Anamas Dağı'nın yükseklerinde kar, eteklerinde sonbahar havası var

Konya'daki Anamas Dağı'nın yüksek kesimlerine kar yağarken eteklerinde sonbahardan kalma günler yaşanıyor.

Gündem - 5 yıl önce

Konya
Konya'nın Beyşehir ilçesini çevreleyen, meşe ve çam ağaçlarının bulunduğu Anamas Dağı, kar yağışı nedeniyle beyaza büründü.
Türkiye'nin en büyük tatlı su havzası olan Beyşehir Gölü'nün çevrelediği dağın eteklerindeyse sonbahardan kalma günler yaşanıyor. Gölün etrafında yürüyüş yapan vatandaşlar, bir yandan kar manzarası izleyip, diğer yandan martılara ekmek atarak güneşli havanın tadını çıkarıyor.
İki mevsimin bir arada yaşandığı Beyşehir'de gün batımında ise "beyaz gelinliğin" kızıla boyanmasıyla oluşan renk cümbüşü görenleri kendisine hayran bırakıyor.
Birçok doğa harikasını içinde barındıran dağda, yer yer iklim koşullarına direnen ağaçların yeşilliği, gün kırmızısı, gök mavisi ve bulutların kapladığı zirvesiyle güzel görüntüler oluşuyor.

"Her iki mevsimi aynı anda yaşamak çok değişik bir duygu"

Bölgeyi gezmeye gelen Rus turist Dimitri Maksimov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göl ve havzasının muhteşem güzellikte olduğunu belirterek "Burası çok güzel. Hem dağdaki kar hem de göldeki güzellikler harika. Her iki mevsimi aynı anda yaşamak çok değişik bir duygu." dedi.
Olga Kuzenova ise Antalya'dan sonra Mersin ve Alanya üzerinden Kapadokya'yı ziyaret ettiklerini belirterek "Antalya'daki tatilimizden sonra burada olmak çok güzel. Hem dağlarında kar var hem de suyu çok güzel. Kısa sürede onlarca kuşu gözlemledim. Bu benim için muhteşem bir deneyim. Buradan gidince birçok arkadaşıma burayı önereceğim." diye konuştu.

"Ege'nin, Akdeniz'in nasıl ki denizi varsa burası da İç Anadolu'nun denizi"

Konya'dan bölgeye sık ziyaretler gerçekleştiren Hüseyin Arı da göl ve çevresinin, Antalya'nın Konyaaltı sahilini aratmadığını belirtti.
Arı, "Antalya'da denize girenler dağlardaki kar manzarasını izliyorsa, burası da aynı. Hatta burada karlı dağları çok daha yakından görme şansları var. Dağlarında kar, ovasında ise bahar var. Ege'nin, Akdeniz'in nasıl ki denizi varsa burası da İç Anadolu'nun denizi. Çok güzel bir sahili var. Herkesin gelip görmesini isterim." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul Havalimanı'ndaki erişilebilir hizmetlerle yolculuk kolaylaştırılıyor

2020-12-03 15:17 - Teknoloji

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile 'Yeni Kısıtlama ve Tedbirler' genelgesi

2020-12-01 04:36 - Genel

Türk diplomat Hüseyin Altınalan mutluluğunu paylaştı: Karabağ Azerbaycan'dır!

2020-12-02 10:01 - Özel Haber

Beşir Derneği Suriyeli engelli sığınmacıya elektrikli motosiklet hediye etti

2020-12-03 18:31 - Çevre-Hayat

Akıncı davası sanıkları cezasız kalmadı: Pilotları yönlendiren eski yarbay Hakan Karakuş

2020-12-01 14:48 - Genel

CSO'nun yeni binasının açılışına sayılı günler kaldı

2020-11-29 15:51 - Genel

Çıldır Gölü'nde masalsı atlı kızak gezintileri başladı

2020-11-30 21:11 - Gündem

Türkiye Hollanda'yı mağlup etti

2020-11-29 23:33 - Spor

Arzum OKKA, Türk kahvesini dünyaya sevdirdi

2020-12-05 14:09 - Genel

“Türkiye Hanehalkı Finansal Algı ve Tutum Araştırması” sonuçları açıklandı

2020-12-04 17:21 - Ekonomi

İlgili Haberler

EGM'den araç plakası uygulamalarına ilişkin açıklama

02:37 - Gündem

Bakan Fidan, TDT Gayriresmi Toplantısı'na ev sahipliği yaptı

19:38 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı heyetini kabul etti

18:28 - Gündem

KKTC'nin güvenliği için adaya F-16 uçaklarının konuşlandırılması değerlendiriliyor

16:33 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile telefonda görüştü

16:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Norveç'in başkenti Oslo'da ABD Büyükelçiliğinde patlama sesi duyuldu

06:17 - Dünya

İran'ın füzeli misillemeleri nedeniyle İsrail'in kuzeyinde sirenler çaldı

05:18 - Dünya

EGM'den araç plakası uygulamalarına ilişkin açıklama

02:37 - Gündem

Ankara'da yanan hurda araçlardan geriye demir yığınları kaldı

02:22 - Asayiş

İran ordusu: Savaşı 6 ay sürdürebilecek kapasiteye sahibiz

02:02 - Dünya