?>

Anneler ihtiyaç sahibi genç kızlar için gelinliklerini bağışladı

Sandıklarından çıkardıkları gelinlik ve abiyeleri bir araya getiren öğrenci anneleri ihtiyaç sahibi genç kızlar için gelinliklerini bağışladı.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Balikesir

Balıkesir'in merkez Altıeylül ilçesine bağlı kırsal Gökköy Mahallesi'nde bir grup kadın, sandıklarında sakladıkları gelinliklerini, ihtiyacı olup da alamayan genç kızların "hayalleri gerçekleşsin" diye Anneler Derneği Balıkesir Şubesi'ne bağışladı.

Gökköy İlkokulunun velileri, "Senin Sandığındaki, Başkasının Hayali" adıyla bir proje başlatarak, hayatlarının en mutlu günü olan düğünlerinde giydikleri gelinlikleri ve abiyeleri topladı.

Maddi imkanı olmayan genç kızların mutluluklarının yarım kalmaması için gelinlik, nişanlık ve abiyelerini okula getiren kadınlar, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için de sünnet giysilerinden oluşan yaklaşık 20 kıyafeti toplayarak, derneğe teslim etti.

Okulun ana sınıfı öğretmeni ve projenin mimarı Ceyda Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyi Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) çerçevesinde oluşturduklarını söyledi.

Çalışmaya velilerin büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Toprak, şu ifadeleri kullandı:

"Yıllarca sakladıkları, en güzel günlerinin hediyesi olan gelinlikleri, abiyeleri getirdiler. Ben de küçük bir araştırma yaptım. Anneler Derneğinin bu tip kıyafetleri alıp ihtiyaç sahiplerine ücretsiz götürdüğünü öğrendim ve oraya bağışlamaya karar verdik. Velilerimiz böylelikle hiç tanımadıkları insanlara yardım edecek, çocuklar da yardımlaşmayı pekiştirmiş olacak. Bu konuda bana destek veren okul müdürüme ve velilerime teşekkür ediyorum."

"Çocuklarımıza rol model de oluyoruz"

Velilerden Hilal Kır da gelinliğinin evde durması yerine böyle anlamlı bir proje ile ihtiyaç sahibine gittiği için son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

Projeyi duyunca çok heyecanlandığını anlatan Kır, "Bu tür davranışlarla çocuklarımıza rol model de oluyoruz." dedi

Anneler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zekiye Seferbey ise bu gelinlik ve abiyelerin kendileri için çok kıymetli olduğunu belirtti.

Bazı genç kızların, maddi imkansızlıklar nedeniyle gelinlik giymeden gelin olduğuna dikkati çeken Seferbey, şöyle konuştu:

"Kendilerine bunları verdiğimizde çok mutlu oluyorlar. Kına elbisesi istediklerinde abiyeleri veriyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Bize yapılan bağışlar bizde çok kalmıyor, hemen veriliyor. Temiz olmak kaydıyla her şeye açık bir derneğiz. Çamaşır, ayakkabı, halı, kilimde de öyle. Lütfen bağışlayacağınız yorgan, battaniye leke içinde olmasın. Yıkansın ve temiz bir şekilde getirilsin. Bu, abiye ve gelinlikte de aynı şekilde. Bu, insana saygı duymaktır. İnsana saygı duymak, vatanına, milletine saygı duymaktır."

Seferbey, Ceyda Toprak ve veliler ile projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere'de İşçi Partisi lideri Corbyn, görevini bırakacağını duyurdu

2019-12-13 10:27 - Dünya

Türk Kızılaydan Suriye'ye insani yardım

2019-12-12 23:22 - Dünya

DSP Genel Başkanı Aksakal: Kişiliğimizi, kimliğimizi ve asaletimizi korumak zorundayız

2019-12-15 18:32 - Siyaset

Uzakrota Travel Summit

2019-12-13 15:59 - Genel

Yerli ve milli 5G sistemlerinin demoları tanıtıldı

2019-12-12 19:37 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İntikam alma hissi ile girişilen bir saldırı ile karşı karşıyayız

2019-12-12 23:57 - Gündem

Ticaret Bakanı Pekcan: Eximbank'ın döviz kredilerinde 100 baz puana varan yeni indirimlere gidi

2019-12-16 14:12 - Ekonomi

Ceren Özdemir'in katil zanlısı hakkında iki ayrı iddianame

2019-12-13 19:37 - Gündem

Engelleri yüzerek aştı

2019-12-15 16:12 - Spor

Beyaz eşya sektörünün cirosu yüzde 13,7 arttı

2019-12-15 16:29 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bayburt'ta ormanlık alanlar sonbahar renklerine büründü

15:17 - Çevre-Hayat

Doğuştan göğüs kemiği bulunmayan Eylül bebeğe kıkırdak dokusundan "iman tahtası" yapıldı

13:18 - Çevre-Hayat

Artvin'deki Borçka Karagöl Tabiat Parkı sonbahar renklerine büründü

12:17 - Çevre-Hayat

Karabüklü saat tamircisi yarım asırdır saatleri ayarlıyor

10:52 - Çevre-Hayat

Engelsiz yaşam merkezinde eğitim alan özel bireyler, sosyalleşip iş hayatına kapı aralıyor

14:32 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Trump'tan Putin ve Zelenskiy'e "artık anlaşma yapmanın zamanı geldi" çağrısı

01:03 - Dünya

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne Abdulkadir Çay atandı

00:27 - Gündem

Trump, Çin ile iki taraf için de iyi bir anlaşma yapılabileceğini düşündüğünü söyledi

22:58 - Dünya

Kassam Tugayları, bugün bulunan bir İsrailli esirin cesedini teslim edeceğini duyurdu

22:38 - Dünya

Zelenskiy ile görüşen Trump, Ukrayna'ya Tomahawk füzeleri vermeye yeşil ışık yakmadı

22:23 - Dünya