Antalya'da kanseri yenen Aynişan öğretmen öğrencilerine kavuştu

Antalya'da, meme kanserini erken teşhis ve tedaviyle yenmeyi başaran kimya öğretmeni Aynişan Çoban, çok sevdiği öğrencilerine ve meslektaşlarına kavuştu.

Çevre-Hayat - 1 yıl önce

Antalya
Konyaaltı Bahtılı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapan 50 yaşındaki Çoban'a 8 Ağustos 2024'te üçüncü evre meme kanseri teşhisi konuldu.
Her yıl rutin yaptırdığı kontroller sayesinde hastalığı erken teşhis edilen Çoban, 8 kür kemoterapi ve ışın tedavisi aldı, ameliyat oldu.
????
İki çocuk annesi Çoban, eşinin ve sevdiklerinin de desteğiyle kanseri yenmeyi başardı. Doktoru, mesleğine dönebileceğini söyleyince okuluna koşan Aynişan öğretmene meslektaşları ve öğrencileri sürpriz hazırladı.

Evlerinde pasta, börek yaparak sabah erken saatte okula giden meslektaşları, "Kim ya bu kimyacı", "Yeni gelmedim geri geldim", "Başımızın tacı", "Neşen sonsuz olsun" gibi yazıların yer aldığı çok sayıda pankart hazırladı, öğretmenler odasını balonlarla süsledi.
Derse gireceği sınıfın koridorunda toplanan öğretmen ve öğrencileri, ellerinde balonlar, pankartlarla müzik eşliğinde Çoban'ı karşıladı. Karşısında sevdiklerini görünce şaşıran ve sarılarak mutluluk gözyaşları akan Çoban'ın meslektaşları da sevinç gözyaşı döktü.

"Kanserim' diye gözünde büyütmesinler"

Aynişan Çoban, 25 yıllık meslek hayatında unutamayacağı bir anı yaşadığını söyledi.
Hastalığı boyunca okuldaki arkadaşlarının desteğini gördüğünü anlatan Çoban, daha izni olmasına rağmen dayanamayıp okuluna döndüğünü ifade etti.

Öğretmenliğin kutsal meslek olduğunu belirten Çoban, "Okula girdim, koridoru döndüm ve o manzarayla karşılaştım. Şaşırdım, güzel gözlerle bakıyorlardı, gerçekten çok duygusaldı, çok özel hissettim. Hepsinin elinde notlar var, o anda hepsine sarılmak istedim. Hepimizin gözyaşları aktı. Çok farklı duygular hissettim." diye konuştu.
Çoban, kanseri normal bir hastalık gibi kabul ederek, saçları dökülünce de takı, fular ve bandanalar bağlayarak kendini motive etmeye çalıştığını dile getirdi.
Kaşları dökülünce kalemle boyadığını anlatan Çoban, "Aynaya baktığınızda solgunluk görürseniz motivasyonunuz azalıyor. Onun için hep güçlü görünmeye çalıştım. Eşim çok büyük destek oldu. Meslektaşlarım, sevdiklerim sürekli aradı. Ağrılarım çok arttığında 'Az kaldı geçecek' diyordum." ifadelerini kullandı.
Çoban, kanserle mücadele ederken çok sevdiği mesleğine döneceği günü hayal ettiğini, tedavisi bittiği an okuluna geldiğini kaydetti.
Kanser hastalarına da önerilerde bulunan Çoban, şöyle konuştu:
"Kanseri gözlerinde büyütmesinler. Nasıl boğazımız ağrıyorsa bu da bir hastalık. Sadece tedavi süreci uzun. Küçük küçük motivasyon nedenleri bulmaya çalışsınlar. İnsanlar aramaktan korkmasınlar, 'ne düşünür, rahatsız mı ederim' demesinler. Konuşmak istemiyorsa söyler zaten. Yılmasınlar, mutlaka başarabilirler."

"Kimya dersini Aynişan öğretmenim sevdirmişti"

Meslektaşlarından Çiğdem Kandemir de Çoban'ın bu sene okula başlayacağını hiç tahmin etmediklerini, geleceğini bir gün öncesinden öğrendiklerini söyledi.
Hızlıca koordine olup, hazırlık yaptıklarını belirten Kandemir, "Mutlu olsun istedik ama hepimiz çok duygulandık." dedi.
Öğrencilerinden 10. sınıfta okuyan Lütfi Arda Atar ise öğretmeni kanser olduğunu duyunca üzüldüğünü ifade etti. Tekrar göreve dönünce mutlu olduğunu vurgulayan Atar, "Kimya dersini Aynişan öğretmenim sevdirmişti. Hocamızı çok seviyorduk, dersine kesin katılırdık. Tekrar gelince epey şaşırdım ama çok mutlu oldum." diye konuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Moskova Borsası, Bitcoin endeksini yayınlamaya başlayacak

2025-06-09 14:18 - Ekonomi

Bolu Gölcük Tabiat Parkı, bayram tatilinin son gününde misafirlerini ağırladı

2025-06-09 15:52 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türk Kızılayın 157. kuruluş yıl dönümünü kutladı

2025-06-11 13:13 - Siyaset

Enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de

2025-06-13 16:13 - Siyaset

Bohem Tarzını Televizyon Ünitenize Taşımanın Yolları

2025-06-12 14:28 - İnsan-Hayat

Trump, hem Rusya hem de Ukrayna'dan dolayı "hayal kırıklığı" yaşadığını söyledi

2025-06-12 20:42 - Dünya

Edirne Çömlekköy Barajı'nda çalışmalar sürüyor

2025-06-11 21:03 - Çevre-Hayat

MEB'den LGS adaylarına sınava ilişkin tavsiyeler

2025-06-10 15:18 - Eğitim

Ortaokul öğrencisi Beren Naz, ürettiği mumların gelirini kanser ve SMA hastalarına bağışlıyor

2025-06-09 11:58 - Çevre-Hayat

İran’ın güneyindeki bir iskelede çıkan yangında 10’dan fazla tekne yandı

2025-06-12 13:57 - Dünya

İlgili Haberler

Medeniyetler şehrinin bunaltan sıcaklarında 'dam palas' keyfi yaşanıyor

12:13 - Çevre-Hayat

Palamut tezgahlara gelmeye başladı, bilim insanlarından 'sürdürülebilirlik' uyarısı

12:07 - Çevre-Hayat

Malazgirt Zaferi etkinliklerinin ilk gününde 3 bini aşkın kişi ok atmayı deneyimledi

11:47 - Çevre-Hayat

Kars'ta 57 yıl önce ağaçlandırılan tren istasyonu, yeşil dokusuyla dikkati çekiyor

00:32 - Çevre-Hayat

Antalya'da yüksek nem ve sıcaktan bunalanlar sahilleri doldurdu

15:18 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD Hazine Bakanlığı: Suriye, "teröre destek veren ülkeler" listesinden çıkarıldı

21:28 - Dünya

Türkiye tarımsal hasılada dünyada 7'nci, Avrupa'da birinci sırada

21:07 - Ekonomi

Takip ve Değerlendirme Kurulunun ilk toplantısında 4 alt komisyon kurulması kararlaştırıldı

20:32 - Gündem

Netanyahu, İran'ın, oğullarından birine suikast girişiminde bulunduğunu iddia etti

20:28 - Dünya

İsrail ordusu, Gazze'de su arıtma tesisine saldırarak çok sayıda Filistinliyi tahliyeye zorladı

20:07 - Dünya