-07-20 13:47 - Çevre-Hayat

İran Avrupa ülkelerini Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıların tekrarlanmasını önlemeye çağı

2023-07-24 15:12 - Dünya

Trabzonspor Kulübü, 1959 öncesi şampiyonluklar için TFF'ye başvuracak

2023-07-22 16:03 - Spor

Beşiktaş'ın yeni transferi Amartey: Oynamak için sabırsızlanıyorum

2023-07-22 20:13 - Spor

Trakya'da 5 yılda 594 kişi boğulma tehlikesi geçirdi

2023-07-20 14:12 - Gündem

TDK'den Türkçe Sözlük'e ilişkin açıklama

2023-07-20 17:57 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç'tan adli tatil açıklaması

2023-07-20 00:33 - Gündem

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu başlıyor

2023-07-24 10:48 - Spor

İtalya'da aşırı sıcaklar nedeniyle verilen "yüksek alarm" durumu devam ediyor

2023-07-18 22:44 - Dünya

İlgili Haberler

Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Oğulbey Teknoloji Üssü öncü bir merkez olacaktır

20:47 - Gündem

ASSAN Group ismi altında faaliyet gösteren şirket sahibi ve yöneticisine gözaltı

18:58 - Gündem

Meriç Nehri kıyısındaki setler güçlendiriliyor

16:03 - Gündem

T3 Vakfı Başkanı Hıdır, Sakarya'da TEKNOFEST Sürü İHA Yarışması'nı ziyaret etti

15:13 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından "Çelik Kubbe" paylaşımı

14:52 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail'in Şam'a düzenlediği hava saldırılarında ölen askerlerin olduğu belirtildi

02:02 - Dünya

Wilfried Singo, Galatasaray için İstanbul'da

01:58 - Spor

ABD'li çip üreticisi Nvidia'nın geliri yüzde 56 arttı

00:43 - Dünya

Fenerbahçe yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde lig aşamasından devam edecek

00:32 - Spor

Kadın futbolcuların 'II. Kristal Ayaklar Ödül Töreni' Ankara'da yapıldı

00:13 - Spor