?>

Ankete göre her 10 İsrailliden 6'sı "Gazze'de masum kimse olmadığını" düşünüyor

İsrail'de yapılan bir ankete göre her 10 İsrailliden 6'sı "Gazze'de masum kimse olmadığını" ve "Gazze'deki Filistinlilerin yaşadığı sıkıntıların ülke basınında daha fazla haberleştirilmesine gerek olmadığını" düşünüyor.

Dünya - 2 ay önce

Kudüs

Haaretz, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin İsraillilerle yapılan bir anketi yayınladı.

????

Kudüs İbrani Üniversitesi'ne bağlı Chord Kamuoyu Merkezi'nin mayıs ayında bin 112 İsrailliyle yaptığı ankete göre, İsraillilerin yüzde 64'ü "Gazze'de masum kimse yok" ifadesine katıldığını belirtti. Bu oranın, İsrail'de mevcut hükümet koalisyonuna oy veren partilerin seçmenleri arasında yüzde 84'e çıktığı aktarıldı.

Ankete katılan İsraillilerin yüzde 64'ü "Gazze'deki Filistinlilerin yaşadığı dramın ülke basınında yeterince gösterildiğini ve daha fazlasına ihtiyaç olmadığı" fikrini savundu.

Ankete katılan İsraillilerin yüzde 69'u yabancı basının Gazze'deki olayları "Filistinlilerin lehine sunduğu" görüşüne yer verdi.

Uluslararası basın ve araştırma kuruluşları, İsrail'de ana akım medyayı Gazze'deki insanlık felaketine karartma uygulamakla eleştiriyor.

İsrail'de özellikle Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin koalisyon ortakları ve özellikle aşırı sağcı unsurları, "Gazze'de masum kimsenin bulunmadığı" söylemine sıkça başvuruyor. Bunun yanı sıra, muhalefetteki sağ figürlerin de benzer söylemi dile getirdiği dikkati çekiyor.

Buna karşın, İsrail, ana akım medyası İsrail ordusunun açıklamaları ile Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirleri öne çıkarıyor. Gazze'deki insanlık felaketine ilişkin manzaralara İsrail televizyonlarında rastlamak pek mümkün değil.

İsrail'de insan hakları örgütleri, ülkedeki sağ ve aşırı sağ izleyicilerin tercihi Kanal14 televizyonunda, yüzlerce defa "soykırım çağrısı" yapan ve savaş suçlarını teşvik eden açıklamalar yer aldığı gerekçesiyle kanal aleyhine İsrail Yüksek Mahkemesi'ne başvuru yapmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Doğa harikası Muradiye Şelalesi'nde bayram yoğunluğu

2025-06-08 13:18 - Çevre-Hayat

ABD'de enflasyon mayısta beklentilerin altında arttı

2025-06-11 15:43 - Ekonomi

Giresun'da kaçtıktan sonra denize atlayan kurbanlık, balıkçı kulübesinde yakalandı

2025-06-05 16:33 - Çevre-Hayat

Kars'ta yıldırım isabet eden çoban yaralandı

2025-06-04 18:48 - Asayiş

Hacılar yurda dönüyor

2025-06-11 16:08 - İslam-Hayat - Safer 1447

Avustralya, 2026 FIFA Dünya Kupası ‘biletini’ aldı

2025-06-10 23:48 - Spor

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

2025-06-10 10:41 - Genel

Bakan Bayraktar: Türkiye için tarih yazmaya devam ediyoruz

2025-06-11 14:23 - Ekonomi

ABD, gelecek yılın savunma bütçesinde Ukrayna'ya yardımları azaltacak

2025-06-11 13:08 - Dünya

IMF, Suriye'deki ekonomik ve finansal şartları değerlendirdi

2025-06-10 19:38 - Dünya

İlgili Haberler

Afrika'nın petrol zengini ülkesi Angola'da akaryakıt fiyatlarındaki artış krize yol açtı

11:18 - Dünya

İsrail'in Gazze'de ev ve çadırları hedef alan saldırılarında 12 Filistinli hayatını kaybet

10:57 - Dünya

Ukrayna: Rus ordusu 72 İHA ile saldırı düzenledi

10:42 - Dünya

Gazze'de görev yapan ABD'li eski subay, yardım dağıtımlarını Açlık Oyunları romanına benzetti

08:47 - Dünya

ABD Başkanı Trump, karşılıklı tarife oranlarında değişikliğe gitti

03:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Türkiye'nin 6 aylık ihracatının yarısı 7 gümrük noktasından gerçekleştirildi

11:22 - Ekonomi

Afrika'nın petrol zengini ülkesi Angola'da akaryakıt fiyatlarındaki artış krize yol açtı

11:18 - Dünya

İsrail'in Gazze'de ev ve çadırları hedef alan saldırılarında 12 Filistinli hayatını kaybet

10:57 - Dünya

Emine Erdoğan'dan Dünya Emzirme Haftası paylaşımı

10:48 - Gündem

Ukrayna: Rus ordusu 72 İHA ile saldırı düzenledi

10:42 - Dünya