Antalya'daki Ekşili Göleti son yağışlarla yeniden canlandı

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde bulunan Ekşili Göleti'nin, son yağışlarla seviyesinin yükselmesi bölge halkının ve çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Gündem - 3 ay önce

Mahallede tarımsal sulamada kullanılan ve sportif balıkçılık için de tercih edilen Ekşili Göleti'nde geçen yıl dron ile çekilen kurak görüntüleriyle bu yıl kaydedilen doluluk görüntüleri arasındaki fark dikkati çekti.
Bilinçsiz tarımsal sulama ve kuraklık nedeniyle kuruyan göletin dolması sevinçle karşılandı.
Ekşili Mahallesi Muhtarı İbrahim Aldemir, geçen yıl ve önceki yıllarda mahallede ciddi kuraklık yaşandığını söyledi.
Göletin mahalle sakinleri tarafından tarımsal sulamada kullanıldığını belirten Aldemir, "Geçen yıl ve daha önceki yıllar mahallemizde büyük derecede kuraklık oldu. Ekşili Göleti hem yöre halkının tarımsal sulamada kullandığı hem de diğer illerden gelen vatandaşların sportif balıkçılık yaptığı bir yer. Geçen yıl vatandaşımıza suyu yeterince veremedik." dedi.
Aldemir, özellikle ocak ve şubat aylarındaki yağışların, hem gölü hem bölgedeki canlıları rahatlattığını kaydetti.
Bu yıl yağışların yüzleri güldürdüğüne işaret eden Aldemir, "Rabb'ime şükürler olsun bu yıl çok iyi bir yağış oldu. Gölümüz 5 yıldan sonra en yüksek seviyeyi gördü ve doldu. Bu yıl çiftçilerimizin ekeceği mahsulde bir kısıtlama yapmayacağız. Her şeyi ekecek ve dikebilecekler." diye konuştu.
Aldemir, su seviyesindeki yükselişin mahallede hem üreticiyi hem de yerel yöneticileri rahatlattığını ifade etti.
Aldemir, göletin 1990 yılında yapımına başlanıp 1992 yılında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Özel İdare'nin katkılarıyla tamamlandığını hatırlattı.
Göletin ilk yıllarda daha geniş bir tarım alanına hizmet verdiğini belirten Aldemir, yıllar içinde büyüyen kaçaklar ve vahşi sulama nedeniyle su kayıplarının arttığını kaydetti.
Devlet Su İşleri ekiplerinin sahada teknik inceleme, havzada toprak analizi yaparak kaçak noktalarını tespit ettiğini vurgulayan Aldemir, haziran ayında proje çalışmalarının başlatılmasının planlandığını söyledi.
Ekşili Mahallesi'nde çiftçilik ve hayvancılığın yaygın olduğunu ifade eden Aldemir, mısır, yonca ve sebze üretiminin öne çıktığını, mahallede ata tohumu domates, biber ve patlıcan üretiminin de sürdürüldüğünü anlattı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Uzmanından uyarı: Stres kansere yol açarken, motivasyon hastalığın tedavisini kolaylaştırıyor

2026-05-01 13:22 - Sağlık

Türk Kardiyoloji Derneği kalp yetersizliğine futbol metaforuyla dikkati çekti

2026-04-28 17:53 - Sağlık

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 87'ye yükseldi

2026-04-30 19:02 - Çevre - Seyahat

ASELSAN yeni logo ve mottosuyla küresel marka imajını güçlendirecek

2026-05-02 13:33 - Teknoloji

Yaz Aylarının Vazgeçilmezi: Erkek Keten Pantolon ve Takım Elbise Rehberi

2026-04-29 15:32 - İnsan-Hayat

Türkiye Diyanet Vakfı, 85 ülkede milyonlarca ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştıracak

2026-04-30 11:56 - İslam-Hayat - Safer 1448

Türk Kızılayın bu yılki vekaletle kurban kesim fiyatı belli oldu

2026-04-30 13:57 - İslam-Hayat - Safer 1448

Afyonkarahisar klasik müzik ve caz festivalleriyle öne çıkıyor

2026-04-30 13:02 - Magazin

Peygamber Sevdalıları Vakfının Mevlid-i Nebi etkinliği İstanbul'da yapıldı

2026-04-26 17:58 - İslam-Hayat - Safer 1448

Şehir Gündemini Yakından İzlemek Neden Fark Yaratır

2026-04-28 16:02 - İnsan-Hayat

İlgili Haberler

Bosna Hersek'ten yola çıkan "Filistin Konvoyu" Habur Sınır Kapısı'na ulaştı

21:03 - Gündem

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Gündem

COP31 Danışma Kurulu, Bakan Kurum başkanlığında toplandı

19:38 - Gündem

Bosphorus Diplomasi Forumu'nda "Yapay Zeka ve Ekonomi Arasındaki Asimetrik İlerleyiş"

19:22 - Gündem

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

18:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Bosna Hersek'ten yola çıkan "Filistin Konvoyu" Habur Sınır Kapısı'na ulaştı

21:03 - Gündem

Suudi Arabistan Kralı Selman, Türkiye ve Pakistan'la imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması�

20:57 - Dünya

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Gündem

Rusya'nın federal bütçe açığı yaklaşık 79 milyar dolara çıktı

19:53 - Ekonomi

İran: Hürmüz Boğazı'nın açılması, ABD'nin tutumunu değiştirmesine ve şartlarımızı kabul et

19:47 - Dünya