?>

'Antalya, dünyanın en çok ziyaretçi ağırlayan üçüncü kenti'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, "Antalya bu sene New York ile birlikte dünyanın en çok ziyaretçi ağırlayan üçüncü kenti." dedi.

Gündem - 7 yıl önce

ANTALYA

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın bu yıl New York ile dünyanın en çok ziyaretçi ağırlayan üçüncü kenti olduğunu söyledi.

Türel, kendisinin de mezun olduğu Antalya Lisesince düzenlenen 1. Kariyer ve Meslek Şenliklerine katıldı. Öğrencilerle bir araya gelen, tecrübelerini ve okul yıllarındaki anılarını paylaşan Türel, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Öğrencilere hayatlarını planlı şekilde yaşamalarını öneren Türel, "Hayatınızı doğru planlarsanız hayat hem daha keyifli hale geliyor hem de sizi başarılı kılabiliyor. Dersinize severek çalışırsanız inanın her zaman başarı sizinle olacaktır." dedi.

Öğrencilere derslerin yanında spora, sanata ve sosyal hayata da zaman ayırmalarını öneren Türel, bu aktivitelerin insanı kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu dile getirdi.

Antalya'da yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Türel, Antalya'nın, İsviçre'nin yüz ölçümü kadar büyük bir kent olduğunu belirtti.

Bu kadar geniş bir coğrafyada bir taraftan normal belediyecilik hizmetleri yaparken bir taraftan da Antalya'ya vizyon katacak, Konyaaltı Sahil, Boğaçayı, Raylı Sistem gibi projeleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Türel, Antalya'ya 7 yıldızlı projeler kazandırdıklarını kaydetti.

Türel, şu değerlendirmede bulundu:

"2004 senesinde ilk defa belediye başkanı olduğumda seçim broşürüne 'Londra, Paris, New York, Barcelona gibi şehirleri geçeceğiz' diye yazdım. Antalya bu sene New York ile birlikte dünyanın en çok ziyaretçi ağırlayan üçüncü kenti. Turist buraya boşuna gelmiyor. Saydığım o şehirleri artık yakaladık biraz da önlerine geçtik. Şimdi artık biz dünya birinciliğine ilerleyeceğiz. Paris'in, Londra'nın da önüne geçeceğiz. Antalya'ya gelen turistin, gelir düzeyi yüksek turist olmasını sağlayacağız."

Antalya'ya kruvaziyer, yat limanları yapacaklarını vurgulayan Türel, zengin turistin deniz yoluyla geldiğini ifade etti.

Antalya'yı markalaşma yolunda daha da güçlendirip, rakipsiz hale getirmek istediklerini aktaran Türel, Antalya'ya kazandıracakları her proje hakkında bazı kesimler tarafından iftiralara maruz kaldığını söyledi.

Söyleşinin ardından okul binasını gezen Türel, okul piyanosunun başına geçerek, "Memleketim" şarkısını çaldı. Yıllar sonra aynı piyanonun tuşlarına tekrar dokunmanın keyfini yaşayan Türel, öğrencilik yıllarına döndüğünü belirtti.

Antalya Lisesi Müdürü Bekir Motor da Türel'e lise yıllarındaki karnelerinin yer aldığı bir çerçeve hediye etti.

Muhabir: Hatice Özdemir Tosun

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Ergenekon' davasında sona doğru

2018-11-30 21:52 - Gündem

Yemen müzakereleri yarın başlıyor

2018-12-06 02:17 - Dünya

FETÖ katalog evliliği yapmayan Harbiyeliyi pilot yapmamış

2018-12-04 19:02 - Gündem

'Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali' 14 Aralık'ta başlıyor

2018-12-03 20:32 - Kültür Sanat

'Mikrodalga modüllerinin' uzay testleri başarıyla tamamlandı

2018-12-02 16:02 - Ekonomi

10 başvurudan 7'si tüketici lehine sonuçlandı

2018-12-02 20:33 - Gündem

Ericsson, Türkiye'yi küresel teknoloji üssü yapmayı hedefliyor

2018-12-04 18:32 - Teknoloji

Güneydoğu ihracatının öncüsü tekstil

2018-12-02 21:47 - Ekonomi

Madencilerin 'ekmek mücadelesi'

2018-12-04 20:02 - Çevre-Hayat

'Genç aktivistler'e Kudüs bilinci aşılanacak

2018-12-06 17:37 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye'nin Gazze'ye umut taşıyan 17. 'İyilik Gemisi' El-Ariş Limanı'na yaklaştı

00:02 - Gündem

Can Holding'e yönelik soruşturmada, Şişecam Yönetim Kurulu eski Başkanı Kırman hakkında adli kontrol kararı

21:06 - Gündem

Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, Türkiye'ye gelecek

16:58 - Gündem

İzmir'de planlı su kesintileri 31 Ekim'e kadar sürecek

16:47 - Gündem

Türkiye ile Güney Afrika Cumhuriyeti arasında İkili Ulusal Komisyon Toplantısı yapıldı

15:23 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, Hamas'ın, enkaz altındaki esirlerin cesetlerini aradığını söyledi

01:32 - Dünya

Trump, CIA'ye, Venezuela topraklarında operasyon düzenleme yetkisi verdiğini doğruladı

01:12 - Dünya

Trump, ABD ile Çin'in ticaret savaşında olduğunu söyledi

00:57 - Dünya

Piaggio Aerospace, Türkiye'deki ilk P.180 Avanti EVO siparişini aldı

00:13 - Ekonomi

Türkiye'nin Gazze'ye umut taşıyan 17. 'İyilik Gemisi' El-Ariş Limanı'na yaklaştı

00:02 - Gündem