?>

'Ankara Garı saldırısı' davasında tutuklama kararı

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili 36 kişi hakkında açılan davada mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan Suphi̇ Alpfi̇dan'ın tutuklanmasına karar verdi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

ANKARA

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili 36 kişi hakkında açılan davada mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan Suphi̇ Alpfi̇dan'ın tutuklanmasına karar verdi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde sanıkların savunmalarının alınmasına devam ediliyor.

Sanıklardan Suphi Alpfidan savunmasında, Gaziantep'te emlakçılık yaptığını, araba ve arazi alıp sattığını, saldırıyla ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Saldırıda kullanılan araçlardan birinde parmak izinin çıkması üzerine gözaltına alındığını belirten Alpfidan, "Durgun, '30-40 bin lira kadar nakit param, çekim var' dedi ve ev istedi. Eve bakmaya gittik. Bir hafta, 10 gün sonra Ankara'da patlama oldu" dedi.

Halil İbrahim Durgun'u nereden tanıdığı sorulan Alpfidan, muhasebeci olarak bildiği Durgun'un zaman zaman ofisine geldiğini söyledi. Alpfidan, "Durgun'u muhasebeci olarak biliyorum. İş yerlerine gittim, görüştük. Yunus Durmaz, Halil İbrahim Durgun ile ofisime geldi, depo, dükkan falan istediler. Elimizde olanları gösterdik ama olmadı. Hiç ticaretimiz olmadı onlarla. İyi ki olmamış." diye konuştu.

Gaziantep'te polisin düzenlediği operasyon sırasında üzerindeki bombaları patlatarak kendini öldüren "DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri" Yunus Durmaz'ın evinde çıkan ve iddianamede yer verilen dijital belgelerde adının geçtiği iddiasına ilişkin sanık Alpfidan, örgütten para almadığını, belgede geçen "Suphi"nin kendisi olmadığını öne sürdü.

Alpfidan, mağdur-müşteki avukatlarının sorusu üzerine kaçak yollarla Almanya'ya gittiğini, burada kullanmak üzere telefon hattı aldığını, bu hatlardan Türkiye'de tanıdıklarını aradığını, Türkiye'ye dönünce bu hatların kullanılmaz hale geldiğini söyledi.

Terör örgütü mensuplarınca kullanılan başka bir araçta da parmak izinin bulunduğunun hatırlatılarak, "İŞİD'e ait her araca biner misin?" sorusu üzerine Alpfidan, "Hayır, ev, depo istediler. O dönem aracım yoktu, bindim. Yoksa kendi aracımla giderim." diye konuştu.

Savunmasının ardından müşteki avukatları sanığın tutuklanması talebinde bulundu. Mahkeme heyetinin görüşünü sorduğu Cumhuriyet Savcısı İsmail Şafak, mevcut deliller dolayısıyla Alpfidan'ın tutuklanmasını talep etti.

Heyet, Yunus Durmaz'dan elde edilen veriler, Gaziantep'te devam eden başka bir DEAŞ davası kapsamında Alpfidan'ın parmak izine rastlanması ve kaçma şüphesi bulunması sebebiyle Alpfidan'ın tutuklanmasına karar verdi.​

Duruşmada, sanık ifadelerinin alınmasına devam ediliyor.

Muhabir: Serdar Açıl,İsmet Karakaş

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Oğlum her zaman şehit olacağını söylerdi'

2016-11-05 23:12 - Gündem

Liverpool 916 gün sonra zirvede

2016-11-06 22:32 - Spor

Avrupa'da da vekiller tutuklanıyor

2016-11-07 18:17 - Gündem

Sinabung Yanardağı tekrar faaliyete geçti

2016-11-06 14:08 - Dünya

15 Temmuz'da yaşananları dev tabloya yansıttı

2016-11-08 19:22 - Çevre-Hayat

Yasin Börü davası

2016-11-07 20:52 - Gündem

Şanlıurfa emniyeti teyakkuzda

2016-11-05 21:17 - Yerel haber-Şirket Haber

Fenerbahçe deplasmanda güldü

2016-11-06 23:17 - Spor

Barzani ve İbadi bir araya geldi

2016-11-06 01:17 - Dünya

YDÜ Hastanesi’nde yapay Mesane yapıldı

2016-11-10 14:32 - Sağlık

İlgili Haberler

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ünüvar, Kalkınma Yolu Projesi'ni değerlendirdi

13:23 - Gündem

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Savunma Bakanları Toplantısı Ankara'da düzenleniyor

13:18 - Gündem

Terör örgütü DEAŞ'ın gar saldırısının üzerinden 10 yıl geçti

13:13 - Gündem

CİMER'e uluslararası iki ödül

12:18 - Gündem

Kuraklık nedeniyle Kızılırmak'ın debisi son 4 yılın en düşük seviyesine geriledi

12:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ünüvar, Kalkınma Yolu Projesi'ni değerlendirdi

13:23 - Gündem

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Savunma Bakanları Toplantısı Ankara'da düzenleniyor

13:18 - Gündem

Terör örgütü DEAŞ'ın gar saldırısının üzerinden 10 yıl geçti

13:13 - Gündem

Suriye yönetimi ulusal parayı modernize edecek

13:07 - Ekonomi

Kraliyet Şatosu, Varşova'ya gelen turistlerin ilgi odağı oluyor

13:02 - Dünya