?>

Anadolu Rüyası Türkiye’deki 7 bölgenin kalbine dokundu

Türkiye’nin 7 bölgesinden 250 Uğur Okulları öğrencisinin hayata geçirdiği “Anadolu Rüyası” - Kültürler Buluşması gösterisi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 4 farklı yaş grubunu aynı gösteride bir araya getirdi.

Kültür Sanat - 9 yıl önce

Öğrencilerin, kültürüne duyarlı bireyler olarak yetişmesini amaçlayan ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde eğitim gören öğrencilerin emeklerini ortaya koydukları kültür projesi “Anadolu Rüyası”, Türker İnanoğlu Maslak (TİM) Show Center’da gerçekleşti. Türkiye karması ile Türkiye’nin renklerini dünyaya tanıtmayı hedefleyen Anadolu Rüyası, Ardahan’dan Muğla yöresine, Giresun’dan Trakya’ya uzanan halay, horon, zeybek, karşılama ve daha birçok zenginliği ortaya koydu. Türkiye’nin 7 bölgesi arasında kültür köprüsü oluşturan “Anadolu Rüyası”, 250 dansçı, 40 müzisyenden oluşan Büyük Türkiye Orkestrası ve 60 kişilik sahne arkası ekibi ile izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Büyük Türkiye Orkestrası’nın dinletisiyle başlayan “Anadolu Rüyası” gösterisi, ikinci perdede öğrencilerin halk oyunları gösterisiyle devam etti. Görsel bir şölene dönüşen gecenin sonunda en iyi 3 performans belirlendi. Bu sonuçlara göre Bornova Uğur Lisesi Muğla Yöresi ile 1’inci olurken, Gaziemir Uğur Lisesi İzmir Yöresi ile 2’inci, Giresun Uğur Lisesi ise Giresun Karşılaması ile 3’üncü oldu.

‘’ÖĞRENCİLERİMİZİN 1 YILLIK EMEKLERİ ORTAYA ÇIKACAK’’ 

Gösteri öncesinde konuşan ve öğrencilerin 1 yıldır verdikleri emeklerin bu gösteri ile ortaya çıkacağını ifade eden Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, ‘’Bu güzel gösteri Bahçeşehir Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu ile Uğur Okulları’nın Türkiye’nin her noktasına yayılmış okullarından gelen öğrencilerini bir araya getirdi. Öğrencilerimiz burada kültürümüzü, ezgilerimizi sergileyecekler. Edirne’den Hakkâri’ye, Sinop’tan Antakya’ya kadar bütün bölgelerin renklerini, çeşitlerini bir arada kutlamak için 1 yıldır çalışan öğrencilerimiz, bu etkinlikle aynı zamanda birbirleriyle kaynaşma fırsatı da buldular.’’

ENVER YÜCEL’DEN BİRLİK BERABERLİK MESAJI 

Sözlerine, bu gösteri ile vermek istedikleri birlik beraberlik mesajını vurgulayarak devam eden Enver Yücel, ‘’Hiçbir rengi, hiçbir ezgiyi dışlamadan birlik olduğumuz zaman biz Türkiye’yiz. Biz hep beraber olduğumuz taktirde güçlüyüz. Birbirimizi ötelemeden, dışlamadan, birlikte yaşam kültürünü içselleştirip, onu şarkılarla, türkülerle, oyunlarla birleştirdiğimizde biz Türkiye’yiz. Uğurlu öğrencilerimiz de bugün yapacakları gösteri ile bu birliği sergileyecekler’’ diye konuştu.

LİSELİ VE ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERİ BİR ARAYA GETİREN PROJE 

Etkinliğin mimarlarından Bahçeşehir Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu Derneği Başkanı Okan Gürbüz gösteri hakkındaki düşüncelerini şu şekilde ifade etti: ‘’Bugün bizim için bir gurur gecesi. Türk halk oyunları adına, Türk kültürü ve folkloru adına çok önemli bir etkinlik. Anadolu Rüyası, Türk eğitim kurumları içerisinde yapılmış en kapsamlı proje. Liseli ve üniversiteli öğrencilerimizin bir arada çalışması ile lisede okuyan öğrencilerimiz üniversite dünyasının, vizyonun nasıl olduğunu görme şansları buldular. Üniversiteli öğrencilerimiz için ise kendilerinden yaşça ufak arkadaşlarla çalışmak ciddi bir deneyim oldu.’’ Uzun süren bir çalışma sonucunda ortaya çıkan gösteri ile vermek istedikleri mesaja da değinen Gürbüz, ‘’Biz bu gösteri ile Türk kültürünün, Anadolu kültürünün ne olduğunu, herkes için bu kültürün var olduğunu ve dünyada böyle bir kültürün eşi benzeri olmadığını göstermek istiyoruz’’ dedi.

Gösteriye hazırlık sürecinde önemli rol üstlenen öğrencilerden Bahçeşehir Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Çağatay Kaan Serçiler ise duygularını şu şekilde dile getirdi: ‘’Şu anda ülkemizde özellikle terör nedeniyle yaşanan birçok sıkıntı var. Bunlar bölünmemizi isteyenler tarafından yapılıyor. Ama biz her yöresiyle, her figürüyle, bütün müzikleriyle bir bütünüz ve bu burada bu birliğin mesajını vermek istiyoruz. Çünkü bu vatan bölünemez. Yıllar öncesinden bu noktaya gelmiş bir ülke birlik içinde yoluna devam etsin istiyoruz. İnşallah bu çalışmamızla bu yolda biz de bir destek sağlamış oluruz.’’

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

CHP Milletvekilleri Genel Kurul'u terk etti

2016-05-20 15:27 - Gündem

Kazanan Fenerbahçe’nin rakibi olacak

2016-05-21 16:08 - Spor

117 Milyon Linkedin hesabı satıldı!

2016-05-20 08:02 - Teknoloji

Vodafone Arena’da şampiyonluk sevinci

2016-05-20 00:40 - Spor

Malkoç: ‘Bu anayasa sakat doğmuş bir anayasadır’

2016-05-18 20:27 - Siyaset

Atlı okçular nefes kesti

2016-05-19 16:43 - Gündem

Anadolu Rüyası Türkiye’deki 7 bölgenin kalbine dokundu

2016-05-23 15:12 - Kültür Sanat

700 çocuğun kurs gördüğü tesise kamulaştırma kararı

2016-05-20 15:32 - Gündem

Almanya’da yangın faciası: 3 ölü, 28 yaralı

2016-05-17 15:08 - Dünya

Şehide gözü yaşlı veda

2016-05-22 17:32 - Asayiş

İlgili Haberler

Türk Edebiyatının Milli Sesi: Yavuz Bülent Bakiler

17:50 - Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları, yeni sezonda 12 bölgede 21 yeni oyun sahneleyecek

18:53 - Kültür Sanat

Yavuz Bülent Bakiler, memleketi Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı

17:22 - Kültür Sanat

Yavuz Bülent Bakiler, son yolculuğuna uğurlandı

19:52 - Kültür Sanat

Farklı sanat dallarının birleşimiyle ortaya çıkan 'neva' ile ahşap eserler üretiyor

11:42 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Ankara'nın Çubuk ilçesinde deprem riski nedeniyle boşaltılan 4 katlı bina çöktü

16:57 - Gündem

Bursa'daki "pitbull"lu saldırı davasında sanıkların 21'er yıla kadar hapsi isten

16:53 - Gündem

Çatışmalarda kadınlar ve çocuklara yönelik şiddet son 2 yılda yıkıcı seviyelere ulaştı

16:48 - Dünya

Trump, Katar'a saldırıyı ABD'ye tehdit kabul eden başkanlık kararnamesini imzaladı

16:28 - Dünya

AB liderleri güvenlik konulu gayriresmi zirve için Kopenhag'da toplandı

16:23 - Dünya