?>

Antalya turizmde yılı rekorla kapatacak

Vali Karaloğlu "2019'u 15 milyon 950 bin civarında turistle kapatmış olacağız. Hedefimiz 16 milyondu. Bu hedefi Antalya'da turizm sektörüyle beraber koymuştuk, yıl sonunda da bu hedefe ulaşmış olacağız." dedi.

Ekonomi - 6 yıl önce

ANTALYA (AA) - Geçen yıl 13 milyon 642 bin turistle rekor kıran Antalya, yılı 16 milyon turistle kapatmaya hazırlanıyor.

Dünyanın önemli turizm merkezlerinden Antalya, 193 ülkeden turist çekiyor. Turizmde iyi bir sezon geçiren kent, turist sayısı bakımından 2018'in rakamını geçen ay geride bıraktı. Antalya'ya 11 ayda gelen turist sayısı 15 milyon 600 bini geçti.

Kültür ve Turizm Bakanlığının verilerine göre Türkiye'de en çok ziyaretçi ağırlayan illerin başında gelen Antalya, bu yılı ise yeni bir rekorla kapamaya hazırlanıyor.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AA muhabirine, turizmde bu yıl, geçen yıla göre yüzde 17'lik bir büyüme gerçekleştiğini söyledi.

Antalya'ya hava yoluyla direkt uçuşla gelen turist sayısının 15 milyonu geçtiğini vurgulayan Karaloğlu, İstanbul tarifeli seferlerle gelen turist sayısının ise 600 bin civarında olduğunu bildirdi.

Bugün itibarıyla Antalya'ya gelen yabancı turist sayısının 15 milyon 650 bin civarında olduğunu belirten Karaloğlu, "Bu ayda da 300 bin civarında yolcuyu bekliyoruz. Bu doğrultuda 2019'u 15 milyon 950 bin civarında turistle kapatmış olacağız. Hedefimiz 16 milyondu. Bu hedefi Antalya'da turizm sektörüyle koymuştuk, yıl sonunda da bu hedefe ulaşmış olacağız. Bu da bizi çok mutlu ediyor." diye konuştu.

Geçen yıla göre 2 milyondan fazla turist geldi

Geçen yıl da belirledikleri hedefi yakaladıklarını anımsatan Karaloğlu, geçen yıla göre bu yıl 2 milyon 200 bin fazla turistin geldiğini kaydetti.

Karaloğlu, Antalya'nın hemen hemen her pazarda gelişme kaydettiğini belirterek şöyle devam etti:

"2019'a baktığımızda hem var olduğumuz pazarlarda büyüdüğümüzü hem de olmak istediğimiz pazarlarda bir önceki yıla göre çok ciddi ilerlemeler sağladığımızı görüyoruz. Doğu Avrupa'da büyümemiz hepimizi çok mutlu ediyor. Polonya, Çekya, Macaristan, Romanya, Balkanlar, Türkiye'nin ve Antalya'nın yeni pazarları oldu, her geçen gün de büyüyor. Türkiye'nin 2023 turizm vizyonu doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Kentte turizmi 12 aya yayma konusunda da çalışmalar yapılıyor. Özellikle düşük sezonda fuar, toplantı, kongre, spor turizmiyle bir yıl boyunca tesislerin açık kalması amaçlanıyor."

"Avrupalılar geri dönüyor"

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, "Geçen yıl tüm zamanların en iyi yılıydı ancak bunu da geçtik. 2019, şu an tüm zamanların en iyisi oldu. Hedefimiz 16 milyondu ve bu rakama da adım adım koşuyoruz, bu yıl 16 milyonu yakalayacağız." dedi.

Turist sayısının artmasında sektörün ve ilgili paydaşların birlikte hareket etmesinin önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Özellikle Polonya, Rusya ve Almanya'da çok ciddi artışlar oldu. Avrupalılar da tekrar geri dönmeye başladı, bu da bizim için çok önemliydi. Avrupalı misafir gittiği ülkede çok mutlu olmadı ve bize dönmeye başladı. Avrupalının çok alışık olduğu damak tadına uygun, istediği hizmet, tesis kalitesi bizde çünkü. Dünyada eşi benzeri olmayan konseptleri var, servis, hizmet kalitemiz dünyanın hiçbir yerinde yok. Bütün bunlar bir araya geldiğinde tüketici Türkiye'yi tercih etmeye devam ediyor."

Yeni trend Hindistan ve Çin

"Yeni trendimiz Hindistan ve Çin. Bu iki pazarda çok fazla potansiyel var." diyen Atmaca, buna yönelik hem Kültür ve Turizm Bakanlığı hem de sektör olarak adımlar attıklarını bildirdi.

Hint düğünlerinin şu anda Türkiye'de çok popüler olduğunu belirten Atmaca, iki pazarda artış yaşandığı takdirde ölü sezonun daha da canlanacağını kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

Şişecam Uluslararası Cam Konferansı

2019-12-04 19:12 - Ekonomi

'Sarallar' suç örgütü üyeleri adliyeye sevk edildi

2019-12-04 17:07 - Gündem

'Payitaht Abdülhamid' dizisinin 100. bölümü kutlandı

2019-12-02 21:02 - Kültür Sanat

'Şu ana kadar herhangi bir emareye, delile rastlamadık'

2019-12-04 16:47 - Gündem

Aksa, Data Center Eurasia'da

2019-12-04 13:21 - Genel

Türkiye'nin 'mini askerleri' göreve hazırlanıyor

2019-12-06 15:12 - Ekonomi

Mustafa Cengiz: Diagne'nin askerlik hizmetini tamamlaması gerekir

2019-12-06 16:59 - Spor

Yeni Zelanda'da Whakaari Yanardağı patladı: 20 yaralı

2019-12-09 10:52 - Dünya

Trabzonspor kupada Altay'ı Sturridge ve Sörloth'un golleriyle geçti

2019-12-05 00:12 - Spor

Van ve Muş'ta kardan kapanan yollar ulaşıma açıldı

2019-12-04 12:47 - Gündem

İlgili Haberler

Güneşten elektrik, talaştan ısıyla fabrikasının enerji maliyetini sıfırladı

14:12 - Ekonomi

Geçen yıl küresel rüzgar kapasite artışı iklim hedeflerinin altında kaldı

12:53 - Ekonomi

Yaşlıların "finansal istismarına karşı" kurumsal çözümler devreye alınıyor

12:12 - Ekonomi

Türkiye Bankalar Birliği lojistik sektörü raporunu yayımladı

11:38 - Ekonomi

TOKİ, geçen ay 5 bin 899 konutu hak sahiplerine teslim etti

11:28 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Turistik Karaelmas Ekspresi, Zonguldak'a ulaştı

14:17 - Gündem

Güneşten elektrik, talaştan ısıyla fabrikasının enerji maliyetini sıfırladı

14:12 - Ekonomi

İzmir'in Foça ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

13:57 - Asayiş

İsrail'in Gazze Şeridi'ne son 48 saatte düzenlediği saldırılarda 90 kişi hayatını kaybetti

13:52 - Dünya

İznik Gölü'nün asayişi jandarma botlarına emanet

13:33 - Gündem