?>

Antalya Diplomasi Forumu Vakfı kuruluyor

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Antalya Diplomasi Forumu'nun, bir kanunla vakıf hüviyeti altında süreklilik arz etmesi ve kurumsal yapıya kavuşması Türkiye'nin de insanlığın da bir kazanımı olarak tarihe geçecek." dedi.

Siyaset - 3 yıl önce

TBMM

Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin iktidara gelişinin 20. yılını kutlayarak, bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde büyük hizmetleri hayata geçiren AK Parti kadrolarına teşekkür etti.

AK Parti milletvekillerinin hazırladığı Antalya Diplomasi Forumu Vakfı Kanunu Teklifi'ni Meclis Başkanlığına sunduklarına işaret eden Akbaşoğlu, "Türkiye'nin proaktif dış politikasıyla insanlığın içinde bulunduğu krizlerin, tahıl ve enerji krizinin aşılmasıyla ilgili önemli adımlara tanık olduk. Daha dün Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini, grup toplantımızda bütün insanlık TBMM çatısı altından duydu. Tam böyle bir aşamada Antalya Diplomasi Forumu Vakfı Kanunu Teklifi'miz çok önem arz ediyor." diye konuştu.

Akbaşoğlu, teklifle, Antalya Diplomasi Forumu'nun, Maarif Vakfı ve Yunus Emre Vakfı gibi kurumsal kimliğe dönüştürüleceğini ve süreklilik arz edeceğini ifade ederek, düzenlemeyle, hükümet dışı örgütlenmeler kapsamında Türkiye'nin tezlerinin, bölgesel ve küresel anlamda insanlığa ulaştırılmasının zemininin oluşturulacağını belirtti.

Antalya Diplomasi Forumu Vakfı'nın kurulacağını kaydeden Akbaşoğlu, "Antalya Diplomasi Forumu Vakfı Kanunu Teklifi'ni, insanlığın ve Türkiye'nin önünü açacak önemli bir adım olarak görüyoruz. Bu vakıf, özgün yapısı ile bütün insanlığın geleceğine ilişkin çok önemli fonksiyonlar icra edecek." dedi.

Antalya Diplomasi Forumu'nun, uluslararası ilişkilerin gündeminde yer alan küresel ve bölgesel meselelere yönelik özgür, barışçıl ve kapsayıcı bir diyalog ortamını sağlamayı amaçladığını kaydeden Akbaşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu forum, Türk dış politikasının fikri ve akademik zenginliğine katkıda bulunduğu gibi bölgesel ve küresel anlamda bütün katılımcıların, ilgili ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının, dışişleri bakanlarının hem kendilerine katkı hem de onların katkısıyla büyük bir zenginliğe ulaşma platformu olarak karşımıza çıkıyor. Son olarak Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanlarının bir araya getirildiği bir forum olması ve tahıl krizinin aşılması noktasındaki Türkiye'nin, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın arabuluculuğuyla ilgili fonksiyonlarını yakın bir kazanım olarak hatırlamamız gerekir. Bu forumun, bir kanunla vakıf hüviyeti altında süreklilik arz etmesi ve kurumsal yapıya kavuşması Türkiye'nin de insanlığın da bir kazanımı olarak tarihe geçecek. Antalya Diplomasi Forumu Vakfı'mız, Davos'tan da öte bütün insanlığın gözlerini, kulaklarını Türkiye'ye, Antalya'ya yönelttiği bir fonksiyon icra edecek. 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesi kapsamında bölgesinde ve dünyada barışın egemenliğini sağlamaya dönük bir fonksiyon icra eden Türkiye Cumhuriyeti'nin çok önemli bir kazanımını hep beraber yasalaştırmış olacağız."

Başörtüsüne anayasal güvence

Akbaşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AK Parti heyetinin, başörtüsüne anayasal güvence konusunda siyasi partilerin Meclis gruplarını ziyaretine ilişkin soruya şöyle karşılık verdi:

"Bunu kökünden çözümlemek için 'Samimi bir yaklaşım içerisindeyseniz, takiyeci bir yaklaşım içinde değilseniz, bahsettiğiniz gibi kökünden çözme meselesi ancak nitelikli çoğunluğu da gerektiren anayasal değişikliği gerektirir. Gelin, 'başı örtülü', 'başı açık' ayrımı yapmadan, 85 milyon insanımızın tamamının temel hak ve özgürlüklerini teminat altına alan anayasa değişikliği yapalım.' şeklinde teklifte bulunduk. Bu kapsamda Meclis çatısı altında grubu bulunan siyasi partilere ziyaretlerde bulunuldu. AK Parti heyeti, siyasi parti gruplarının temsilcileriyle durumu müzakere etti. Bu konu beraberce, süreç içinde partilerin yetkilileriyle heyetimizce görüşülmek suretiyle bir metne dönüştürülecek ve bu metin yüce Meclis'in huzuruna gelecek. Bu görüşmeler, ilgili, yetkili kurullarla mutlaka tekrar müzakere edilecek ve görüşülecek."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Kazanmamız gereken bir maçtı, galibiyet için mutluyum'

2022-10-31 23:59 - Spor

Almanya enerji fiyatlarına üst sınır getiriyor

2022-11-02 23:55 - Dünya

Şişecam'dan 9 ayda 5 milyar TL yatırım

2022-11-01 11:52 - Ekonomi

Trabzon'a özgü 'zerdava' ve 'Tonya finosu' ırklarının gen haritası çıkarılı

2022-11-03 13:59 - Çevre-Hayat

Mersin'de dalgıçlardan su altında Cumhuriyet Bayramı kutlaması

2022-10-29 16:49 - Çevre-Hayat

Mustafa V. Koç Spor Ödülü’nün sahibi “Adım Adım Oluşumu” oldu

2022-11-02 11:57 - Spor

Kocaeli'nin ilk milli cimnastikçileri Balkan Oyunları'nda madalya kovalayacak

2022-11-02 13:05 - Spor

Brezilya'da Bolsonaro'nun seçim yenilgisinin ardından kamyoncular yolları kapattı

2022-11-01 08:53 - Dünya

Bakan Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov ve Altyapı Bakanı Kubrakov'la görüştü

2022-11-01 09:52 - Gündem

Pakistan ordusundan eski Başbakan İmran Han'a "komplo ve ihanet" tepkisi

2022-10-28 00:03 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile telefonda görüştü

17:37 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecine katkı veren herkes ismini tarihe yazdıracak

15:42 - Siyaset

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, CHP'den istifa ettiğini açıkladı

13:08 - Siyaset

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP'den istifa ettiğini açıkladı

12:42 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Katarlı mevkidaşı Al Sani ile Doha'da bir araya geldi

21:03 - Siyaset

Günün Manşetleri

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan şüphelilerden 6'sı tutuklandı

20:02 - Gündem

Sındırgı'da hasar tespit çalışmaları sürüyor

19:58 - Gündem

Eyüpspor'un milli kalecisi Berke Özer, Lille'e transfer oldu

19:53 - Spor

İsrail basınına göre, ABD Başkanı Trump gelecek ay Tel Aviv'i ziyaret edebilir

19:32 - Dünya

ABD ile F-35 anlaşmasındaki pürüzler, İsviçre'yi alternatif seçeneklere yönlendiriyor

19:28 - Dünya