Ankaralı turşucular yağmur duasına çıktı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde turşu üreticileri, yeterli yağış alamayan tarım arazileri için yağmur duası yaptı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

ANKARA

Ankara'nın Çubuk ilçesindeki turşu üreticileri, yeterli yağış alamayan tarım arazileri için yağmur duası yaptı.
İlçenin Aşağı Çavundur Mahallesi'ndeki turşu üreticileri, Çubuk Çayı Vadisi'nde bulunan Karaköprü mevkisinde kılınan namaz ve okunan duaların ardından yağmur duası yaptı.
İlçe Müftüsü Muharrem Genç'in yaptırdığı yağmur duasına gelen çok sayıda cemaate, dua sonrası kesilen kurbanların etlerinden yapılan homaça yemeği, bulgur pilavı ve ayran ikram edildi.
Mahalle Muhtarı Abdullah Esre, mahallelerinin geçim kaynağının salatalık yetiştiriciliği ve turşu üreticiliği olduğunu belirterek, bu yıl yağmurun yağmadığı için ürün almakta zorlanacaklarını söyledi.
Bahçelerini besleyen Çubuk 2 Barajı’nda suyun azaldığını, Çubuk Çayı’nın ise kuruduğunu dile getiren Esre, bu nedenle gelenek haline getirdikleri yağmur duasını bu yılda gerçekleştirdiklerini aktardı.

"Bu yıl hiç yağmur yağmadı desek yeridir"

Esre, yağmurun önemine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz yağmur yağdığı zaman şükrüne, yağmadığı zaman ise yağmur yağması için talebine çıkıyoruz. Bu yılda 3 büyükbaş hayvanımızı bir gün önce kurban ettik. Kestiğimiz kurbanların etinden de imece usulüyle yemekler pişirdik ve buraya gelen misafirlerimize ikram ediyoruz. Bu yıl hiç yağmur yağmadı desek yeridir. Kuyularımızda su kalmadı, barajımız boşaldı, Çubuk Çayı kurudu. Bu nedenle Cenabı Allah’a ellerimizi açtık yağmur yağması için dua ediyoruz."
Mahalle sakinlerinden Hacı Mustafa Şanal da kış aylarının kurak geçtiğini ve bölgeye yaklaşık 2 aydır yağmur yağmadığını ifade ederek, "Eskiden köy halkı birlikte tepeye çıkıp dua ederdik. Namazlar kılındıktan sonra kesilen kurbanların etlerinden pişirilen yemekler köy halkına ikram edilirdi ve çok güzel yağmur da yağardı. İnşallah bugün de yağacak. Çünkü çok yağmura ihtiyacımız var." diye konuştu.
Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da yağmur ve şükür duasını eda etmek için bir araya geldiklerini ifade ederek, "Yağmur yağması ve turşuluk ürünlerin rekoltelerinin yüksek olması için dua ettik." ifadesini kullandı.

Muhabir: Hüseyin Yiğiner

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ÖZET İZLE: Juventus 2-1 Monaco| Juve finalde... Şampiyonlar ligi maçı geniş özeti ve golleri izle

2017-05-10 13:22 - Spor

Dick Advocaat: 4 eksik futbolcu olunca bu takım oynayamıyor

2017-05-14 02:16 - Spor

Sayıştay Başkanına soruldu: İşe alımlarda torpil baskısı alıyor musunuz? İşte cevabı...

2017-05-09 00:22 - Genel

Kenan Sofuoğlu İtalya'da piste çıkıyor

2017-05-12 14:19 - Spor

Karşı şeritten fırlayan ticari taksi Özel Halk Otobüsüne çarptı

2017-05-10 14:57 - Asayiş

FETÖ' üyesi 28 mahrem imamı tutuklandı

2017-05-09 12:47 - Asayiş

MİLGEM'in 1 milyar dolarlık ihracat yolculuğu

2017-05-11 14:50 - Genel

Avrupa'ya Fransa dopingi

2017-05-08 16:39 - Ekonomi

İran yönetiminde 'çift başlılık' sorunu

2017-05-10 19:17 - Dünya

Ressam Eşref Armağan metro kullandı

2017-05-10 19:27 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Bakan Çiftçi: Devlet olarak, teknolojiyi yalanı büyütmek için kullananları engelleyecek, hakikatin s

14:33 - Gündem

Yurdun bazı kesimleri için fırtına ve kuvvetli sağanak uyarısı

14:27 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları'nın açıklamalarına tep

14:23 - Gündem

Şanlıurfa'da termometreler 47 dereceyi gösterdi

14:18 - Gündem

Bakan Göktaş: Huzurun olduğu bir Türkiye'yi el birliğiyle inşa etmeye devam etmek istiyoruz

14:08 - Gündem

Günün Manşetleri

IEA: Küresel petrol arzı temmuzda günlük 2,4 milyon varil arttı

14:37 - Ekonomi

Bakan Çiftçi: Devlet olarak, teknolojiyi yalanı büyütmek için kullananları engelleyecek, hakikatin s

14:33 - Gündem

Yurdun bazı kesimleri için fırtına ve kuvvetli sağanak uyarısı

14:27 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları'nın açıklamalarına tep

14:23 - Gündem

Şanlıurfa'da termometreler 47 dereceyi gösterdi

14:18 - Gündem