?>

Anadolujet, Bursa’daki 4 seferini iptal etti

Anadolujet firmasının Yenişehir Havalimanı'ndan 4 seferini kaldıracağını açıklamasına tepki gösteren AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, “Anadolujet ve Türk Hava Yolları ile yaptığımız görüşmelerde hep sözler alıyoruz. Ama sözler bir türlü yerine getirilmiyor”

Gündem - 9 yıl önce

Bursa Yenişehir Havalimanı'nda Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile birlikte incelemelerde bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, havayolları firmalarının verdiği sözleri tutmamasına tepki gösterdi. Birkan, “Yenişehir havalimanı benim sivil toplum örgütlüğü ve Baro Başkanlığı dönemimde de gündemdeydi. Çok uzun zamandır biz bu konuda mücadele veriyoruz. Esasen dile getirilen Yenişehir Havalimanı'nın Bursa'dan uzak olduğu konusu yanlış bir algıdır. Dünyanın hemen hemen bütün ülkelerinde havalimanları şehre yarım saat 45 dakika uzaklıktadır. Eğer değilse de bu mesafelere çıkarılıyor. Burada maalesef biz bu çabalarımıza rağmen bazı şeyleri aşamıyoruz. Anadolujet ve Türk Hava Yolları ile yaptığımız görüşmelerde hep sözler alıyoruz. Ama sözler bir türlü yerine getirilmiyor” dedi.

Birkan, “Havalimanı müdürümüzden günü gününe yolcular ve uçuşlar hakkında bilgi alıyorum. Bütün uçuşların doluluk oranı yüzde 80. Ama bu maalesef Anadolujet’ten, Türk Hava Yolları'ndan sefer iptalleri duyuyoruz. Bunun başka nedenleri olduğu kanaatindeyim. Tamamen tıkanan İstanbul için alternatif Yenişehir Havalimanı'dır. Özellikle Osmangazi Köprüsü'nün açılmasından sonra da İstanbul-Yenişehir’e yaklaşık 1 saat 15 dakika mesafededir. Bursa bugün birçok ülkeden daha büyük bir kenttir. Böyle bir şehrin havalimanının olmamasını düşünemeyiz” diye konuştu.  

Fatih Ak  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş derbiyi de kazanmak istiyor

2016-09-23 14:21 - Spor

Prim borcunu ödeyenlere erken emeklilik

2016-09-21 21:57 - Asayiş

"15 Temmuz sonrası ABD'li firmaların Türkiye yatırımlarında değişiklik olmadı“

2016-09-21 15:35 - Ekonomi

'Terbiyesini aldığımız CHP'ye döndüğümüz için mutluyuz'

2016-09-27 20:02 - Siyaset

FETÖ yurtdışında 'üç maymunu' oynuyor

2016-09-21 15:13 - Genel

Anadolujet, Bursa’daki 4 seferini iptal etti

2016-09-28 12:42 - Gündem

Altın Fed sonrası hızlı yükseldi

2016-09-22 15:32 - Ekonomi

Kendileri ayrılmadan heykelleri ayrıldı

2016-09-21 18:45 - Kültür Sanat

Türk mutfağını Hindistan'da tanıtacaklar

2016-09-22 17:32 - Kültür Sanat

Aslıhan Doğan, Instagram'a geri döndü

2016-09-27 12:02 - Magazin

İlgili Haberler

İsrail'in alıkoyduğu Küresel Sumud Filosu aktivistlerinden Batmanlı doktor memleketine döndü

17:13 - Gündem

Mardin Artuklu Üniversitesinden "Akademik Sumud Girişimi" önerisi

16:12 - Gündem

"Güllü" adıyla tanınan şarkıcı Gül Tut'un ölümüyle ilgili adli tıp raporu çıktı

15:47 - Gündem

Milli Eğitim ile Tarım ve Orman bakanlıkları arasında "çatı protokolü" imzalandı

15:38 - Gündem

Bursa'nın ana su kaynağı barajlardaki doluluk oranı yüzde 1'in altına düştü

15:32 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail'in alıkoyduğu Küresel Sumud Filosu aktivistlerinden Batmanlı doktor memleketine döndü

17:13 - Gündem

60 saniyede ekonomide bugün (06 Ekim 2025)

17:08 - Ekonomi

İsrail'in Lübnan'ın güneyinde bir araca düzenlediği saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti

17:02 - Dünya

Mardin Artuklu Üniversitesinden "Akademik Sumud Girişimi" önerisi

16:12 - Gündem

Uluslararası cep telefonu firmasına sim kart çıkarıcı pim üretiyor

15:58 - Ekonomi