?>

Ankara Üniversitesi parfüm üretecek

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünüvar, "Bitkileri parfüm veya kozmetik haline getirmede eksik kalıyoruz. Artık biz de bu gibi çalışmaları bilimsel çerçevede yapıp üretme hedefindeyiz." dedi.

Gündem - 5 yıl önce

Ankara

Ankara Üniversitesi () Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye'nin endemik bitkisini parfüm veya kozmetik haline getirmede eksik kaldığını belirterek, "Artık biz de bu gibi çalışmaları bilimsel çerçevede yapıp üretme hedefindeyiz." ifadesini kullandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Rektör Ünüvar, bağcılık, gıda ve tıbbi-aromatik bitkiler alanında eğitim veren Kalecik Meslek Yüksekokulu (MYO) ile elektrik elektronik alanında faaliyet gösteren Elmadağ MYO'yu ziyaret etti.

Ünüvar, burada yaptığı değerlendirmede, MYO'ların genellikle bağlı bulundukları ilçenin hayatına canlılık kattığını belirterek, faaliyetleriyle önce kentine, sonra Türkiye'ye, ardından da dünyaya tanıtılması gerektiğine işaret etti.

Üniversitelerin eğitim, araştırma ve topluma hizmet fonksiyonlarına bakıldığında MYO'ların topluma hizmet adına ön plana çıktığına dikkati çeken Ünüvar, şunları kaydetti:

"MYO'lar, bulundukları bölgelere göre tematik yapılara sahiptir. Kalecik de bu anlamda kendini göstermektedir, özellikle tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda dikkati çekmektedir. Bu temaya uygun çalışmaları daha güçlü hale getireceğiz. Kalecik, tıbbi ve aromatik bitkilerle bir marka olabilecek, bunu da aynı zamanda yüksek teknolojiyle sağlayacak. Örneğin Türkiye'nin çok sayıda endemik bitkisi var. Bu bitkileri parfüm veya kozmetik haline getirmede eksik kalıyoruz. Yabancı ülkelere bakıyorsunuz, parfümde, kozmetikte hammaddeyi alıp yüksek teknolojiyle işliyor ve sonuçta ciddi gelirler elde ediyor. Artık biz de bu gibi çalışmaları bilimsel çerçevede yapıp üretme hedefindeyiz. Dünyadaki tematik ilçeler gibi başta Ankara Üniversitesi MYO'larının bulundukları başta olmak üzere ülkemizdeki ilçelerimizi, MYO'larla yüksek konumlara taşımalıyız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Borsa haftayı rekorlarla tamamladı

2021-01-08 21:51 - Ekonomi

Borsa rekor seviyeyi gördü

2021-01-08 16:38 - Ekonomi

İran'da Azerbaycan Türkçesi sözlüğü hazırlanacak

2021-01-06 19:21 - Dünya

Judoda 2021'in ilk buluşması Katar'da

2021-01-07 17:21 - Spor

Diyarbakır'da 258 Mehmetçik Suriye'ye uğurlandı

2021-01-06 23:05 - Gündem

Uzmanından Kovid-19 hastalarına beslenme tavsiyeleri

2021-01-06 13:02 - Genel

Biden'ın görevi devralmasıyla Ürdün'ün bölge meselelerinde daha etkin rol oynaması bekleni

2021-01-06 14:21 - Dünya

2020, 'dünyada en sıcak ikinci yıl' olarak kayıtlara geçti

2021-01-10 01:18 - Dünya

Yüzeyi donan Çıldır Gölü'nde buz pateni keyfi

2021-01-06 18:56 - Çevre-Hayat

CANLI: Devegeçidi Köprüsü hizmete açılıyor

2021-01-09 17:31 - Gündem

İlgili Haberler

Muğla'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

02:08 - Gündem

Tokat'ta 4 büyüklüğünde deprem

01:47 - Gündem

Çanakkale Gelibolu yangını, düzenli bakım yapılan ceviz bahçesini teğet geçti

23:17 - Gündem

Uluslararası fotoğraf yarışmasında AA foto muhabirleri 10 kategoride ödül kazandı

17:38 - Gündem

Zafer Haftası’nda TCG Anadolu gemisiyle Çanakkale’den İstanbul’a yolculuk düzenlenecek

17:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Avusturya’nın Tahran Büyükelçiliği, konsolosluk hizmetlerini ikinci bir duyuruya kadar durdurdu

02:23 - Dünya

Muğla'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

02:08 - Gündem

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook'dan istifa çağrılarına cevap

02:03 - Dünya

Tokat'ta 4 büyüklüğünde deprem

01:47 - Gündem

Fenerbahçe-Benfica maçının ardından

01:08 - Spor