?>

Amerikan yerlilerinin seçimlere katılımının en düşük seviyede olduğu tespit edildi

ABD'de yerli halkın seçimlere katılımına ilişkin yapılan araştırma, oy kullanma konusunda çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalan Amerikan yerlilerinin son yıllarda federal seçimlere katılımının, kayıtlardaki en düşük seviyesinde olduğunu gösterdi.

Dünya - 8 ay önce

Oklahoma City

New York'ta bulunan Adalet İçin Brennan Merkezi tarafından yayımlanan çalışma kapsamında, federal olarak tanınan kabile topraklarının bulunduğu 21 eyaletteki nüfusun yüzde 20'den fazlasının yerlilerin oluşturduğu seçmen kayıtları incelendi.

Araştırma, Amerikan yerlilerinin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde son yıllarda ABD genelindeki seçimlere katılım oranının, kayıtlardaki en düşük seviyesinde olduğunu ortaya koydu.

2012 ile 2022 yılları arasındaki verilere göre, yerlilerin çoğunlukta olduğu bölgelerde seçimlere katılım oranının son yıllarda, eyaletin diğer bölgelerine kıyasla ara seçimlerde yüzde 7, başkanlık seçimlerinde ise yüzde 15'lik düşüş olduğu tespit edildi.

Çalışmanın araştırmacılarından Chelsea Jones, yerlilerin çoğunun sokak ismi ya da ev numarası bulunmayan adreslerde yaşadığını ve bu nedenle oy pusulalarına posta yoluyla erişemediklerini belirterek, "Bu da postayla oy kullanmayı onlar için daha da zorlaştırıyor." dedi.

Yerlilerin çoğunlukta olduğu bölgelerde yeterli oy kullanma merkezlerinin olmadığını da ifade eden Jones, sandıkların kurulduğu merkezlerin uzaklığı ile bu bölgelerdeki toplu taşıma sorunu Amerikan yerlisi seçmenlerin seçimlere katılımının önünde "ciddi engel" oluşturduğunu aktardı.

Jones, bazı eyaletlerde yerlilerin sahip oldukları kimliklerle oy kullanmalarına izin verilmediğini kaydederek, oy kullanmanın önündeki tüm bu engellerin sisteme karşı bir güvensizlik duygusu oluşturabileceğini ve bu durumun seçimlere katılımı düşürebileceğini vurguladı.

Yerlilerinin oy kullanımı konusunda yaşadıkları sorunlarla ilgili veri eksikliğine de dikkati çeken Jones, "Amerikan yerlisi toplulukların incelenmesi söz konusu olduğunda, özellikle de bu durum siyasetle ilgili olduğunda, muazzam veri eşitsizlikleri var." dedi.

Jones, bu durumun kabile topraklarına özgü bir durum olduğuna ve ülke genelinde yaşanmadığına işaret ederek, sorunların giderilmesi için yetkililere adım atılması çağrısında bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AJet filosuna 9 uçak daha katıyor

2024-11-15 15:08 - Ekonomi

TSK'nın göz bebeği "bordo bereliler" hayat kurtaran eğitimler alıyor

2024-11-19 11:02 - Gündem

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın rakibi Macaristan, geçmişini arıyor

2024-11-20 13:34 - Spor

Kolay İşverenlik Uygulaması'ndan 105 bine yakın iş yeri yararlandı

2024-11-19 12:07 - Gündem

Çanakkale Boğaz hattında bazı seferler iptal edildi

2024-11-20 20:42 - Çevre & Seyahat

Sigorta sektörü 2030'da 44,3 milyar dolarlık prim üretimi hedefliyor

2024-11-18 18:38 - Ekonomi

Çiftçilere 252,8 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldı

2024-11-15 18:33 - Ekonomi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün yapay zeka uygulamalarına tam not

2024-11-15 14:08 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kabul edecek

2024-11-14 13:08 - Siyaset

Rus rublesi, artan jeopolitik gerginlik nedeniyle değer kaybetti

2024-11-19 18:32 - Ekonomi

İlgili Haberler

Dünyanın farklı bölgelerinde Filistin'e destek gösterileri düzenlendi

23:33 - Dünya

Dünyanın farklı bölgelerinden Filistin'e destek gösterileri düzenlendi

20:32 - Dünya

İsrail'in Atina Büyükelçisi'nin açıklamalarına muhalefet partilerinden tepki

20:13 - Dünya

Avustralya, Almanya ve Endonezya'da Filistin'e destek gösterileri düzenlendi

19:57 - Dünya

Yemen açıklarında alabora olan teknede 20 düzensiz göçmen öldü

18:53 - Dünya

Günün Manşetleri

Avrupa kupalarında play-off turu kura çekimleri yapılacak

00:33 - Spor

Galatasaraylı Frankowski, Rennes yolcusu

00:18 - Spor

Trabzonspor, yeni futbol sezonunun isminin "Mattia Ahmet Minguzzi" olmasını talep etti

00:13 - Spor

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde pro

23:57 - Gündem

Dünyanın farklı bölgelerinde Filistin'e destek gösterileri düzenlendi

23:33 - Dünya