?>

Ampute Futbol Dünya Kupası'nda gruplar belli oluyor

İstanbul'un ev sahipliği yapacağı Ampute Futbol Dünya Kupası'nda gruplar, 30 Temmuz Cumartesi günü çekilecek kuranın ardından belli olacak.

Spor - 3 yıl önce

Ankara

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonundan (TBESF) yapılan açıklamaya göre, 30 Eylül–9 Ekim tarihlerinde düzenlenecek organizasyonun grup kuraları, Türkiye Futbol Federasyonu Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde saat 10.00'da çekilecek.

TBESF ve Dünya Ampute Futbol Federasyonu iş birliğinde düzenlenecek turnuvaya 24 ülke katılacak.

Asya kıtasından Japonya, Özbekistan, İran, Endonezya ve Irak; Afrika'dan Angola, Liberya, Tanzanya ve Fas; Kuzey ve Orta Amerika'dan Haiti, ABD ve Meksika; Güney Amerika'dan Brezilya, Kolombiya, Uruguay ve Arjantin, Avrupa'dan ise Türkiye, Polonya, İngiltere, İspanya, İtalya, İrlanda, Fransa ve Almanya kupada mücadele edecek.

Ülkeler, daha önceki müsabakalarda elde ettikleri başarılara göre torbalara ayrılarak kura çekiminde yer alacak. Kura çekimi sonucunda 6 grup oluşacak. Son Dünya Kupası'nda ikinci olan Ampute Futbol Milli Takımı, kura çekimine birinci torbadan katılacak.

TBESF Başkanı Ergezen: "Kupayı ülkemize kazandıracağız"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TBESF Başkanı Muaz Ergezen, Ampute Futbol Dünya Kupası'na başarılı bir şekilde ev sahipliği yapacaklarını vurguladı.

Avrupa şampiyonu milli takımın da kupada iddialı olduğunun altını çizen Ergezen, şu ifadeleri kullandı:

"Hazırlıklarımızda sona geldik. Önde gelen takımlar, Dünya Kupası bileti kazanabilmek için kıyasıya rekabet etti. Milli takımımız Dünya Kupası biletini en erken kazanan takımlardan biri oldu. Mükemmel bir kamp dönemi geçirdik. Sporcularımızın motivasyonu çok yüksek. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu Dünya Kupası organizasyonunu çok yakından takip ettiler, gerekli tüm desteği sağladılar. İstanbul muhteşem bir şölene ev sahipliği yapacak. Türkiye Futbol Federasyonunun da katkılarıyla Dünya Kupası organizasyonunu eksiksiz bir şekilde düzenleyeceğimize, turnuva sonunda kupayı ülkemize kazandıracağımıza yürekten inanıyorum."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Papa, Katolik Kilisesi'ndeki istismarlardan ötürü 'tövbe haccı' için Kanada'ya gitti

2022-07-24 18:28 - Dünya

Bu yıl tarım sezonunun 9 ayında yağışlar yüzde 28 arttı

2022-07-21 18:28 - Gündem

Elazığ'da yağışlar arpa ve buğdayda üretimi artırdı

2022-07-23 12:14 - Ekonomi

Pençe-Yıldırım Harekatı'nda şehit olan güvenlik korucuları son yolculuklarına uğurlandı

2022-07-25 21:53 - Gündem

Yarım asırdır boş kalan araziler aronya ile yeşerdi

2022-07-27 12:46 - Çevre-Hayat

Kahramanmaraş'ta 4,4 büyüklüğünde deprem

2022-07-26 09:59 - Gündem

Dover Limanı'ndaki yoğunluk nedeniyle yolculara erken gelmeleri çağrısı yapıldı

2022-07-25 14:21 - Dünya

SEO Ajansı

2022-07-25 10:46 - İnsan&Hayat

SOCAR Başkanı Rövşan Najaf oldu

2022-07-22 15:59 - Ekonomi

Tunus’taki anayasa referandumunun resmi olmayan sonuçları açıklandı

2022-07-27 02:07 - Dünya

İlgili Haberler

Dursun Özbek: 2024-2025 sezonunda tarihimizin hasılat rekorunu kırdık

14:17 - Spor

Boccede dünya üçüncüsü Yağmur, şampiyonluk hedefliyor

12:13 - Spor

Fenerbahçe ile Fatih Karagümrük ligde 17. randevuda

11:33 - Spor

Samsunspor, Süper Lig'de yarın Kayserispor ile karşılaşacak

10:43 - Spor

Antalyaspor, Süper Lig'de yarın Gaziantep FK ile karşılaşacak

10:17 - Spor

Günün Manşetleri

Kadın girişimci devlet desteğiyle kurduğu serada üretime katkı sağlıyor

14:27 - Ekonomi

Alanya'da uzayan turizm sezonunda doluluk yüzde 85 oldu

14:23 - Ekonomi

Sakaryalı ve Afrikalı iş insanları ikili ticaret görüşmesi yaptı

14:18 - Ekonomi

UNICEF: Batı Şeria'da 9 yaşındaki bir çocuk İsrail güçleri tarafından öldürüldü

14:13 - Dünya

Bakan Kurum'dan "Ulusal Döngüsel Ekonomi Stratejisi ve Eylem Planı"na ilişkin paylaşı

14:03 - Gündem